27 Reacties

2 jaar geleden

Ik wil je emetofobie niet erger maken, maar het is wel zo dat buikgriep enorm besmettelijk is. Dus de kans is wel enorm hoog. Als het gaat over je baby die binnen enkele maanden geboren wordt, kan ik je wel geruststellen. Je kind gaat nergens naartoe, dus zou het ook niet kunnen oplopen. Dus als het binnenkomt zal het eerder via jou of je mogelijke partner zijn (waar je controle op hebt door extra voorzichtig te zijn).

2 jaar geleden

Hoeft niet… je heb altijd wel die er zo doorheen wandelen en het niet oppakken. Maar meestal volgt de rest van het gezin wel ja als eenmaal de een begint…

2 jaar geleden

Wat een nare situatie! Zelf vroeger ook emetofobie gehad. Twee zwangerschappen met veel misselijkheid was zoveel exposure dat ik er inmiddels grotendeels overheen ben. Al zal het nooit mijn hobby worden… ik raak niet meer vreselijk in paniek. Wel nog heel bang voor buikgriep in het gezin. Ik geef beide kinderen nog borstvoeding, mooie bijkomstigheid dat dit met name kinderen minder kwetsbaar zou maken voor buikgriep. We hebben 1x norovirus gehad toen mijn oudste 1 was (kwam waarschijnlijk van hem maar hij had nergens last van 😅). Dit was even een paar uur in de avond heftig voor mij en mijn partner maar snel over. Begin van de nacht konden we allemaal douchen en naar bed en was het klaar. Nu hebben we recent weer buikgriep in het gezin gehad toen mijn zoon 2 was en ik zwanger was. Hij heeft zelf een halve dag gespuugd, ik vond dit heel heftig en raakte ervan in paniek, dus mijn partner heeft veel voor mijn zoontje gezorgd rondom het spugen en ik heb alles gewassen etc. Mijn partner kreeg vervolgens darmklachten zonder spugen (terwijl mijn zoontje juist alleen moest spugen), ik heb gelukkig nergens last van gehad. Klachten binnen een gezin kunnen dus erg wisselen! Ik heb los van het spugen mijn zoontje wel steeds geknuffeld en getroost enzo. Maar steeds ook heel goed handen gewassen en handdoeken ververst enzo. Weet niet of dit je vraag beantwoordt, maar ik vind het tot nu toe dus nogal meevallen. Dit was alles in 2,5 jaar. Kortstondig even heel heftig, maar snel voorbij.

2 jaar geleden

Hier al heel wat darminfecties en spuitluiers met daarbij ook spugen. Tot nu toe zelf geen last van gehad. In die tijden gewoon nog extra goed de hygiëne in de gaten houden. Ik ben zelf ook panisch voor spugen en zal er alles aan doen om dat te voorkomen.

2 jaar geleden

Hoeft zeker niet. Hier al menig (buik)griepje voorbij gekomen. Maar tot nu was vooral mijn man de sjaak haha. Onze dochter begon, dan hij en dan ergens later ik een heul klein beetje, dat ik dacht oh nu gaat het komen! Maar dan was dat het alweer. Dus niet spugen, geen diarree enzo. Dus ik hoop dat jij ook gwn een sterk gestel hebt, en dan komt het helemaal goed 😉

2 jaar geleden

Mijn Kids gaan allebei naar de opvang 2 dagen en hebben dit nog nooit opgelopen. Wel andere dingen zoals verkoudheid, waterpokken, vijfde en zesde ziekte, koorts/griep. Ik slik zelf ook veel vitamines extra en heb gelukkig nooit last hidlervsn gehad

2 jaar geleden

Vorige week hadden mijn beide kinderen buikgriep met overgeven. Mijn man en ik hebben nergens last van gehad! Ik heb wel opgelet met extra handen wassen enzo, maar gewoon geknuffeld met m'n kinderen. Hadden ze nodig :) Conclusie: je hoeft er zelf niet altijd ziek van te worden!

2 jaar geleden

Nee hoor dit hoeft zeker niet! Ik heb laatst flinke buikgriep gehad was meer als 2 weken ziek..de kinderen en mn partner hebben nergens last van gehad. Extra gelet op hygiëne en gewoon geknuffeld met iedereen!

2 jaar geleden

Hier norovirus in huis gehad, super besmettelijk schijnbaar. Maar bleef toch alleen bij 1 iemand. Extra handen wassen en klinken e.d. schoonmaken :) Geen zorgen!

2 jaar geleden

Mijn dochter is nu 7 maanden en voor de 3e keer buikgriep. Spuitluiers en overgeven. Vorige keer mijn man dezelfde klachten maar ik kom er tot nu toe goed doorheen! Bij alle 3 de keren.. *even afkloppen want ze is nog niet helemaal beter*. Ik ben er ook echt panisch voor dat ik het ook krijg maar als je extra op hygiëne let en goed ventileerd dan hoef je het niet per sé te krijgen hoor!

2 jaar geleden

Garantie hebben we nooit in het leven. Ik heb 3 kids en we hebben hier nog nooit noro gehad. Toen ik zelf in de zorg werkte wel.. dat was onvermijdelijk... Maar soms slaat het je over. Je hebt er geen invloed op...

2 jaar geleden

Hoeft niet. Ik heb ook hele erge angst om over te geven. En onze oudste is 3.5 en we hebben het eigenlijk als gezin maar 1x samen gehad. Terwijl ze echt wel meerdere keren buikgriep/noro gehad heeft

2 jaar geleden

Ik wil je absoluut geen angst geven en ik denk ook echt dat het altijd zo is. Het is net hoe vatbaarder je ook bent. Ik gaf eigenlijk nooit over eens in de 5 jaar of langer, maar nu sinds onze zoon is geboren heb ik al 3 x buikgriep in 1 jaar gehad. 🤷‍♀️ 2x daarvan is mijn vriend ook getroffen door de buikgriep, dus ja er is zeker een kans dat als je kind ziek is dat jezelf er achteraan gaat. Ik denk dat je met goede hygiëne echt wel een eind komt. Hartstikke goed dat je er mee bezig bent hopelijk kan je er meer mee leren omgaan blijft lastig zieke kindjes.

2 jaar geleden

Hoeft niet. Toen onze oudste 6 maanden was heeft hij enorme buikgriep gehad en is daarvior in het ziekenhuis beland, toen waren we alledrie echt hondsberoerd. Eigenlijk vrijwel alle rondes daarna, ook bij de tweede, deden wij zelf niet of nauwelijks meer mee. Als een van de kinderen het heeft kin je er wel donder op zeggen dat de ander het ook krijgt

2 jaar geleden

Ohhh ik snap deze angst zo goed. Is de mijne ook. Mijn zoon is nu 3.5, en heeft al aantal keer iets van buikgriep gehad. Tot nu toe wij 1 x. En toch blijf ik panisch… laatste twee x dat hij het had heb ik met ffp2 masker rondgelopen tijdens spugen en het opruimen. En dan eet ik ook bijna alleen maar voorverpakte dingen enzo. Schaam me ervoor maar lukt me op zo een moment niet meer normaal na te denken…. Als hij zegt dat hij niet wil eten schiet ik al in de stress. Maar goed. In die 3.5 jaar dus nog wel “maar” 1 x. Als ze ouder worden komt het sowieso minder vaak langs! Dacht ik. Ik ben nu bijna 30 weken zwanger van de tweede dus het heeft me niet tegengehouden.

2 jaar geleden

Heb je deze gedachten besproken tijdens therapie? Ik denk dat het goed is om dat daar te doen, als je er steeds mee in je hoofd zit. Natuurlijk is het mogelijk dat je ziek wordt als iemand in het gezin buikgriep oploopt, maar dat is niet gegarandeerd. Misschien kan je met je therapeut kijken hoe je met dit soort vragen/angsten kan omgaan zodat het je minder doet?

2 jaar geleden

Hoeft niet, al hadden wij het de laatste keer wel allemaal, ik was toen 28 weken zwanger en normaal is overgeven al niet leuk, maar tijdens de zwangerschap buikgriep.. veeg mij maar op. Jammer genoeg sloeg het me net die keer niet over natuurlijk.

2 jaar geleden

Zoontje had noro virus en mijn man is hier heel erg ziek van geworden ook. Ik zelf nergens last van gehad gelukkig.

2 jaar geleden

Dankjewel voor alle lieve bemoedigende reacties ❤️ Ik weet dat het eigenlijk onontkoombaar is, het gaat echt wel een keer gebeuren 😅.. Deze fobie is echter zo hardnekkig en moeilijk te behandelen. Mijn man was laatst ziek en ik durfde 5 dagen niet meer in hetzelfde bed te slapen of überhaupt in dezelfde kamer te zijn. Ik heb de dagen, nee uren, afgeteld tot de incubatietijd voorbij was en zelfs dat werkte niet. Door zijn ziek zijn is de fobie weer ontwaakt en ik wil echt niet dat het gebeurt als mijn kindje ziek is, dat ik niet voor hem durf te zorgen. Dat is gewoon geen optie.

2 jaar geleden

Reactie op V1991

Heb je deze gedachten besproken tijdens therapie? Ik denk dat het goed is o ...
Nog niet. Ik mag maandag voor het eerst naar de POP-poli. Tot ongeveer een maand geleden was mn fobie redelijk slapend maar hij is nu weer in volle glorie aanwezig. Ik hoop dat de pop poli me van (al) mijn angst af kan helpen..