9 Reacties

één maand geleden

Die rode tepels heb ik ook. Lactatiekundige dacht ook aan spruw, maar verder heb ik geen last. Bij zoontje zie ik ook niks, een paar kleine witte puntjes in de mond…ik moest smeren met kokosolie of sinaasappelsap maar de roodheid blijft. De volgende stap was dan die crème inderdaad maar heb geen zin om dan steeds m’n tepels te wassen voor de voeding. Met dat dieet heb ik geen ervaring maar nu lees ik wel herkenning 😅😅

één maand geleden

Die crèmes helpen uiteindelijk niet, tenminste bij mij niet. Veel gesmeerd en borsten wassen tot je eens ons weegt en het bleef maar terugkomen! Uiteindelijk met gentiaan violet binnen enkele dagen er helemaal van af.

één maand geleden

Mondje van mijn meisje was met 2 weken oud al helema wit en mijn tepels stonden in de fik 😭 wilde niet meteen aan de medicatie. Ik heb echt militair regime aangehouden met hydrofielen, spuugdoekjes, BH's en beddengoed wassen. Na iedere voeding nieuwe borstcompres. Voor iedere voeding tepels wassen, na de voeding wassen. Meer letten op hand hygiene. Speentjes elke ochtend uitkoken. En na iedere voeding beetje kokosolie door mondje en over tepels. Met een week was het weg! Vervolgens nog een week door gesmeerd met kokosolie 3x p.d.

één maand geleden

Reactie op Nicole1306

Mondje van mijn meisje was met 2 weken oud al helema wit en mijn tepels sto ...
En nu als ik al een beetje wit zie of mn tepels wat gevoelig worden weer meteen aan het smeren (of beetje olie op het speentje). Je moet wel echt de raw, onbewerkte kokosolie hebben als je dat wilt proberen!

één maand geleden

Rode tepels heb ik ook al sinds dag 1. Vooral aanhappen erg gevoelig, wisselt wel per dag. Zie ook wel verschil in hoe goed m’n zoontje aanhapt hoeveel pijn het doet. Hij drinkt rustig, heeft wel iets wit op z’n tong maar meerdere professionals hebben meegekeken en lijkt gewoon een melktong. Heb ook geprobeerd te smeren met miconazol maar dat deed echt niks.. dus ik denk dat wij geen spruw hebben maar dat het gewoon door de techniek komt.

één maand geleden

Reactie op Nicole1306

Mondje van mijn meisje was met 2 weken oud al helema wit en mijn tepels sto ...
Hoevaak bedoel je dan beddengoed wassen?

één maand geleden

Reactie op 35812131684

Die crèmes helpen uiteindelijk niet, tenminste bij mij niet. Veel gesmeerd ...
Oh is dat een creme of olie hoe gebruik je dat??

één maand geleden

Reactie op annesv92

Hoevaak bedoel je dan beddengoed wassen?
Iedere dag nieuwe erop 🫣 en ook ons eigen, maar dat was meer omdat ik naakt sliep en dus ook nog wel wat melk lekte in het beddengoed.

één maand geleden

Azijn verdunnen met water en daarmee je tepels schoonmaken. Ik deed ook ooit wel eens een watje doordrenken in t mengsel en dan in mn voedingsbh met zoogcompres zodat het geen natte zooi zou worden