55 Reacties

10 maanden geleden

Als je al een mbo 4 diploma hebt zou je naar mijn weten kunnen instromen in de BBL opleiding verpleegkunde. Maargoes instellingen hebben soms andere regels helaas. Voor obstetrie moet je daarna ook weer een opleidingsplekje vinden. Dus even bezig ben je sowieso. Maar met leren en werken kan je er zeker komen. Succes met de keuze en zoektocht!

10 maanden geleden

Ik werk zelf im dr zorg als zzp nu als helpende kwam ziek thuis te zittem na mn 3e jaar verpleegkunde en kon nog niet naar verzorgende ivm toetsen. Ga het wel weer oppakken Maar je zal dam eerst de opleiding verpleegkunde moetem doen moet je self solliciterem op eem bbl plek maar dat is lastig hoge eisen en veel mensen reageren daarop heb je de opleiding verpleegkunde dam zal je een vervolgopleidimg moetem doen. Dus denk dat je minimaal 5 a 6 jaar bezig bent aamgeziem de verpleegkundr al 4 jaar duurt en je zit met een bbl plek gelijk in onregelmatige diemsten

10 maanden geleden

Mijn broer is zo'n 10 jaar geleden overgestapt. Hij had MBO4 sportopleiding en is BBL verpleegkunde via het ziekenhuis gaan doen (regio Rotterdam). Destijds werd de opleiding betaald en kreeg je salaris voor je gewerkte uren. Met de tekorten in de zorg moet er best veel mogelijk zijn. Ik werk in de GGZ en bij onze instelling staan heel veel vacatures open voor leerling verpleegkundigen.

10 maanden geleden

Vaak start je op niveau 3 i.v.m. geen ervaring in de zorg. Mocht je snel/goed kunnen leren kun je snel doorstromen naar niveau 4. Mbo 3 kan in twee jaar en mbo 4 kan er dan in twee jaar achteraan. Je geeft aan dat je 30 bent, dat is nog hartstikke jong. Ik heb collega’s die op 55 jarige leeftijd zich nog om hebben laten scholen. Als dit je droombaan is, laat je dan niet tegenhouden! Succes met je keuze!

10 maanden geleden

Geen ervaring mee, maar laat je vooral niet weerhouden dat je 30 bent! Je moet nog bijna 40 jaar werken (sorry, niet erg opbeurend misschien 😝) dus investeer vooral nu in iets wat je echt leuk lijkt!

10 maanden geleden

Ik ben juist gestopt om dat het onregelmatige gewoon niet te doen is met een gezin... mijn mening ;) het om het weekend werken, feestdagen, ruzies om de vakantie planning.... plus de enorme werkdruk..ik zou een hoop geven om een steady job te hebben door de weeks wat goed te combineren is.

10 maanden geleden

Reactie op Zoetekindjes

Ik ben juist gestopt om dat het onregelmatige gewoon niet te doen is met ee ...
Daarom ben ik juist zzper gewordem geen gezeik met terugkomen voor overleg, vakantoe wanneer ik wil, werken waar eb wanneer ik wil heerlijk

10 maanden geleden

In de GGZ (waar ik werk als verpleegkundige) zijn zeer regelmatig vacatures voor een mbo/hbo opleiding verpleegkunde. De studie wordt dan betaald door de werkgever en je werkt als leerling binnen de organisatie, tegen een gewoon salaris. Maar dat is wel heel wat anders dan ziekenhuis verpleegkundige, dus dat moet je willen. Maar wellicht hebben ziekenhuizen ook wel zulke trajecten. Succes!

10 maanden geleden

Mocht je dit echt willen en er 100% voor gaan is natuurlijk alles mogelijk. Wel wil ik je meegeven dat je eerst je verpleegkundige diploma moet halen en je daarna kan specialiseren. Tegenwoordig zijn alleen de eisen voor obstetrie al zo dat je minimaal hbo verpleegkunde gedaan moet hebben en dat zou betekenen dat als je echt op niveau 3 moet beginnen je nog minstens 10 jaar bezig bent om uiteindelijk obstetrie verpleegkundige te worden. Misschien is dit niet overal zo maar op de meeste plekken willen ze helaas alleen nog maar HBO verpleegkundigen om te specialiseren. Misschien even goed uitzoeken welke weg je eventueel kan bewandelen om je doel te behalen en op basis daarvan een juiste keuze maken!

10 maanden geleden

Reactie op Zoetekindjes

Ik ben juist gestopt om dat het onregelmatige gewoon niet te doen is met ee ...
Same here!

10 maanden geleden

Ik heb vorig jaar mijn kantoor baan opgezegd. Ik ben hbo verpleegkunde gaan studeren in combinatie met werk. Wel wat salaris moeten inleveren maar ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Aan iets nieuws beginnen betekent dat je soms eerst wat moet inleveren denk ik.. en de onregelmatige diensten vind ik top :). Ik zou zeggen doen!

10 maanden geleden

Reactie op Zoetekindjes

Ik ben juist gestopt om dat het onregelmatige gewoon niet te doen is met ee ...
Dit is echt een heel belangrijk punt. Ben dit topic gaan volgen omdat ik er ook oprecht veel interesse in heb. Maar zoals je zegt, onregelmatige diensten, enorm hoge werkdruk etc. Dat maakt het dan weer minder interessant. Dank voor je eerlijke antwoord. I think I needed to hear that😅

10 maanden geleden

Weet waar je aan begint, ik zit nu al 10 jaar in de zorg.. en ik ben er alles voor aan het doen om er uit te raken. Het zijn inderdaad moeilijkheden als de planning, feestdagen en weekenden werken waar mee je zit. Maar wat komt er nog meer bij kijken. Je hebt overal gezeik, zeg ik altijd maar de zorg heeft echt wel meer gezeik. Met collega’s, het management, de familie van patiënten. Het zorgsysteem is ruk geworden, waardoor je vaak zorg biedt die je anders wilt geven vanuit een menselijk perspectief. Ik wist vanaf mijn 5de dat ik in de zorg wou. Toen lag mijn opa op sterven en kwam de thuiszorg, en zo heb ik dit met meerdere opa’s en oma’s gezien, het ding is je ziet daardoor alleen de rozenkleur en maneschijn. Zorgen voor en zorg kunnen verlenen is het mooiste wat er is. Maar dat er om heen. Kan ook het lelijkste en onmenselijkste zijn. Dit is niet naar bedoeld, maar zo zie ik het gewoon.

10 maanden geleden

De opleiding tot VIG kan hier in 1.5 jaar en de VP kan dan in 2,5 jaar. Werkgever betaald de opleiding en je krijgt gewoon salaris. Daarnaast ga je er hier nooit op achteruit qua salaris (als je nu een vast inkomen hebt en dezelfde uren blijft werken). Verder heb ik mij laten omscholen 3 jaar terug (toen 26). Nog geen moment spijt van. Ik heb dus wel de ruimte om de zorg te bieden die ik wil. Nooit echt gezeik gehad om vakantieplanningen of feestdagen. Nou ben ik zelf aardig flexibel en schuif ik makkelijk met vakanties. En heb ik geluk met de teams waarin ik werk, dat iedereen meegaand en meedenkend is. Onregelmatig moet je willen, ik ervaar het juist als super fijn en daardoor hoeft mijn zoontje ook maar 1 dag naar de opvang. Weekenden werken vind ik heerlijk, doordeweeks lekker vrij en makkelijk plannen van afspraken of dagjes weg. Altijd rustig met shoppen/boodschappen doen. Ik zou zeggen succes met je keuze, maar het is nooit te laat om te veranderen van werk!

10 maanden geleden

Reactie op Kahina

Weet waar je aan begint, ik zit nu al 10 jaar in de zorg.. en ik ben er all ...
Echt he .. snel snel snel tegenwoordig.. sinds 2015 is alles flink bezuinigd! Dat extra warme praatje zat er niet meer bij... en owee als je collega ziek is of de planning is niet rond... weer een paar tandjes bij. Ik heb veel leuke tijden gehad maar het kan ook erg eenzaam zijn. Ik was de onzekerheid beu, en bang dat ze me weer zouden bellen... kan je komen werken. Ik ben nu nog thuis maar ik ga echt nooit meer terug. Tenzij ze het weer beter maken en dan gaat het niet eens om het geld maar om de werkomstandigheden en de stress. Zonde he. Als ik Rutte op tv zie lachen wordt ik altijd zo boos! Hij heeft de zorg kapot gemaakt. Zo dat is er weer uit ;)

10 maanden geleden

Reactie op Kahina

Weet waar je aan begint, ik zit nu al 10 jaar in de zorg.. en ik ben er all ...
Precies dit! En in verhouding met het werk wat we doen niet al te best betaald. Gelukkig hebben we nog ort 🙄 Persoonlijk zou ik er niet aan moeten denken. De opleiding is best behoorlijk pittig en neemt veel tijd in beslag. Hou er rekening mee dat je waarschijnlijk met geen ervaring in de zorg echt “onderaan” (klinkt zo lullig) met ouderenzorg gaat beginnen voor je uiteindelijk het ziekenhuis in komt. En dat moet je wel liggen vind ik persoonlijk en het is er de laatste jaren ook niet beter op geworden🫠 Hoeft trouwens ook geen straf te zijn maar ik zie op de afdeling waar ik werk vaak zat leerlingen met lange gezichten omdat ze als doel ziekenhuis hebben. Pin me er niet op vast ik zou niet weten hoe het hele opleidings systeem nu werkt haha het is alweer zo lang geleden.

10 maanden geleden

Ik ga na mijn jaar thuis niet terug als verzorgende. Veel redenen. 1. Veel blessures.2. Te laag loon. 3. Ben alleenstaande moeder. 4. Rot werktijden

10 maanden geleden

Je kan advies vragen bij https://www.sterkinjewerk.nl/ en dan krijg je een loopbaancoach, die zorg ervaring heeft!

10 maanden geleden

Als je een Mbo niveau 4 opleiding heb kan je zowel instromen op MBO als HBO verpleegkundige. In heel veel ziekenhuizen bieden ze BBL/ duale verpleegkundige trajecten aan, hierbij ontvang je een normaal salaris. Dit heb ik ook gedaan! Dus je hoeft niet de VIG opleiding eerst te doen. Ik zal ook aanraden om te solliciteren in het ziekenhuis omdat je die werkervaring echt moet hebben Ipv ouderenzorg. Hou er rekening mee nadat je gediplomeerd bent als verpleegkundige, je meestal minimaal 1 jaar werkervaring moet hebben voordat je de obstetrie opleiding mag doen! Als dit echt iets is wat je wil is het zeker waard!

10 maanden geleden

Wat leuk dat je de opleiding wilt gaan doen! Ik ben zelf ook verpleegkundige. Als het goed is kan je direct starten met de opleiding verpleegkundige niv 4 als je solliciteerd op een vacature hiervoor. Besef wel van regelmaat naar een onregelmatige baan. Ikzelf wil na de geboorte van de 2e juist meer regelmaat en dan werk ik geen eens nachtdiensten. Wil de weekenden thuis zijn bij de kinderen. Af en toe een weekend werken vind ik overigens geen probleem.