11 Reacties

4 jaar geleden

Ik slik setraline 150 mg en ben in 3 maanden zwanger geraakt door de anticonceptie heen die van mij kan geen kwaad tijdens de zwangerschap alleen als de kleine geboren word kan die wat versuft zijn

4 jaar geleden

Ik citalopram 40 mg voor de zwangerschap met huisarts besproken ..gynocoloog doet er niet moeilijk over..Ik wil in ziekenhuis bevallen 31 weken zwanger nu ..dan houden ze mn kindjebextra in de gaten maar zou weinig problemen moeten geven.

4 jaar geleden

Reactie op Missmoon

Ik citalopram 40 mg voor de zwangerschap met huisarts besproken ..gynocoloo ...
Hier ook de 40 mg, bij de POP- poli besproken en mag gewoon. Wel een ziekenhuisbevalling, maar dat nemen we te lief.

4 jaar geleden

Ik slik ecitalopram 10mg! Daardoor wordt de bevalling medisch en moet ik dus in het ziekenhuis bevallen, na de bevalling moeten we 24 uur ter observatie blijven ivm afkick verschijnselen (moeilijke ademhaling, trillerig, huilerig) voor de baby.

4 jaar geleden

Hier ook ecitalopram. Voor de zwangerschap zat ik op 20 mg. Ik heb dit afgebouwd naar 10 mg. En idd word n ziekenhuisbevalling met 12 uur observatie. 10 mg beschouwen ze als n lage dosis die weinig kwaad kan. Het is als eerste belangrijk dat t met de moeder goed gaat, en als jij t nodig hebt de medicatie te gebruiken dan is dat zo. Ik heb eerste wee afspraken in zoekenhuis bij gynecoloog. Volgende week de termijn echo en dan mag ik me gewoon aanmelden bij verloskundige praktijk

4 jaar geleden

Ik slik ook 10mg escilopram maar wil juist super graag afbouwen en stoppen . Ben nu 5 weken zwanger. Hoe staan jullie daarin? en wat voor advies hebben julle gekregen van eventueel vk huisarts of gynaecoloog?

4 jaar geleden

Reactie op Debs89

Ik slik ook 10mg escilopram maar wil juist super graag afbouwen en stoppen ...
Ik heb t geprobeerd maar merkte al vrij vlug dat ik t wat zwaarder kreeg. Mijn gynecoloog vond t verstandiger om dan te blijven slikken zodat ik stabiel blijf

4 jaar geleden

Mijn man en ik hebben voordat we zijn gaan proberen onderzoek gedaan naar de eventuele nadelige effecten van een moeder die citalopram slikt. Het enige wat wij te horen kregen was dat er een verhoogde kans was op een hartafwijking (1,5% ipv de normale 1,2%). Later op die dag werd ik ook nog door mijn huisarts gebeld die mij vertelde dat de meest recente onderzoeken die conclusie zelfs in twijfel trokken. Wat echter wel herhaaldelijk is bewezen is dat het gestel van de moeder directe invloed op de baby heeft. Een zeer angstige zwangere moeder (of zelfs een depressieve) is zeer nadelig voor het ongeboren kind en richt veel meer schade aan dan het slikken van citalopram.

4 jaar geleden

Hi. Bij de huisarts en poppoli geweest op t moment dat we zwangerschapswens hadden. Ha raadde aan niet af te bouwen om zo stabiel tijdens de zwangerschap te blijven. Poppoli gaf aan dat 20 nu escitalopram geen kwaad kon. Hoefde niet te switchen van medicatie. Alleen 24 uur ter observatie blijven na bevalling ivm afkickverschijnselen baby. Vond dit wel heftig klinken maar de kans dat ik niet stabiel zou blijven tijdens/na zwangerschap is ook een risico.... Nu 6 wk zwanger. Voel me nog goed. Al een heel medisch traject van 2 jr achter de rug (iui en icsi) maar nog steeds stabiel.

4 jaar geleden

Reactie op Debs89

Ik slik ook 10mg escilopram maar wil juist super graag afbouwen en stoppen ...
Ik heb ook al geprobeerd te afbouwen, maar ging vrij snel de verkeerde kant op. Daarom advies gekregen door te gaan met de citalopram. De rest van de andere medicijnen wel helemaal afgebouwd.

4 jaar geleden

Reactie op Debs89

Ik slik ook 10mg escilopram maar wil juist super graag afbouwen en stoppen ...
Ik ben blij dat ik niet gestopt ben met al die hormonen die door je lijf gieren. Ik heb ook de gedachten dat ik liever stabiel ben tijdens de zwangerschap en zeker daarna, een kind heeft er niks aan als de moeder last heeft van depressieve gevoelens. En de risico’s voor de baby zijn zo nihil dat ik blij ben dat ik niet gesopt ben.