8 Reacties

2 jaar geleden

Ik ben gevaccineerd en werk ook in de zorg, ik zou het risico niet nemen. Je hebt nergens garantie dat je 100% veilig bent maar je hoeft het ook niet 'op te zoeken'.

2 jaar geleden

Ik zou voor de veilige optie gaan en kijken of je elders aan de slag kunt.

2 jaar geleden

Reactie op Soof1920

Ik ben gevaccineerd en werk ook in de zorg, ik zou het risico niet nemen. J ...
Nee precies! Ik ben ook gevaccineerd maar je weet het nooit inderdaad… voor mezelf ben ik niet bang maar voor de kleine…

2 jaar geleden

Ik zal er niet gaan staan als je zwanger bent, veiligheid voor jezelf en kindje!

2 jaar geleden

Volgens mij mag je tot week 28 covid gerelateerde zorg doen. Ik werk zelf ook in de zorg en ben 6 weken zwanger. Vorige week helaas covid gekregen, maar geen nare gevolgen van gehad gelukkig!

2 jaar geleden

https://lci.rivm.nl/zwangerschap-werk-en-covid-19 "Een zwangere heeft recht op vrijstelling van werkzaamheden waarbij de zwangere blootgesteld kan worden aan COVID-19-positief geteste of voor COVID-19 verdachte personen. Dit geldt ook voor blootstelling aan besmette materialen, of wanneer gerichte werkzaamheden worden verricht in een laboratoriumomgeving. Vrijstelling en vervangende werkzaamheden, zoveel mogelijk rond de eigen werkplek, geldt indien zij zichzelf niet voldoende kan beschermen of niet getraind is (zich niet bekwaam voelt) in het juist toepassen van PBM (= onbeschermd contact)."

2 jaar geleden

Reactie op Movicolon

Ja wij kunnen ons dus wel goed beschermen etc. dus ik moet gewoon komen werken tot 28 weken!