20 Reacties

één jaar geleden

Grappig. Alsof ik mijn eigen situatie lees :) Ik werk ook fulltime, meeste hiervan in 4 dagen. 3 dagen gastouder en 1 dag opa en oma. Wat ik prettig vind is dat ik ook veel kan thuiswerken. Op de dagen dat ik werk zet ik dan even een was aan of doe boodschappen. We hebben ook een schoonmaker. Heel fijn! Voor ons werkt dit goed. Het enige wat ik mis is iets meer tijd voor mezelf… het is of werk of zorg voor ons kindje. Als ik dan in de avond tijd heb ben ik vaak erg moe en heb ik weinig puf.

één jaar geleden

Ik werk fulltime en ga daarnaast naar school, en heb geen mogelijkheid om thuis te werken! En ben op dit moment zwanger van de 2de. En ik vind het heerlijk! Ik krijg echt energie van mijn werk, en daardoor ook extra energie als ik mijn kleine vriend weer ophaal! En er zijn zeker dagen dat ik het iets minder trek, Tsjaa dan sla ik het stofzuigen en het dweilen gewoon een keer over! Het enige waar ik heel erg tegen aan loop is dat mijn baas geen kinderen heeft, en die snapt gewoon echt niet dat als je kind echt goed ziek is! Koorts/overgeven ect je je kind dan niet naar het kdv/school/opa en oma kan brengen! En dat je dan echt zelf thuis moet blijven! Heeel erg vervelende

één jaar geleden

Ik werk 4 dagen van ongeveer 12 uur en ben 1 dag thuis. Mijn man ook 1 dag thuis. 2 dagen oma, 1 dag opvang. We hebben hier recentelijk voor gekozen om wat ‘uitwijkmogelijkheden’ te hebben. Als oma ziek is neem ik bijv een extra opvangdag af. Het is nagenoeg onmogelijk om alles draaiende te houden vind ik eerlijk gezegd. Ik kan moeilijk thuisblijven als er een kind ziek is (vanwege type baan dat ik heb), dus bijna alles komt op mijn man neer. We hebben een schoonmaakster die elke week komt, dus thuis hoeven we niets te doen. We hebben een tijd een au pair gehad, was heerlijk! Vooral omdat ze ook heel goed kon koken😉. Maar we zijn nu net verhuisd en haar contract liep af, dus hebben het nu zo opgelost.

één jaar geleden

Ik werk ook fulltime, 4.5 dagen in de week en halve dag in het weekend, zo'n 40h per week. Kleintje is nu 5 maanden en ben nog maar pas terug aan de slag dus ik wacht nog een beetje af hoe alles te combineren. Had zelf graag wat minder gewerkt maar ik heb geen ouderschapsverlof oid. Kleintje gaat 3 volle dagen en 2 halve dagen naar de opvang, beetje te veel naar mijn zin... maar ik kan super goed rekenen op mijn partner voor alles van huishouden tot zorg voor onze dochter (behalve dan voor de borstvoeding natuurlijk). Verder hebben wij ook een schoonmaakster en laten onze boodschappen thuis leveren. In mijn omgeving werken eigenlijk veel jonge mama's fulltime. Het slaapgebrek breekt me wel wat op qua concentratie en ik mis mijn kleintje. Qua werkgever mag ik wel af en toe thuiswerken en heb ik 1h kolfpauze per dag. Mijn partner en ik wisselen thuis werk dagen af zodat we zo snel mogelijk om ons kindje kunnen.

één jaar geleden

Ik werk 36u over 4,5 dag. Die halve dag werk ik als kind slaapt. De rest van de dagen werk ik of thuis of op kantoor. Werkgever geeft veel vrijheid dus later beginnen, eerder weg, thuis nog ff werken. Als m’n agenda het toelaat is alles oké. Daardoor vind ik het ook heerlijk te blijven werken en is het redelijk te combineren. Opvang is hier 2dagen kdv, 1 dag oma, 1 dag mama, 1 dag papa. Die dagen opvang en oma zijn wel lange dagen voor kind, die is dan van 7.30 tot 18.30 op de opvang. Meestal combineert het prima. Met ziekte is t wel ff flink schakelen maar ook daarin hebben we gelukkig flexibele werkgevers.

één jaar geleden

Ik werk ook fulltime, 4 dagen van 9,5 uur. 2 dagen kinderopvang, 2 dagen opa en oma(ene dag mijn ouders andere dag zijn ouders) en omdat ik het over 4 dagen verdeel lekker een dagje vrij

één jaar geleden

Ik werk 36 uur verdeeld over 5 dagen. Maar mijn mama dag is alleen kleine dingen en af en toe mijn mail checken. Werk dus eigenlijk 4 dagen 9 uur lang. Ook 3 dagen opvang en 1 dag met papa.

één jaar geleden

Ik ben nu een kleine 3 maanden mama van 2 meisjes. Volgende week ga ik weer werken. Ik werk 32 uur in de zorg. Daarnaast ga ik in augustus de opleiding in voor 2 jaar. Waardoor ik ongeveer 5 dagen bezig ben. De meisjes gaan 3 dagen naar de gastouder en ik en mijn man zijn beiden 1 dag vast vrij.

één jaar geleden

Ik werk 36 uur verdeeld over 4 dagen. Gelukkig ook veel mogelijkheden om thuis te werken dus de dagen dat mijn zoon naar de opvang gaat (2) werk ik lekker thuis. Scheelt een hoop gestress met brengen/ophalen en files. Verder heb ik veel vrijheid qua werktijden. Ik mag zelf bepalen welke uren ik werk (in redelijkheid uiteraard) en zit niet vast aan specifieke begin en eindtijd. Ik probeer zelf ook flexibel naar mijn werk toe te zijn. Als ik een keer moet werken of reizen op mijn vrije dag maak ik daar geen probleem van. Diezelfde flexibiliteit krijg ik andersom ook en ik voer dat ook door naar de mensen in mijn team. Mijn man werkt hetzelfde dus we hebben allebei een dag thuis. Er is dan nog 1 dag over die opa en oma geclaimd hebben. Deze constructie bevalt ons beide heel goed. Wel de carrière en voldoende aandacht voor onze zoon. Ik zou niet anders meer willen.

één jaar geleden

Mijn man en ik zijn beiden fulltime blijven werken. Ons zoontje is nu 4 maanden en gaat 3 dagen naar het kdv, 1 dag naar opi en omi en 1 dag die we voorlopig zelf opvangen (of 2 dagen opi en omi) tot september. Daarna is het 4 dagen kdv en 1 dag omi en opi. Ik vind het echt heerlijk om terug aan het werk te zijn en ook ons kleintje vindt het zalig om aandacht te krijgen en de andere kindjes in het oog te kunnen houden. Prijs mezelf gelukkig want ik heb een heel begripvolle bazin en ook op het werk is best veel mogelijk. Helaas moet ik wel elke dag naar kantoor en is thuiswerken niet altijd evident gezien ik ook cliënten ontvang zonder afspraak. Oh ja, wij hebben wel een poetsvrouw aangenomen die elke week 4uurtjes komt poetsen zodat ik daar minder tijd aan moet besteden 🙈

één jaar geleden

Hier ook fulltime straks maar krijg 1 dag ouderverlof. Wel fijn vind ik dat

één jaar geleden

Wij hebben allebei flexibele banen met veel vrijheid. Kleinste gaat 3 dagen naar kdv. Als opa&oma er zijn (maar reizen veel), dan werk ik vaak een halve dag bij hen thuis op zolder en passen zij benenden op. De rest doe ik dan tussendoor Soms dus ook weekend of avonden, hetzelfde geldt voor m'n man. Op die 2 dagen dat er geen opvang is, dan stemmen we het dus heel goed samen af!! Ik werk officieel 36uur en 4x9, maar in de praktijk 3 volle dagen en die laatste 9 uurtjes verdeel ik over de rest van de week.

één jaar geleden

Reactie op Peachie

Grappig. Alsof ik mijn eigen situatie lees :) Ik werk ook fulltime, meeste ...
Herkenbaar! Het is werk, opruimen/schoonmaken, boodschappen of/en de Kids. Echt tijd voor mezelf is er nauwelijks. Soms vraag ik een extra dagje opvang aan om wat dingen te kunnen doen, maar vaak is het dan een combi van metime EN huishoudelijk klusje dat echt moet gebeuren

één jaar geleden

Reactie op Peachie

Grappig. Alsof ik mijn eigen situatie lees :) Ik werk ook fulltime, meeste ...
Ik herken het wat je zegt mbt tijd voor jezelf. Op maandagavond heb ik altijd 20:30u yoga, dus lekker als de kleine slaapt. Dat is mijn enige echte eigen ding. Het fijne vind ik ook dat ik zowel digitaal als daar op locatie kan meedoen dus als mijn man laat is, dan kan ik alsnog mee doen. Moet wel eerlijk zeggen dat ik nooit zin heb maar als ik eenmaal bezig ben vind ik het super leuk.

één jaar geleden

Reactie op SAN696

Herkenbaar! Het is werk, opruimen/schoonmaken, boodschappen of/en de Kids. ...
Hier precies hetzelfde!

één jaar geleden

Super leuk om alle reacties van iedereen te lezen. Fijn om de bevestiging te krijgen dat ik niet de enige ben :)

één jaar geleden

Ik werk 4x9 in de GGZ. Mijn man werkt 4x8 in het onderwijs. 3 dagen kdv, een papa- en een mamadag. Ik vind het echt een heerlijke balans tussen werk en gezin. Ik heb het ook echt nodig. Als mijn dochter ziek is, kan ik weg (daar is calamiteitenverlof en zorgverlof voor bedacht). En ik heb het voordeel als behandelaar dat ik mijn eigen agenda in kan delen en redelijk flexibel ben.

één jaar geleden

Same here! Ik werk fulltime. 3 dagen kdv, 1 dag oma’s en 1 dag wisselen tussen Opa, mijn vriend en ik (pak eens per maand een vakantiedag). Verder werk ik 50% van de tijd thuis, dus die dagen kan ik hem lekker vroeg ophalen van het kdv. Bevalt ons super goed op deze manier.

één jaar geleden

Ik werk sinds kort ook weer fulltime. Ik krijg best veel vrijheid. Ik werk 2 dagen op kantoor (1,5u rijden), die dagen werk ik iets korter, en 3 dagen vanuit huis, die dagen werk ik iets langer. Als ik m'n uren maar maak, maakt het mijn manager niet zoveel uit wanneer ik werk 😅 moet natuurlijk geen probleem worden met meetings met andere collega's 😉 Meestal begin ik om 7u als ik thuis werk, en dan haal ik mijn zoon om 15u weet op, en half 8 als ik op kantoor moet zijn en dan haalt mijn partner hem. Mijn partner is 3dagen per week van huis en slaapt hij ookniet thuis, op die dagen eten mijn zoon en ik altijd iets wat we in het weekend hebben voorbereid. Onze zoon gaat 5 dagen naar de gastouder. Daar mag hij ontbijten (waar hij graag gebruik van maakt, want de gastouder maakt lekker eten haha). Dus ik haal hem om 6u uit bed, en rond 06.15 rijden we naar de opvang. En om 15. 15 is ie weer thuis. Ik verdeel mijn uren zo, zodat ik op wat eerder kan stoppen en dat om 14.30 het weekend begint.

één jaar geleden

Fijn topic want ik ken geen andere moeders met jonge kindjes die fulltime werken. Mijn zoontje is nu 1,5 en mijn vriend en ik werken beiden fulltime, 40 uur in vijf dagen met beiden regelmatig een paar dagen naar het buitenland. Met vier dagen opvang en de vijfde dag meest mijn zusje of anders oma of papa of ik gaat dat heel goed. Het scheelt enorm dat we beiden veel thuiswerken. Met de reisjes naar het buitenland voor werk is dat ook extra fijn want in je eentje thuis zijn voor de kleine sochtends en savonds combineert lastig met op locatie werken. Zolang we buitenland niet tegelijk plannen gaat het goed.