Corona

CV86
3 maanden geleden
Volgen
Hoi, help! Mijn vriend heeft Corona en we hebben een zoon van precies 9 weken vandaag. Hoe pakken we dit aan.. Hebben maar een badkamer en alles in huis ontsmetten en ontluchten is niet te doen met n baby.. Stel dat ik het krijg? Mag ik dan BV blijven geven? Kleine lijkt neusverkouden te zijn en hoest wat extra. Laten testen zie ik niet zitten? Is tempen voldoende of toch contact met arts?
Reageer
Typ hier je reactie
4 reacties
zeratje
3 maanden geleden
Moest jij het krijgen en je geeft bv, geef je zelfs antistoffen mee aan je baby, is alleen maar goed! Ik zou je kleintje niet laten testen, dat is zo zielig. Maar aangezien je zegt dat hij al verkouden is en al hoest denk ik dat hij het al heeft. Temperatuur goed in de gaten houden en onder de 3 maanden aanhouden +38graden koorts meteen een arts raadplegen. Maar normaal gezien hebben die kleintjes daar niet veel last van. Er is ook een grote kans dat jij het al bij je draagt maar dat het zich nog niet uit, denk inderdaad dat elkaar vermijden moeilijk word. Veel beterschap! β€οΈβ€πŸ©Ή
wave
3 maanden geleden
Hier zijn al veel topics over geopend, even de zoekfunctie gebruiken. Bv kan gewoon, ook als jij het zou hebben. Als je je onzeker voelt altijd even je huisarts of de huisartsenpost bellen. Geen medisch advies van een forum volgen ;) Beterschap, komt vast helemaal goed!
EstelleC
3 maanden geleden
Wij hebben het ook gehad, wel pas met 4 maanden. Ik zou je vriend afstand laten houden en desnoods even met mondkapje op laten lopen in de buurt van de baby en continue handen wassen etc. Dit zolang jij/jullie geen klachten hebben. Je weet natuurlijk niet of je baby nu corona heeft. Borstvoeding zeker blijven doen, juist voor de antistoffen! Je kan jezelf laten testen? Had ik toen ook gehad. En toen ik positief testte er vanuit gegaan dat de baby het ook had. Maakte opzich weinig verschil verder, zelf natuurlijk nooit afstand genomen of mondkapje gedragen voor m'n zoontje. Hij lijkt er uiteindelijk helemaal geen last van gehad te hebben (wel antistoffen gehad via vaccinaties via mij). Voelde me zelf alleen beroerd 1 dag, mocht je ook ziek worden: neem paracetamol (check even de max ivm borstvoeding) en natuurlijk ieder slaapje met je kindje meedoen. Want ziek zijn en voor je kindje zorgen is pittig vond ik. Succes! Hoop dat het allemaal meevalt.
Amanda23
2 maanden geleden
Vandaag brief gekregen van de overheid ze vragen of m'n dochter van 3 maanden broefkonijn wil zijn voor de vaccinatie nou echt niet ze zou maar ernstig ziek worden of te komen overlijden ik ben niet gek