17 Reacties

2 jaar geleden

Mijn collega is laatst vader geworden, terwijl hij Corona had. Het was een thuisbevalling en hij mocht volledig in zo'n pak overal bij aanwezig zijn. Van mijn eigen zwangerschap meen ik me te herinneren dat ze een speciaal "Coronateam" zouden inzetten indien een van ons besmet zou zijn. Beterschap voor je partner, ik hoop dat jullie de dans ontspringen! Hopelijk kun je af en toe nog een beetje genieten van deze laatste dagen.

2 jaar geleden

Okee, maak me meer zorgen voor erna met de baby en besmettings gevaar.. de kans dat de baby het krijgt is natuurlijk aanwezig. Zolang ze nog veilig in mn buik zit heb ik net iets meer rust

2 jaar geleden

Ik werd besmet vorig jaar met 37 weken, gelukkig niet veel last gehad maar wel 13 dagen in quarantaine. Uiteindelijk met 41 weken bevallen dus had even hersteltijd.

2 jaar geleden

Ik heb toevallig vorige week aan mijn verloskundige gevraagd of ze al meer weten over corona bij baby's en haar antwoord was 'We maken ons meer zorgen om jou dan om de baby'. Ja er zijn wel baby's met corona geweest maar minder heftig dan bij bijvoorbeeld volwassenen. Kans is dus klein dat je baby er dus echt goed ziek van wordt. Sterkte, dit is verre van een fijne situatie voor jullie allen... Veel beterschap!

2 jaar geleden

Nou zoals verwacht ben ik ook positief😢 Mogen we nu wel weer samen slapen? Kan dit nergens vinden ook

2 jaar geleden

Reactie op moedertje92

Nou zoals verwacht ben ik ook positief😢 Mogen we nu wel weer samen slapen? ...
Als je het allebei al hebt maakt het niet uit of je samen slaapt of niet, zou lekker even genieten van elkaar en steun bij elkaar zoeken. Mijn man was positief in de kraamweek, mijn zoontje en ik gelukkig nergens last van, en hopelijk krijgt jou kindje nu al in je buik de antistoffen mee!

2 jaar geleden

Reactie op moedertje92

Nou zoals verwacht ben ik ook positief😢 Mogen we nu wel weer samen slapen? ...
Beterschap!!

2 jaar geleden

Reactie op moedertje92

Nou zoals verwacht ben ik ook positief😢 Mogen we nu wel weer samen slapen? ...
Hé wat vervelend! Toen mijn vriend positief testte ben ik uit onze slaapkamer gekomen want ja, als je beide besmet bent maakt het niet meer uit🤷🏻‍♀️😅 Beterschap en hopelijk houdt het bij een verkoudheid! 🙏🏻🍀

2 jaar geleden

Beterschap!! O en één ding: die uitgerekende datum.. is ook maar 'n datum. Ik zit nu op 40+4. Dus zou me daar niet teveel op vastpinnen. Je zou wel met je instanties (kraamzorg) kunnen bellen om evt. te overleggen hoe het gaat àls jullie nog positief zijn en je kleine er straks is. Recht op zorg heb je. Net zoals dat je nog steeds in 't ziekenhuis kunt bevallen, zij het met aanpassingen in kledij vd zorgverleners. Sterkte! 💪🏽❤

2 jaar geleden

Bij ons in Alkmaar hele Corona mag de partner erbij zijn al heb je Corona beide . Worden gewoon maatregelen getroffen . Ik ben juli 2020 bevallen en mag ik maart weer . Regels zijn nog steeds zo . Hopelijk bij jullie ook zo , beterschap !

2 jaar geleden

Ik ben vandaag getest geweest en het was positief op Corona. Ik loop al een week rond met hoesten neus snuiten en nu is mijn geur weg maar geen koorts en anders dan die symptomen voel ik me prima. Ik ben dan ook een beetje sceptisch of het wel Corona is of gwn een verkoudheid die maar niet weg wil gaan want het is nog altijd winter aan het worden. Ik moet nu 2 weken in quarantaine blijven, mijn bevaldatum is 18/11/2021 dus ik moet tot na mijn datum in quarantaine? Ik heb ook te horen gekregen dat ik tijdens de bevalling een masker moet dragen sorry maar dit gaat er een beetje over. Ze kunnen toch niet verwachten dat je tijdens je arbeid een masker draagt plus ik wil ook in het bad bevallen dus met warm er nog bij ook.

2 jaar geleden

Reactie op sarahmiakhel

Ik ben vandaag getest geweest en het was positief op Corona. Ik loop al een ...
Mijn man had dezelfde klachten en had ook Corona, het is niet dat als je Corona hebt dat het altijd erg moet zijn, kan ook als een gewone verkoudheid verlopen. Ik zou even informeren bij je verloskundige over hoe nu je bevalling. Alles loopt dan anders want hun lopen ook bij andere zwangere vrouwen, dus hun willen ook geen Corona meenemen naar de volgende, vandaar ook de strenge maatregelen ervoor. Lastig inderdaad om met mondkapje te bevallen dus zou vragen aan je verloskundige of daar over te praten valt, wie weet als hun helemaal beschermd zijn jij zonder mondkapje mag. In de gehandicaptenzorg moesten wij ook helemaal beschermd mensen met Corona douchen maar hun hadden ook geen mondkapje op. Andere vergelijking maar het gaat over het wel/geen mondkapje etc

2 jaar geleden

Mijn man had dezelfde klachten en had ook Corona, het is niet dat als je Co ...
Gaat dan uiteindelijk van zelf over? Ze heeft mij verteld gisteren aan telefoon dat ik zo snel mogelijk na de bevalling naar huis moet en dat ik met masker moet bevallen want we willen niet dat Corona vrij spel krijgt. Ik ben de vorige keer vals positief getest en ze kwamen toen binnen met een heel pak en beschermlaag dat kan dan wel maar tijdens de bevalling niet? Weet je of Corona schadelijk is voor de baby of niet?

2 jaar geleden

Reactie op sarahmiakhel

Gaat dan uiteindelijk van zelf over? Ze heeft mij verteld gisteren aan tele ...
Ja Corona gaat vanzelf over, ‘gewoon’ een virus . Mijn man had het, ons zoontje en ik hebben allebei geen Corona gehad, je kindje kán het wel krijgen, het is wel zo dat de meeste baby’s er heel weinig last van hebben, er zit wel eens een enkeling tussen waarbij het wel erger verloopt maar dat gebeurt maar heel weinig. Dat vertelden ze toen aan mij. Jij maakt nu ook antistoffen aan en die deel jij met je kindje dus je zou verwachten dat je kindje er niet zo veel last van zal krijgen. Maar dat is eerder een vermoeden natuurlijk dan dat ik het daadwerkelijk weet. Ik denk dat ze nu ook gewoon met een heel pak binnenkomen hoor, alleen doen ze de bescherming dan nu dubbel op, dus hij beschermt, hun beschermt. Hopelijk zijn je klachten gewoon snel over!

2 jaar geleden

Reactie op sarahmiakhel

Gaat dan uiteindelijk van zelf over? Ze heeft mij verteld gisteren aan tele ...
Misschien is een faceshield nog een optie ;)? heb je meer lucht, en toch wat bescherming voor het personeel. Vind een mondkapje tijdens je bevalling ook echt belachelijk!

2 jaar geleden

Als je het allebei al hebt maakt het niet uit of je samen slaapt of niet, z ...
Mag ik vragen hoe dit toen ging met je man? Heeft hij tijdens de kraamweek dan apart geleefd of was hij wel gewoon bij jullie? Hier ook positieve test..

2 jaar geleden

Reactie op ASL

Mag ik vragen hoe dit toen ging met je man? Heeft hij tijdens de kraamweek ...
Was gewoon bij ons want daarvoor was hij er ook en ben je het besmettelijkst. Wel zo veel mogelijk afstand van de baby bewaard maar daarvoor ook niet. Gelukkig wij allebei alsnog niet besmet geraakt.