25 Reacties

één jaar geleden

Ik heb corona gehad tijdens de zwangerschap (rond 19 weken) en mijn placenta is na de bevalling onderzocht en deze was in perfecte staat.

één jaar geleden

Ik zou even met je verloskundige en huisarts overleggen. Als je gevaccineerd bent is de kans niet zo groot, maar er is wel een klein risico.

één jaar geleden

Ik heb zelf corona gehad op 35 weken zwanger en was toen ook heel ongerust. De gynaecoloog zei toen dat dat echt heel zeldzaam was die aantasting van placenta. Was wel drie keer gevaccineerd op dat moment en eerste keer corona. Mijn dochtertje wordt zaterdag 6 maand. Goed in de gaten houden dat je beweging voelt en bij minste twijfel laten checken.

één jaar geleden

Reactie op MeisjeEmmen1986

Ik heb corona gehad tijdens de zwangerschap (rond 19 weken) en mijn placent ...
Ik was maar 1x gevaccineerd en dit was ruim 9 maanden voor de besmetting.

één jaar geleden

Bel je verloskundige. Naast dat zij moet weten dat je corona hebt, kan zij deze vragen beantwoorden met de meest betrouwbare informatie.

één jaar geleden

Ik zou de verloskundige even contacten. Wat ik heb begrepen was vooral de Delta variant gevaarlijk voor de placenta (als je ongevaccineerd bent) en lijkt dit niet zo te zijn voor de Omikron variant.

één jaar geleden

Ik heb nu zelf ook corona (niet zwanger) en heb corona gehad in de laatste week van mijn zwangerschap. Ze hebben mij toen extra gecontroleerd in het ziekenhuis en onze dochter ook. Alles ging toen goed😊

één jaar geleden

Ik heb twee week terug met 28 weken corona gehad. Met verloskundige gebeld. Zij gaf aan dat het tegenwoordig zo mild is dat het vrijwel niet voorkomt. Zij hadden het in de praktijk de afgelopen 2 jaar zelfs nog nooit meegemaakt! Ik merk zelf dat ik wel extra alert ben op bewegingen etc omdat ik het toch wel spannend vind. Maar tot nu toe beweegt ze super goed. De groeiecho met 30 weken was ook perfect in haar curve. Je kan altijd even je verloskundige bellen, misschien mag je een keertje extra heen voor het hartje luisteren en geruststelling.

één jaar geleden

Hier ook tijdens de zwangerschap corona gehad. Niet gevaccineerd. En de placenta is na de bevalling onderzocht, en was niks aan te zien! Met dochtertje ook alles goed gegaan! Maar als je je zorgen maakt, zou ik inderdaad gewoon contact opnemen met je verloskundige

één jaar geleden

Hier ook corona gehad in de zwangerschap en alles is er goed om gegaan.. doe wat voor jou goed voelt! :)

één jaar geleden

Dat is volgens mijn verloskundige geen risico, zou ook even je eigen verloskundige hierover bellen! Ik maakte mij namelijk ook zorgen. Vooral niet googlen want daar staan dus enge dingen waar mijn verloskundige geen betrouwbare onderzoeken over kan vinden

één jaar geleden

hier ook corona gehad en niet gevaccineerd vanwege allergie voor de bestanddelen. Mijn placenta had nog wel twee weken langer doorgekund zeiden ze :p ben met 39 weken bevallen. Niet direct je zorgen maken en anders kunnen ze met echo en ctg kijken hoe het met je is, doorbloeding placenta, vruchtwater en zo. Ik zou gewoon volgende keer bij je verloskundige aangeven dat je je er zorgen over maakt, misschien kan zij er over met jou meedenken.

één jaar geleden

Als je de onderzoeken die er zijn gaat uitpluizen hoef je je helemaal geen zorgen te maken! Dus relax, ziek lekker uit en geniet van je zwangerschap!

één jaar geleden

Hier zelfs 2 keer corona gehad tijdens mijn zwangerschap. Een keer ook tegen het einde aan. Ik ben niet gevaccineerd en met mijn placenta en dochter is ook niks aan de hand. Het is ook niet bewezen dat dat met elkaar te maken heeft. Maar als je bang bent, kan je altijd vragen om extra controle bij je vk.

één jaar geleden

Ik ben net herstelt van mijn tweede keer corona in de zwangerschap (nu 36+2). Ik herken je angsten, ik zat hier ook mee vooral omdat ik de vorige keer een bijzondere placenta had (bijplacenta en navelstreng in de vliezen, wat verkalking al met 40 wk). Als het goed is heb je binnenkort de liggingsecho en dan kun je gewoon vragen of ze ook de placenta even willen bekijken. Heb ik vandaag ook gedaan en dat stelde behoorlijk gerust, even zien dat het er goed uitzag en dat ook horen van de verloskundige. Ook hebben we het erover gehad en nu ben ik eigenlijk wel gerust gesteld.

één jaar geleden

Ik heb waarschijnlijk momenteel wel schade door corona in eerste trimester gehad. Ik ben nu 31 weken zwanger en bij 30 weken is er geconstateerd dat de baby te klein is, ben bij GUO geweest en hij zit nu op P1(1%van de baby’s met zelfde zwangerschapsduur is kleiner) en we hopen dat hij nog wel blijft groeien. Ik had de vk gelukkig destijds gemeld dat ik corona had want nu blijkt een andere vrouw dat ook te hebben gehad. Allebei een eerder kind heel gemiddeld, zelf grote ouders zijn en goede zwangerschappen waarbij je niets merkt. Ik houd me ook aan alle regels strikt. Het moet eigenlijk wel daarvan komen, maar ze kunnen dat pas onderzoeken na de bevalling. Het is nu elke dag goed voelen of de baby blijft bewegen en ik word medisch en doorgestuurd naar een gynaecoloog omdat het waarschijnlijk te vroeg geboren gaat worden. Het is allemaal opeens en zou er echt niet te mild over denken. Ik had eerder alle vaccinaties gehad, maar pas nadat ik met corona besmet raakte kwam de laatste vaccinatie oproep, dus te laat voor ons. Het hoeft niets te zeggen als je eerder dus netjes alles deed. Het is pech hebben. Het maakt ook niet uit hoe erg je zelf corona hebt gehad wat ik na ellenlange onderzoek te weten ben gekomen en er kan nu niets meer gedaan worden.

één jaar geleden

Volgens mij kwam dat heel soms voor bij eerste/delta variant, niet omikron, en alleen bij vrouwen die niet gevaccineerd waren

één jaar geleden

Ik heb in week 28 corona gehad. De baby groeide tot week 36 heel gemiddeld (zo rond de P50) en de (extra) groeiecho’s waren goed. Ben met 39+3 bevallen en bij de geboorte zat ze op P14. Placenta zag er niet per sé supergoed meer uit / was wel een beetje klaar. Mijn verloskundige denkt dat die groeivertraging door die coronabesmetting is gekomen (ze had al een paar voorbeelden gezien in haar praktijk). Placenta is naar mijn weten niet verder onderzocht, ondanks dat ik deze uitdrukkelijk heb aangeboden voor onderzoek naar corona om andere vrouwen ook te helpen (heel jammer vind ik dat 🙃). De kleine meid doet het trouwens hartstikke goed nu hoor, dus ik zou je zorgen met de verloskundige bespreken en vragen of je bijvoorbeeld in aanmerking komt voor extra groeiecho’s (maar dat wil dus niet altijd wat zeggen).

één jaar geleden

Ik heb in mijn zwangerschap 2x Corona gehad, met 28 en 38 weken. (Vorig jaar november en in januari dit jaar) Ik ben er ook niet erg ziek van geweest. Uiteindelijk een grote, gezonde dame gekregen en de placenta was nog helemaal in orde. Alleen in het eerste trimester heb ik mijn vaccinaties gehad, omdat ik de booster vanwege de besmettingen niet kon halen. Het is dus echt per geval verschillend.

één jaar geleden

Volgens mij kwam dat heel soms voor bij eerste/delta variant, niet omikron, ...
In juli was er omikron en gelukkig is het die versie, anders was het nog erger geweest. Ik had alle vaccins gehad zoals ik zei, alleen na de besmetting kreeg ik de laatste oproep en toen had ik het al gekregen, was rond juli