38 Reacties

één jaar geleden

Ik heb corona gehad tijdens mijn zwangerschap en ben er ook flink ziek van geweest (koorts, hoesten, keelpijn, kotsen). Nu een gezond meisje van 4 maanden. Ze knippert alleen met haar ogen als iemand hoest. Alsof ze daar van schrikt. K weet niet of dat van het geluid/gevoel in mijn buik komt. Wat ik begreep was dat het vooral bij mensen was die niet gevaccineerd zijn, maar dat blijf ik een lastige opmerking vinden. Volgens mij zit je als zwangere in de risicogroep en is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn.

één jaar geleden

Ik heb mn zorgen destijds met de verloskundige besproken, kreeg groei echo’s omdat ik corona heb gehad. Zou het ook bij je verloskundige bespreken

één jaar geleden

Reactie op xxTessa

Ik heb mn zorgen destijds met de verloskundige besproken, kreeg groei echo’ ...
Ik ga het morgen dan ter sprake brengen bij de verloskundige. Hoevaak kreeg je een groeiecho?

één jaar geleden

Reactie op livole

Ik ga het morgen dan ter sprake brengen bij de verloskundige. Hoevaak kreeg ...
Super! Mijn verloskundige praktijk had de afgelopen 2.5 jaar geen afwijkende groei oid gezien bij zwangeren met corona en vonden de onderzoeken ook nog niet heel betrouwbaar gezien de korte periode dat corona er nog maar is en de slechte placenta ook andere oorzaken kon hebben. Ik kreeg met 28 weken en 32 weken groei echo

één jaar geleden

Overleg het met je verloskundige. Ik werk in het onderwijs en ben vorig jaar uiteindelijk eerder met verlof gegaan. In het onderwijs mag dat dan met 28wkn. Omdat ik qua leeftijd ook in een risicogroep zat, wij na vele jaren eindelijk zwanger waren en ik ook bekkenbodemklachten kreeg, ben ik rond 22 wkn al thuis gebleven en deed ik alternatief werk. Dit ging wel via de bedrijfsarts. Had ook een erg fijne leidinggevende

één jaar geleden

Reactie op JvVN

Overleg het met je verloskundige. Ik werk in het onderwijs en ben vorig jaa ...
Mag ik vragen in welk type onderwijs? Ik werk namelijk in het mbo en daar geldt dit niet. Terwijl wij even goed met grote groepen werken en er nu geen afstand wordt gehouden. Ben nu 22 weken en rond 9 weken zwangerschap Corona gehad. Alleen een snotneus en echo’s zijn altijd goed. Maar knijp hem nu toch wel een beetje nav dit bericht.

één jaar geleden

Het onderzoek is gedaan onder 164 patiënten... Ik kreeg ook corona begin dit jaar met 18 weken zwangerschap. De verloskundige gaf aan dat eigenlijk al hun zwangeren corona hebben/ of hadden gehad. Kreeg ook geen extra controles. En dat met placenta wel met de delta variant een aantal gevallen in Nederland zijn geweest. Maar dat deze vrouwen sowieso al een gecompliceerde zwangerschap hadden. Met de huidige variant was dat begin dit jaar nog niet het geval geweest. Ze gaf juist aan dat voor zwangeren juist werd afgeraden om mondkapjes te dragen. En helemaal geen pff2 mondkapje.

één jaar geleden

Volgens het artikel is de kans een heel stuk minder als je gevaccineerd en geboosterd bent, en niet te veel in aanraking komt met niet-gevaccineerden. Op Zich is in NL een meerderheid gevaccineerd. Je zou kunnen overleggen met de huisarts of je al een extra booster kunt krijgen. Dan is het risico echt beperkt, het verschil tussen wel en niet gevaccineerd zijn is echt groot.

één jaar geleden

Ik heb corona gehad bij 21 weken, heb extra groei echos gehad erna. Na mn bevalling placenta nagekeken en deze was keurig, geen verhardingen of afwijkingen oid. Maar goed, ik ben wel 3x gevaccineerd geweest. Of dat geholpen heeft, geen idee. Ben overigens niet heel ziek geweest van de Carola, wel strontverkouden een week lang.

één jaar geleden

Reactie op M_1986

Het onderzoek is gedaan onder 164 patiënten... Ik kreeg ook corona begin d ...
Oh mijn placenta is onderzocht na de geboorte. En geen afwijkingen gevonden. Was in perfecte staat. Was 1 jaar voor ze besmetting gevaccineerd met Janssen. Dus slechts 1 vaccinatie. Geen boosters of iets dergelijks gehad. Geen afstand gehouden etc.

één jaar geleden

Hier met 35 weken corona gehad, waarschijnlijk ook de deltavariant. Ik ben er 2 weken echt flink ziek van geweest. Bij de bevalling was op m’n placenta duidelijk een plekje te zien die niet goed doorbloed was. Wel moet ik erbij zeggen dat ik vanaf 28 weken wekelijks terug moest komen voor een echo om de groei van de baby in de gaten te houden omdat het iets klein zou zijn. Met 34 weken mocht ik uit dit traject omdat de baby er goed uitzag en als het zo door zou groeien een 8 ponder zou worden. Uiteindelijk is ze dysmatuur geboren met 2950gr. Ik ben toen die tijd nooit gevaccineerd geweest omdat het in die periode onzeker was wat de vaccinatie zou doen bij zwangeren. Het is speculeren waar dit mee te maken heeft gehad, maar we hebben een kerngezond meisje, die zich als een gek ontwikkeld. We maken er vaak ‘grapjes’ over dat zij een ‘gemuteerde coronababy’ is. Volg je eigen gevoel en probeer je niet teveel zorgen te maken. Voelt het voor jou goed om voorzorgsmaatregelen te nemen dan doe je dat.😊

één jaar geleden

Hier al 2x een (vroege) verkalkte placenta. Daardoor de eerste zwangerschap strak in de gaten gehouden. En een iets klein kindje geboren. Niks extreem. Met mijn zoontje was verder niks mis. Toen geen corona gehad. 2e keer is nog een lopende zwangerschap. Heel vroeg, tijdens nesteling corona gehad. En weer een afbuigende groei en verkalking te zien. Mag nu wel gezien de eerste baby gezond geboren is bij eigen verloskundige blijven. Wat mijn mening hier over vormt, is dat het denk ik meer aan andere factoren ligt dan corona. Mijn moeder kreeg ook alleen kleine baby's (toen werd je nog niet zo in de gaten gehouden, dus wie weet ook door dezelfde reden) Ik zou me niet al te druk maken. Ken er een paar die tijdens de zwangerschap corona hebben gehad. En een gezond kindje hebben gekregen. Maar voor alles is de regel. Bij twijfel, bespreek dit met je verloskundige.

één jaar geleden

Ik heb bij de eerste geen corona gehad en die is dysmatuur geboren. Bij de tweede met 36 weken corona gehad en het ventje was helemaal gezond en de placenta hartstikke mooi!

één jaar geleden

Waarschijnlijk als je het onderzoek volledig zou uitpluizen hoef je je eigenlijk helemaal niet zoveel zorgen te maken. Een aantal vragen die al bij mij opkomen zijn: hoeveel vrouwen hebben er deelgenomen aan het onderzoek? Was er een 0-meting? (Want sommige vrouwen hebben aan het begin van de zwangerschap al problemen met de placenta) was er onderliggend lijden en zo kan ik nog wel even doorgaan….

één jaar geleden

Toen ik 8 weken zwanger was ziek geweest van corona. Ongeveer 2 weken thuis moeten blijven om te herstellen. De placenta heeft er geen last van ondervonden. Ook de kleine is niks tekort gekomen. Geen garantie voor alle zwangerschappen natuurlijk maar hier dus niks van gemerkt.

één jaar geleden

Ik kreeg corona met 12 weken (ongevaccineerd), amper klachten gehad alleen flink balen want we moesten de 13w echo uitstellen😂 Inmiddels een gezond meisje van 4weken op schoot liggen :)

één jaar geleden

Ik heb met 34 weken corona gehad en me daar toen ook best veel zorgen over gemaakt. Uiteindelijk is mijn kindje met 42 weken geboren en zag de placenta er zelfs toen nog helemaal goed uit. Ook woog mijn zoontje bijna 5 kg, dus bepaald geen afgebroken groei 🤭

één jaar geleden

Ik heb corona gehad tijdens mijn zwangerschap. Niet gevaccineerd. Placenta opgestuurd voor onderzoek. Geen afwijkingen. Echter is elke situatie anders. Als je zorgen hebt, bespreek deze dan met jouw verloskundige.

één jaar geleden

Ben blij om te lezen dat mensen hier geen grote complicaties hebben gehad!! Ben nu 27 weken zwanger en vanochtend erachter gekomen na al een paar dagen ademnood en verkoudheid dat ik helaas corona heb😔 maakte me zo druk (nog steeds een beetje) Enige reactie verloskundige: ben blij dat je hier niet bent gekomen toen je je vd week niet zo lekker voelde

één jaar geleden

Reactie op 3js

Ben blij om te lezen dat mensen hier geen grote complicaties hebben gehad!! ...
Sterkte!