19 Reacties

één jaar geleden

Ja, hier in 2020 corona gehad toen mijn zoontje vier maanden was. Leuk die adviezen, maar heb me er echt niet aan gehouden. Gewoon borstvoeding gegeven en geknuffeld zonder mondkapje. Oké, missn geen kusjes gegeven, maar dat was het dan ook wel. Mijn zoontje heeft nergens last van gehad. Heeft pas voor het eerst corona gekregen afgelopen februari toen hij 20 maanden was en had een dag koorts en daarna een beetje verkouden. Jonge kinderen worden er niet heel erg ziek van, dus maak je niet te veel zorgen. Bovendien krijgt je baby via de borstvoeding meteen antistoffen mee

één jaar geleden

Toen ik een corona besmetting had heb ik m'n dochter lekker dicht tegen mij aangehouden, gewoon borstvoeding gegeven en alles net als anders gedaan (ja incl kusjes!). Dochter heeft in de avond eenmalig verhoging gehad, merkte niets aan haar. Ikzelf was 1,5 echt even een vaatdoekje. Verder nergens last van gehad. Luister naar je gevoel ❤️

één jaar geleden

Gewoon blijven doen wat je doet. De besmetting kan allang plaats hebben gevonden. Zorg alleen dat als je hoest of niest je je gezicht wegdraait. Maar verder gewoon de liefde en aandacht geven die je kindje nodig heeft.

één jaar geleden

Dankjewel voor jullie lieve reacties en verhalen. Dan volg ik inderdaad mijn gevoel en blijven we knuffelen en co sleepen☺️🍀🍀

één jaar geleden

Afstand creëren tusseen jou en de baby heeft gemiddeld gezien meer negatieve gevolgen dan wanneer je je kindje besmet. Ik heb mijn dochter gewoon verzorgt en geknuffeld. Ze is wel ziek geweest maar net als ieder ander griepje.

één jaar geleden

Hier de eerste keer corona toen baby 3 weken was. Toen heb ik nog de verloskundige, huisartsenpost en kraamhulp gebeld wat het beste advies was. Zij gaven aan voeden met mondkapje, want een baby heeft veel behoefte aan contact. De besmetting gaven zij aan dat het voor kinderen vaak veel milder verloopt. Nu met 8,5 maand zijn we bij ronde 2. Hoewel ik er dus 2 keer echt goed ziek van ben geweest, komt baby wederom er beter vanaf (en gelukkig maar!)

één jaar geleden

Hier helaas ook vandaag positief getest op corona en een baby van net geen 6 weken oud. Momenteel geef ik de fles en knuffel ik met een mondkapje, maar merk met het contact maken dat hij volgens mij de gezichts uitdrukking mist. Normaal lacht hij direct, nu niet. Twijfel ook of ik dit moet doorzetten of toch het kapje af moet laten. De angst is er helaas wel.

één jaar geleden

Wij hebben corona gehad in de kraamweek, ze was 8 dagen oud toen ze ook klachten kreeg als verkoudheid. Ik heb geen moment afstand genomen of een mondkapje gedragen. De besmetting voor kinderen verloopt veel minder, hoe sneu ook, ik vind de hechting vele malen belangrijker.

één jaar geleden

Reactie op Linb96

Hier helaas ook vandaag positief getest op corona en een baby van net geen ...
Als je op internet 'still face experiment' opzoekt kan je zien wat een gezichtsmasker doet met een baby. Het principe is hetzelfde, omdat de baby je glimlach/gezichtsuitdrukking niet kan zien. Persoonlijk zou ik geen kapje opdoen. Ik heb dit zelf ook niet gedaan toen ik corona had. Maar goed, die keuze moet ieder voor zich maken.

één jaar geleden

https://youtu.be/apzXGEbZht0 Dit is een link naar het still face experiment. Daarmee kan je zien hoe belangrijk het voor een baby is om je gezichtsuitdrukking te kunnen zien.

één jaar geleden

Beterschap gewenst! Ik heb de verzorging inderdaad met een mondkapje op gedaan. Desinfecterende gel gebruiken, voor en na aanraken. Kleine heeft helaas alsnog corona gekregen en was daar ook aardig ziek van.

één jaar geleden

Reactie op Fansastisch

Wij hebben corona gehad in de kraamweek, ze was 8 dagen oud toen ze ook kla ...
De hechting met je baby is écht niet afhankelijk van een mondkapje dat je een week draagt.

één jaar geleden

Wij kregen om en om Corona in 2021 door onze besmette kraamhulp. In isolatie gegaan maar wel als gezin en niet apart van elkaar oid, en verder ook gewoon heel veel geknuffeld met onze baby, de ggd zei toen dat jonge kinderen vaak milde klachten kregen en dat we hem goed in de gaten moesten houden en bij hoge koorts of andere twijfel over zijn gezondheid moesten bellen met de huisarts of de hap. Ronde twee (🙄) volgde ongeveer 6 maanden later na een positief familielid wat ‘gezellig’ langskwam met klachten. Mini was er goed ziek van, erg verkouden en dagen hangerig en huilerig en uiteindelijk werden wij ook beide weer positief na een aantal dagen. Maar ook toen gewoon gedaan wat we altijd doen, en goed in de gaten houden.

één jaar geleden

Dochter is misschien een dagje wat zieker geweest, maar ik vind het schadelijker voor de hechting om afstand te houden, niet te knuffelen ed dan haar mogelijk ziek maken door corona. Door de borstvoeding geef je ook meteen antistoffen mee dus grote kans dat een kindje er minder ziek van wordt.

één jaar geleden

Ik heb t gehad toen hij 6 maanden was. Niks anders gedaan en hij heeft t niet gekregen. Grote onzin… vroeger als je ziek was deed je toch ook alles gewoon met je kindje? Dit is niet anders 😉

één jaar geleden

Reactie op Mama101

Beterschap gewenst! Ik heb de verzorging inderdaad met een mondkapje op ge ...
Heeft goed geholpen dus al die onzin😅😂

één jaar geleden

Wij hadden het toen hij 10 weken was. Eerst mijn vriend. Die is toen in een aparte kamer gaan slapen. Sloeg eigenlijk nergens op, want voor de rest raak je van alles samen aan maar goed haha. 2 dagen erna was ik ook positief en onze zoon ook. Ik heb de zorg op me genomen vanaf het moment dat mijn vriend positief getest was. Onze zoon is er 1 dag ziek van geweest. Koorts (op z’n hoogst 38,6 geloof ik) en verder niets. Dronk goed, plaste en poepte. Hij was alleen hangerig en had koorts.

één jaar geleden

Ik heb nu corona en mijn dochter denk ik ook. Mijn vriend heeft het nu heel druk op werk dus we moeten er samen het beste van maken. Ik vind het zwaar om voor mijn dochter te zorgen nu ik zelf zo ziek ben, maar ik heb niet veel keus. Vooral samen op de bank hangen en straks samen naar bed. Ik heb de babygym mee naar boven dus als ze wakker is kan ze daar in spelen. En lig ik er gewoon naast. Voelt weer een beetje als in de kraamweek, behalve dat ik nu wel alles alleen moet doen. Ik denk niet dat het te vermijden is dat je baby ook corona krijgt. Mijn dochter is net 5 maanden trouwens

één jaar geleden

Reactie op Fansastisch

Wij hebben corona gehad in de kraamweek, ze was 8 dagen oud toen ze ook kla ...
Met mondkapje krijg je heus wel hechting met je kind. Mijne lag 3 weken in de couveuse. Dus 3 weken lang met mondkapje gezeten bij mijn eigen kind maar je doet alles om niet ziek te laten worden omdat hij te vroeg geboren was en ook de mede baby s die daar liggen te beschermen. Vind dat zo n lulverhaal met geen hechting. Onze kerel is 1.5 jr en totaal geen hechtingsproblemen of wat dan ook