8 Reacties

2 jaar geleden

Nee ik heb tijdens corona een zwangerschap opgelopen 😅 Ik ga mij zolang ik zwanger ben niet inenten. Ben veel te bang voor soortgelijke gevolgen zoals bij de DES dochters, Mexicaanse griepprik en softenon..

2 jaar geleden

Mijn vriend heeft momenteel corona dus we proberen zoveel mogelijk afstand te houden in huis... slapen in aparte kamers, continu schoonmaken etc. Omdat er nog zo weinig over bekend is wil ik echt voorkomen dat ik het krijg. Mocht ik een inenting kunnen krijgen twijfel ik wel, maar denk toch dat ik daar wel voor zou kiezen.

2 jaar geleden

Je hebt meer kans om met een auto- ongeluk in het ziekenhuis terecht te komen dan met Corona is uit de laatste onderzoeken gebleken. Ik zou me er niet te druk over maken, tenzij je er ook voor kiest om niet meer in de auto te stappen of andere risiscovolle activiteiten te ondernemen...

2 jaar geleden

Ik ga zeker wel een vaccin halen. Immuunsysteem bij zwangere vrouwen is een stuk minder. Daarbij is de longcapaciteit ook minder vanaf het derde trimester waardoor zwangere vrouwen een verhoogde kans hebben op IC opname. Pfizer en Moderna zijn veilig, omdat dood virus wordt ingespoten. Ik volg graag de arts adviezen op, omdat zij er het meeste verstand van hebben.

2 jaar geleden

Ik was 27 weken zwanger en had toen Corona. Ik voelde me prima. Beetje verhoging, droog hoestje en dat was het wel.. Duurde ongeveer 3 a 4 dagen en dat was het.

2 jaar geleden

Ik had corona tijdens week 6 en 7 van mijn zwangerschap. Ik was erg moe en misselijk, mijn zwangerschapsverschijnselen en corona liepen wat door elkaar heen.. Nu 11 weken zwanger, ik informeerde al naar het vaccin. Je mag corona 4 weken eerder doorgemaakt hebben, anderzijds wil ik nu de 12-wekenecho afwachten. Maar ik laat me zeker vaccineren.

2 jaar geleden

Ik ben momenteel ruim 36 weken zwanger en heb nu een hele vervelende droge kriebelhoest. Ben al snel benauwd bij inspanning.. wilde vandaag even aankijken, maar morgen toch maar testen. Echt door hoesten lukt niet want dat doet pijn aan m'n buik en het lijkt dat ik sinds het hoesten ook constant veel spanning in m'n buik heb.. 😔

2 jaar geleden

Ik heb op dit moment corona en ben bijna 31 weken zwanger. Ik had al een aantal weken een verkoudheid, meerdere keren negatief getest en uiteindelijk na 2.5 week positief getest. Heb echt alleen een fikse verkoudheid, verder nergens last van! Gelukkig. De verloskundige gaf aan dat het in principe niet meer kwaad kan voor de baby als een gewone griep of verkoudheid. Ik ga mij overigens niet laten vaccineren tegen corona. Niet zolang ik zwanger ben en daarna waarschijnlijk ook niet, omdat de lange termijn risico's niet bekend zijn.