20 Reacties

één jaar geleden

Hier had eerst mijn partner het. Wij hebben toen 3 dagen de dans ontsprongen en ik testte ook steeds negatief (ons zoontje niet getest) Maar uiteindelijk kregen wij het toch. Ookal bleef mijn vriend wel uit onze buurt ik denk dat je er toch niet aan ontkomt als je onder 1 dak woont.

één jaar geleden

Een paar maanden geleden hadden m'n partner en oudste dochter corona. Wij hebben geen afstand gehouden en toch kregen m'n jongste dochter en ik het niet. Nu is het juist andersom en hebben m'n jongste dochter en ik corona en m'n partner en oudste dochter niet. Het is een keuze die je zelf maakt, maar het kan dus ook dat je het niet krijgt, ook al ben je in hetzelfde huis en houd je geen afstand.

één jaar geleden

In de 1e golf heeft mijn partner Corona gehad, ik niet en mijn zoon is niet getest maar was wel verkouden. In het voorjaar dit jaar hadden we allemaal Corona. Ik doe er niet meer zo panisch over. Maar als je het niet op hoeft te zoeken zou ik het ook niet doen. Scheelt ook weer isolatie en gedoe met opvang enzo.

één jaar geleden

Hier was mijn man de eerste. Maar we hebben meteen maar geaccepteerd dat we het dus allemaal zouden krijgen. We slapen immers met z'n tweeën in hetzelfde bed, en hoe lang zou hij het al hebben/over gedragen kunnen hebben??! We hadden geluk dat mijn broertje het ook had. Want die had geen klachten dus kon op ons dochtertje komen passen, toen wij 1,5 dag flink ziek in bed lagen. Gelukkig was ik daarna snel beter. M'n man heeft helaas nog steeds lichte long-covid klachten. Onze dochter is er gelukkig niet ziek van geweest. Een van de weinige weken zonder snotneus🙈

één jaar geleden

Toen mijn baby 11 weken was kreeg ik corona. Ik gaf borstvoeding en heb toen besloten dat te blijven doen zonder extra bescherming, hij zou ten slotte ook antistoffen van mij krijgen. Mijn man heeft twee dagen afstand gehouden ivm zijn werk. Maar daarna heeft hij de gok gewaagd om weer met ons te zijn. En hij heeft geen corona gekregen

één jaar geleden

Tegenwoordig stelt corona bijna niets meer voor. Toen mijn man het kreeg ben ik gewoon nog in hetzelfde bed gaan slapen en zijn we gewoon als gezin nog met elkaar gaan leven zoals je met een verkoudheid ook zou doen. Snap eerlijk gezegd niet waarom sommige mensen er nu nog zo bang van zijn. Lijkt me heel moeilijk leven 😅

één jaar geleden

Toen onze zoon 3 weken oud was heb ik corona gehad. Mijn man niet, zoon waarschijnlijk wel (niet getest). We hebben destijds in hetzelfde bed geslapen, man deed de verzorging en ik voedde met mondkapje op. Nu met bijna 9 maanden heb ik weer corona. Man nog steeds niet en zoon tot op heden ook niets. De meeste verzorging neemt man weer op zich. Door onze eerste ervaring slapen we nog steeds samen. Al ligt zoon nu op eigen kamer ipv de wieg naast ons.

één jaar geleden

Ik heb een dochter van 4 weken en op dit moment heeft mijn man ook corona. Hij heeft er vrij weinig last van, op een goede verkoudheid na. Wij doen niet iets anders als normaal. Heb hem toch echt nodig met 2 van die kleintjes. Heb zelf tot nu toe geen last en mijn dochter en zoon van anderhalf ook niet.

één jaar geleden

Reactie op Rebecca-1994

Tegenwoordig stelt corona bijna niets meer voor. Toen mijn man het kreeg be ...
Nou ja, de acute fase stelt in veel gevallen misschien minder voor. Maar ben maar een van de ongelukkigen die long covid oploopt. Wat ik daarvan zie en hoor wens je dat niemand, maar zeker niet iemand met kleine kinderen, toe. Dus als ik de keuze had zoals TS zou ik toch echt nog een paar dagen bij mijn ouders blijven. 😊

één jaar geleden

Reactie op Rebecca-1994

Tegenwoordig stelt corona bijna niets meer voor. Toen mijn man het kreeg be ...
Denk niet dat je een volwassene met een baby van nog geen 3 maanden kan vergelijken. Jij hebt al een leven lang weerstand opgebouwd tegen van alles en nogwat. Een baby van 11 weken niet. Ik snap wel dat je met zo’n kleintje nog wat voorzichtiger bent😊

één jaar geleden

Reactie op Steffiek

Hier had eerst mijn partner het. Wij hebben toen 3 dagen de dans ontspronge ...
Wel hoor, ik heb drie keer corona gehad en mijn partner één keer, en allebei niet tegelijk dus niet aan elkaar doorgegeven.

één jaar geleden

Ik heb in het eerste jaar van mijn zoontje twee keer corona gehad. Nooit meer dan een verkoudheid geweest en geen afstand gehouden. Ik gaf borstvoeding, dus afstand houden was geen optie, want ik had een gruwelijke hekel aan kolven. Hij was toen drie maanden en heeft nergens last van gehad. Mijn vriend heeft ook geen afstand gehouden, want dat betekende (toen nog) tien dagen gescheiden leven van ons en dat wilde hij niet. Hij heeft het niet gekregen. Afgelopen februari met de omikrongolf had mijn zoontje het via de opvang. Een dag koorts en paar dagen verkouden. Ik een dag later ook verkouden (ik was 14 weken zwanger toen) en uiteindelijk 4 dagen later was mijn vriend ook positief, maar heeft nooit klachten gehad. Ik ben nu bijna 33 en hoewel ik hoop dat ik het niet meer krijg ben ik er niet bang meer voor. Maar als ik het nog nooit zou hebben gehad, had ik er wellicht ook anders in gestaan. Het is een lastige, doe waar je je goed bij voelt. Als je liever afstand houdt doe dat dan, in overleg natuurlijk.

één jaar geleden

Je voorkomt het toch niet dat je dochter het krijgt. Persoonlijk maak ik mij bij een baby eerder zorgen om het rs virus dan corona. Mijn dochtertje had het en het enige wat ze had was een snotneus, maar dat heeft ze structureel dankzij haar broer.

één jaar geleden

Reactie op Rebecca-1994

Tegenwoordig stelt corona bijna niets meer voor. Toen mijn man het kreeg be ...
Dat vind ik lastig. Je zult maar net diegene zijn die long covid krijgt. Zoals eerder iemand reageerde wiens man long covid klachten heeft. Daarnaast zie ik het in mijn omgeving veel. Mijn man heeft nu best wel heftige klachten inmiddels. En vrienden van ons zitten ook thuis en hun kind van net een jaar heeft 40+ graden koorts. Die van ons heeft nog geen vaccinaties gehad voor wat dan ook. Ik vind het maar een eng virus. Zou mezelf nooit vergeven als ik dan gewoon doe waar ik zin in heb als mijn kindje dan wel corona krijgt met vreselijke klachten..

één jaar geleden

Reactie op Momo96

Toen onze zoon 3 weken oud was heb ik corona gehad. Mijn man niet, zoon waa ...
Wow dat is ook heftig! Dan zat je nog helemaal in die eerste weken. Wel fijn dat je man de verzorging kon doen. Bij ons is dat dus geen optie, omdat ik epilepsie heb en dat niet voel aankomen. Als ik dat heb dan krijg ik meerdere en zo erg dat ik in het ziekenhuis in de gaten gehouden moet worden. Dus ik mag mijn kind niet zonder toezicht vasthouden voor een flesje bijvoorbeeld. Dat maakt het ook zo ingewikkeld. Anders ging hij gewoon in isolatie en deed ik de rest maar dat kan dus niet..

één jaar geleden

Ik heb twee keer corona gehad. De eerste keer hadden mijn dochter en vriend het niet. De tweede keer hadden we het alledrie. Ik had geen keus, moest haar verzorgen. Niets aan te doen en ging allemaal prima.

één jaar geleden

Reactie op Rebecca-1994

Tegenwoordig stelt corona bijna niets meer voor. Toen mijn man het kreeg be ...
Ik heb het net zelf gehad en ik kan je vertellen dat als je een beetje pech hebt het echt niet alleen een verkoudheid is. Ben er echt enorm ziek van geweest. Ik kon op de ergste dagen niet voor mijn dochter zorgen. Dus een besmetting voorkomen is geen slecht idee. Sowieso niet, omdat je dan ook weer minder kans hebt om anderen te besmetten (die er misschien ook meer last van hebben).

één jaar geleden

Ik heb in maart corona gehad en we hebben in huis gewoon 'normaal' geleefd. Voor mij was het een verkoudheidje. Mijn man mocht dus ook naar het werk en mijn zoon naar school. Dus ik had de zorg voor mijn dochter toen 6/7 mnd. Zij en mijn man kregen het ook. Dochter wel ziekjes geweest maar net als een griep. Mijn gedachten zijn dat ze nu mooi antistoffen heeft en kinderen toch wel ziek worden. Zoon bleef negatief. Maar als je het kunt vermijden zal ik het proberen maar je er ook niet te druk om maken. Maar dat is mijn mening

één jaar geleden

Mijn partner had ook Corona. Onze dochter was toen een paar maanden. Ik dacht ook de dans te kunnen ontspringen, maar een week later kregen mijn dochter en ik het ook. Dochter was echt heel ziek. Ook echt heel benauwd geweest, zijn zelfs nog naar het zkh ermee geweest. Ik wil je niet bang maken, maar kan best heftig zijn. Als je het nog even zonder elkaar redt, zou ik daarvoor kiezen.

één jaar geleden

Reactie op Irisg

Mijn partner had ook Corona. Onze dochter was toen een paar maanden. Ik dac ...
Heb dit advies maar opgevolgd. Ben gisteren thuisgekomen en nu hopen dat we het niet alsnog krijgen! Waren wel pittige dagen zo. Hoe is het nu met jouw dochter? Klinkt heftig! De kleintjes van 2 vriendinnen van mij waren ook goed ziek met flinke koorts