22 Reacties

één jaar geleden

Mijn dochter had het aan ons gegeven, iets andere situatie dus. Lastig! Ik denk dat je het haast niet kan voorkomen, vooral omdat je al vroeg besmettelijk lijkt te zijn. Wel mooi dat je de kleine antistoffen meegeeft via de bv. Hopelijk verloopt het mild voor jullie allemaal!

één jaar geleden

Wij hebben niet geïsoleerd van onze dochter van toen net 1. Het was in onze ogen onvermijdelijk en met de omicron-variant gingen we een beetje uit van mild verloop. Dat was ook zo. Zij had er het minste last van, alleen een beetje een snotneusje.

één jaar geleden

Ik heb corona gehad en zat gewoon in huis met mijn man en onze dochter van toen 6 maanden. Beide hebben geen corona gehad ondanks direct contact met mij

één jaar geleden

Wij hebben ook corona gehad in ons gezin. Alleen mijn man is getest en was positief. Wij hebben er bewust voor gekozen ons niet af te zonderen binnen het gezin. Eigenlijk een dag later al kreeg ik en onze dochter ook klachten. Wij zijn bij de positieve test van mijn man in quarantaine gegaan en ikzelf en onze dochter niet getest (heeft geen meerwaarde in onze ogen). Wij zijn wel naar buiten geweest voor een wandeling en lekker in de tuin toen wij ons daar goed genoeg voor voelde (wonen afgelegen). Een mondkapje gebruiken bij borstvoeding heb ik nooit in overweging genomen. Ik heb juist onze dochter lekker dichtbij gehouden. Mijn man en ik waren 2 dagen echt even gevloerd van de griepverschijnselen, onze dochter had milde verhoging en heel lichtjes verkouden. Hoop voor jullie dat de besmetting mee zal vallen ♥️. Beterschap!

één jaar geleden

Als je eenmaal zelf de klachten en de positieve test hebt, ben je al eerder besmettelijk geweest. Voeden met mondkapje ben ik niet aan begonnen. Mijn man hadden overigens tegelijk corona dusja iemand moest onze dochter verzorgen. En wat doe je dan met naar bed brengen, verschonen ed? Alles met handschoenen en mondkapje?

één jaar geleden

Mijn man en ik hadden beide corona, mijn dochter van 6 maand toen is 1 dag wat hangerig geweest. Grote kans dat ze het ook heeft gehad, maar heb haar niet laten testen. Dus blijft een vraag. Heb niet idee gehad of ze er verder zelfs echt last van heeft gehad

één jaar geleden

Niet te veel zorgen maken lieve mama. Hier was de oudste positief getest, de jongste (9dagen oud) en ik ook. Buiten een goede verkoudheid zijn wij er goed vanaf gekomen. Omdat de jongste zo klein was wel in het ziekenhuis gelegen ter observatie. Maar de kinderartsen zeiden ons toen dat ze liever corona zien als rsv, ze zijn daar veel zieker van. Boven wonder is de papa gespaard gebleven ookal hebben wij niet apart geleefd

één jaar geleden

Ik zou niets aanpassen. Je besmettelijke fase is al eerder gestart. Dus dragen van mondkapje heeft nu weinig zin. Wij hebben in Maart helaas corona gehad. 6 dagen klachten maat negatief getest dus gewoon ons ding gedaan. Toen ineens wel positief. Mijn vriend had positieve zelftest net Toen ik boodschappen deed, maar ja immers 6 dagen negatief. Dus alles afgemaakt met mondkapje op. Daarnaast heeft mijn zusje nog boodschappen gedaan voor ons.

één jaar geleden

Ik en zoontje hebben Corona gehad. Man niet. Wij hebben gewoon gedaan en man is gezellig met ons in isolatie gegaan (thuiswerken) 🙈 toen ik na 7 dagen klachtenvrij was, was hij nog altijd negatief. Zoontje is een beetje hangerig geweest. Verder geen gekke klachten, dus ik zou het de volgende keer op een soortgelijke manier doen.

één jaar geleden

Gewoon gedaan wat we altijd deden....hij kan hooguit ook corona krijgen. Geen paniek meer tegenwoordig

één jaar geleden

Toen ik positief testte zei de huisartsenpost: als hij besmet wordt, is dat nu al gebeurt dus gewoon doen wat je normaal doet. Ons zoontje heeft alleen een aantal dagen slecht gedronken, meer niet. Hij was toen 2 weken oud

één jaar geleden

Je kind gaat wel vaker ziek worden door verschillende virussen, dus ik zou er maar niet te spastisch mee omgaan. Bij onze baby (toen 3,5 maand) was het niet meer dan een kuchje en een snotneusje.

één jaar geleden

Ik deed niks anders. Mn baby kreeg via de melk de goede stoffen binnen en werd niet ziek!

één jaar geleden

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4099954/miranda-heeft-twee-kinderen-met-long-covid-ons-hele-leven-is-veranderd Niet om iedereen te laten panikeren, maar omdat de acute fase van omikron meestal wat minder heftig is, wil niet zeggen dat de nasleep voor een deel van de patiënten niet heftig is. Voor volwassenen (met kind(eren) al helemaal drama), maar ook kinderen kunnen hier last van krijgen. Dus ik zou zeggen dat je nog steeds voorzichtig moet zijn 🙃 Ik heb het 2 keer gehad, man en kind mee in isolatie. En daarna voor hen nog quarantaine erachteraan. Maar geïsoleerd leven met een dreumes in huis, dat kan gewoonweg niet. Man en kind hebben het allebei de keren niet van mij gekregen.

één jaar geleden

Wij hebben alle 3 behoorlijk klachten gehad maar niks anders gedaan met ons kindje (toen 9 maanden volgens mij). Lekker doorgaan met borstvoeding, daar help je hem alleen maar mee! (vocht en antistoffen) let er ook op dat je zelf genoeg drinkt zodat je productie er hopelijk niet onder lijdt. Beterschap!

één jaar geleden

Toen ik corona kreeg heb ik zoveel mogelijk afstand gehouden van mijn gezin. Wel bv gegeven, maar met mondkapje had geen nut. Die trok hij telkens van mijn gezicht af. Desondanks had hij een paar dagen later ook corona en had hij inmiddels mijn vriend ook aangestoken. Mijn zoontje was er een paar dagen flink ziek van (was toen 10 maanden) met hoge koorts.

één jaar geleden

Dochter (toen 7 maanden) heeft het opgepikt in de kribbe, samen met RSV (andere situatie dus wel). Heeft 3 dagen in het ziekenhuis gelegen met longontsteking; daarna goed genoeg om thuis nog twee weken te herstellen vooraleer terug naar de kribbe te gaan. De artsen zeiden dat ze wellicht vooral last had van RSV en minder van COVID. Ik ben continu dichtbij geweest (aanhankelijke baby, plakkend in mijn armen) in een isolatiekamer in het ziekenhuis en terwijl 4x per dag intensief aerosollen (viruspartikels all over the place). Ik heb nooit een masker gedragen als ik alleen was met haar, aangezien de besmetting toch al reeds zou gebeurd zijn en een masker ook geen nut meer had (kwestie van tijd). Mijn partner en ik hebben het nooit gekregen (ik ben twee keer pcr getest), al begrijp ik zelf niet hoe dat kan 🤷 Mijn punt, je baby zal het wellicht ooit ergens wel krijgen en ze hebben er meestal niet erg last van. Moest het voorvallen dat ik positief test, zou ik ze zelf ook niet weghouden (wat overigens volgens mij niet te doen is, een hele week).

één jaar geleden

Onze dochter was 6 weken oud toen wij corona kregen. De uitslagen duurde toen nog vrij lang dus toen die positief terugkwam hadden we al bijna 2 dagen normaal contact gehad. Ze adviseerde mij met een mondkapje de voeding te geven maar dat vond onze dochter echt niks, ze dronk gewoon niet meer. Hebben toen maar gewoon weer normaal gedaan. Gelukkig heeft ze er bijna geen last van gehad. Hoop dat het jullie ook zo zal gaan! Beterschap.

één jaar geleden

Hier zitten wij nu thuis met corona Besloten om in huis niet anders te doen als dat we deden🙈 (we hebben allemaal dezelfde dag positief getest)

één jaar geleden

Ik heb niet anders gedaan dan anders. Ze heeft het niet gekregen. Paar maanden later was ik weer positief en kregen zij en m'n vriend het wel 💁🏼‍♀️