30 Reacties

3 jaar geleden

Never nooit dat ik mijn kind laat testen. Bij ons was hetzelfde verhaal alleen hoefde wij niet in quarantaine. Alleen goed de symptomen in de gaten houden.

3 jaar geleden

Ik laat mijn kind liever 10 dagen thuis dan na 5 dagen testen... Dan maar onbetaald verlof 👀

3 jaar geleden

Heel vervelend! Hopelijk verloopt het mild bij jullie. Als je hem niet wilt laten testen, ga je dan in quarantaine? Anders kan je inderdaad iemand besmetten die er wel ernstig ziek van wordt!

3 jaar geleden

Ik heb geen ervaring. Wel hebben we het hier thuis er over gehad kind wel of niet laten testen. Onze zoon Is 3 stel dat hij in aanraking komt met Corona besmetting laten we hem niet testen. Hier in de regio hebben we niet de testen die jij bedoeld! Zover wij het weten. Mijn vriend werkt thuis en ik heb nu verlof dus wij kiezen er dan voor om in quarantaine te gaan en ons zelf eventueel te laten testen. Maar is wel iedereen zijn eigen keuze uiteraard. Vind het persoonlijk nogal wat om een kleintje van zo’n leeftijd te laten testen. Vind het zelf al verschrikkelijk laat staan wat zo’n kind moet onder gaan. Maar nogmaals respecteer ik ieder zijn keuze. Succes met het maken van een keuze. 🍀

3 jaar geleden

Mijn man en ik hebben het ook over deze situatie gehad, en wij hebben besloten om onze zoontje niet te laten testen hoe moet ik mijn kind van twee dat ook uitleggen dat er maan mannetjes op hem af komen en van alles in zijn neus en mond willen doen? Wij als ouders zouden ons dan laten testen na 5 dagen ongeveer..

3 jaar geleden

Ons zoontje van 2,5 is al 2 keer getest, en het is hem goed meegevallen. Het is echt zo voorbij.

3 jaar geleden

Ik zou samen in quarantaine gaan 5 dagen, en dan jullie als ouders laten testen. Maar mijn kind zou ik niet laten testen.

3 jaar geleden

Reactie op Bananana

Heel vervelend! Hopelijk verloopt het mild bij jullie. Als je hem niet wilt ...
Ja, ik ga sowieso in quarantaine als ik hem niet laat testen. Wil geen risico lopen anderen te besmetten! Het is meer dat als ik vanuit huis zou werken, de keuze wat makkelijker gemaakt zou zijn.

3 jaar geleden

Ik kreeg van iemand het advies om je kindje lekker veel kusjes te geven, te knuffelen, en als jij na 5 dagen nog geen klachten heb kun je er van uit gaan dat je kindje negatief is. En als je wel verkouden word dan zelf testen

3 jaar geleden

Wij doen mee aan een onderzoek naar de verspreiding van corona. Wij testen onszelf en onze dochter van 17 maanden sinds november 1 keer per maand, zowel de speekseltest als de normale keel en neustest. De eerste keer vond ze niet leuk maar ze weet nu dat het maar even duurt en ze mag meteen erna een slokje water. Dan even knuffelen en speelt ze zo weer verder. Het is net als een vaccinatie, dat kunnen ze zich ook niet herinneren over 5 jaar. Zolang je zelf maar rustig blijft en uitlegt dat het vervelend is maar zo voorbij gaat.

3 jaar geleden

Hier vandaag precies hetzelfde gehoord. Wij laten zoontje(bijna 3) op de 5e dag testen. Met een pasgeboren baby moet ik er niet aan denken om 10 dagen thuis te zitten als dit niet perse hoeft. Hij is ook al een tijd verkouden, dus de kans dat hij na 10 dagen getest moet worden is groot. Hij heeft in de week erna een operatie, dus moeten het ook zeker weten.Heb de GGD gebeld en die vertelden dat de sabbeltest niet altijd werkt en dat ze minimaal 15 minuten moeten sabbelen. Nouuu dat zie ik mijn peuterpuber dus echt nooit doen! Dus dan gewoon testen, alleen dan met een dunner staafje.

3 jaar geleden

Nee welke leeftijd ook. Ik laat ze echt niet testen. Gelukkig gaan hun niet naar school of oppas. Maar ik vind dat veelte jong. Ben zelf 27 en laat mezelf niet eens testen..🤣

VRIEND

3 jaar geleden

Ik zou mijn kind niet laten testen. Ik ben zelf getest en vond dit geen pretje, dat zal ik haar echt nooit aan doen 😵 Dan maar langer in "quarantaine"...

3 jaar geleden

Hi, Erg vervelend idd. Onze dochter van 3 gaat normaal gesproken naar de gastouder. Voorlopig gaat ze ff niet omdat wij een huis aan het bouwen zijn (wat bijna klaar is) en dus veel de opa's en oma's nodig hebben om op te passen op het moment. Maar ging zij wel gewoon en het zou zich voordoen ging ik persoonlijk 10 dagen in quarantaine ipv 5. Ik zou zo'n jonge kinderen echt nog niet laten testen als het niet hoeft. En wat hier al gezegd wordt, ik zou idd ook wat langer wachten en mezelf dan laten testen. Succes!

3 jaar geleden

Hier ook kdv. Mocht het zo zijn dat er iemand besmet is dan gaan wij 10 dagen in quarantaine. Zelf heb ik de grens van 4 jaar gesteld voor testen.

3 jaar geleden

Ik zit inmiddels ook in quarantaine corona positief thuis. Aangezien mijn dochter van 3 maanden verhoging had heb ik haar wel laten testen. Ze kreeg een soort wattenstaafje in haar wang en had hier totaal geen moeite mee! Heel dat ding onder liggen sabbelen en klaar. Duurt nog geen halve minuut. Als de test via de neus of keel was had ik het inderdaad ook niet gedaan..

VRIEND

3 jaar geleden

Mijn neefjes en nichtjes (5, 3 en 1,5) zijn al paar keer geweest. Ging prima. Ik zou wel tedten

3 jaar geleden

Wij hebben besloten hem toch te laten testen. Morgenochtend hebben we een afspraak.

3 jaar geleden

Is dat stokje in de neus die tegen de hersenen aan komt niet schadelijk? Omdat de hersenen nog in ontwikkeling zijn? Ik heb geen idee of dat dezelfde test is. Maar dat is mijn vraag rondom het testen van zo een kleintje. Ik vind het persoonlijk best eng om een kindje te laten testen. Ik vond de test zelf ook erg vervelend.

3 jaar geleden

Reactie op NFCG

Is dat stokje in de neus die tegen de hersenen aan komt niet schadelijk? Om ...
Het stokje van de PCR test (=de gangbare test bij zowel de ggd als in ziekenhuizen) komt NIET bij de hersenen! Hij gaat inderdaad ver de neus in, maar komt dan achterin het gehemelte uit. Maar het blijft onprettig, voor een volwassene die weet wat er gebeurt al, laat staan voor een kleintje die geen idee heeft. Dus ik zou vooral dat meenemen in de overweging