18 Reacties

2 jaar geleden

Ik zou even advies vragen aan de GGD. In het begin weet ik dat mensen met ontsmette handen en een mondkapje op met de baby om moesten gaan. Geen idee of de inzichten inmiddels veranderd zijn, aangezien ze nu veel meer van corona af weten. Succes!

2 jaar geleden

Pas morgen weer bereikbaar

2 jaar geleden

En het advies van het rivm voor omgang met een baby wanneer ouder positief is getest op COVID is hier te vinden: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/zwangerschap (Onder aan de pagina)

2 jaar geleden

Als ze borstvoeding geeft is dat echt top om te blijven doen. Dan geeft ze antistoffen door. Wij hebben ook geen afstand gehouden. Onze zoon is ietsje verkouden geweest, geen koorts oid. Huis en kamers enzo lekker luchten, regelmatig even ramen tegen elkaar open. Met de kleine er wel even uit (gewoon in de tuin als je die hebt, buitenlucht doet een mens altijd goed). We hebben ons best gedaan met handen wassen en oppassen met speeksel en kusjes enzo. En heel stiekem? Omdat er alleen milde klachten waren hebben we genoten van onze verplichte quarantaine en quality time samen...🙊

2 jaar geleden

Ik en de kleine (waarschijnlijk) hebben Corona gehad toen ze 6 weken oud was. De GGD kon hier slecht in adviseren destijds (kreeg elke keer studenten aan de telefoon met bijbaantjes en het was zaterdag dus intern doorverbinden was ook te veel gevraagd). Wij zijn gewoon naar de huisartsenpost gegaan toen de baby koorts kreeg. Daar super goed geholpen. Destijds (november) waren de inzichten; zoveel mogelijk een mondkapje dragen in de buurt van de baby en voor goede hygiëne zorgen. De arts bij de hap zei dat het absoluut niet de bedoeling is om als moeder zo min mogelijk contact te hebben met de baby. Dit levert ze waarschijnlijk meer stress op dan een mogelijke Corona besmetting. Onze meid heeft een paar dagen koorts gehad (niet hoger dan 38,8) en is verkouden geweest. Ikzelf had ook maar lichte klachten gelukkig. Borstvoeding is sowieso top en verder goed luchten op alle kamers. Veel sterkte en hopelijk valt het ook voor jullie mee.

2 jaar geleden

Mijn vrouw geeft geen borstvoeding, ik zal morgen eens bellen. Zie het niet zitten om onze dochter niet de liefde te geven die ze nodig heeft

2 jaar geleden

Bij mij adviseerde de ggd wel om volledig in isolatie te gaan en dus ook bij m’n baby weg te blijven. Ik hoor nu van moeders dat dit schade kan geven aan m’n kindje, terwijl ik juist het beste met m’n gezin voor heb. Daarnaast merk ik dat ze wel gewoon blij is als ze me via FaceTime ziet. Ik ben bovendien ook niet eens in staat om haar te verzorgen, want ik ben dus wel echt heel erg ziek. Zit nu op dag 10 en heb nog steeds hoge koorts en zwaar benauwd. Mijn partner doet nu de verzorging volledig. Ben ik nu een slechte moeder?

2 jaar geleden

En borstvoeding geef ik helaas niet meer. Vind ik nu wel echt heel jammer :(. Zou ik het weer op kunnen wekken? Of zou dat teveel tijd en moeite kosten terwijl ik zelf geen energie heb. Beterschap voor je vrouw!

2 jaar geleden

Wij hebben geen afstand gehouden. Gewoon net als anders gedaan. Kleintje heeft geen klachten gekregen.

2 jaar geleden

Bij mij adviseerde de ggd wel om volledig in isolatie te gaan en dus ook bi ...
Hi Sanne, Allereerst ben je zeker geen slechte moeder. Zoals je zegt; je hebt het beste met je gezin voor. Ik vind het wel vreemd dat de GGD een advies geeft dat die niet volgende richtlijnen van het rivm is (dat is hygiëne en een mondkapje) hierover zou je misschien eens je huisarts kunnen bellen wat hij/zij aangeeft? Je geeft aan dat je zelf heel ziek bent en je baby’tje ook niet kunt verzorgen, ik had maar milde klachten en kon dat wel daar zit natuurlijk ook veel verschil. Zorg goed voor jezelf zodat je snel weer lekker kunt knuffelen met je kleintje daar heeft die het meeste aan. Borstvoeding nu weer opwekken gaat waarschijnlijk niet meer lukken zonder veel contact met je kindje en al helemaal niet nu je zo ziek bent. Dus maak je daar ook niet druk over. Veel beterschap!

2 jaar geleden

Beterschap Sanne, Dan viel het hier achteraf mee. Wij hebben het inmiddels doorstaan. Mijn vrouw is 3 dagen goed ziek geweest. Wij hebben behalve elkaar knuffelen, gewoon normaal gedaan. Zelf ben ik die 2 weken steeds negatief getest, terwijl we alles samen deden en in 1 bed sliepen. Dochter niet laten testen, had geen klachten en vonden we dus zielig. Laten jullie je baby testen?

VRIEND

2 jaar geleden

Reactie op gertjuh19

Beterschap Sanne, Dan viel het hier achteraf mee. Wij hebben het inmiddels ...
Onze baby was ziek (koorts en hoesten) dus laten testen. Is niks zieligs aan de kinder testen zijn top. Ons kindje (6 maanden) merkte er niks van (monster uit keel en neus maar heel ondiep). Ik zou dus zeker laten testen. Uitslag was overigens positief, mijn man en ik negatief. Maar wij zullen het nu wel alsnog krijgen van haar gesnotter en gehoest. Dus voorlopig zitten wij nog in quarantaine.

2 jaar geleden

Mijn man is een aantal dagen geleden positief getest, dochter en ik toen negatief dus wij hebben direct alles omgegooid thuis: apart geslapen (dochter bij mij), allebei aan een andere kant van de woonkamer overdag, allebei een ander toilet gebruiken, meerdere keren per dag met handschoentjes aan alles schoon gemaakt. Ik heb 100% van de verzorging van onze dochter op me genomen, met een mondkapje op.. Helaas werd ik de afgelopen dagen ook ziek en nu blijkt dat ook dochter en ik corona hebben, ze is zó sneu 😥

2 jaar geleden

Zowel mijn vriend (als eerst) als ik (week later) beide corona gehad. Hebben behalve quarantaine hier thuis niks aangepast qua verzorging en omgang en onze baby van 6 maanden heeft het niet gekregen. Hebben hem wel meerdere keren laten testen want ik vond het wel belangrijk dat een eventuele coronabesmetting in zijn medische dossier zou komen te staan. Hij heeft helemaal geen last van die testen.

2 jaar geleden

Onze dochter had geen klachten en is 2 weken met ons in quarantaine gegaan. Dus hier geen enkele reden om te laten testen

2 jaar geleden

Ikzelf ben afgelopen vrijdag positief getest. Ik heb milde klachten, de grootste is vermoeidheid. Mijn vriend en dochter van 3,5 zijn negatief getest. Zij worden week later opnieuw getest. De dokter adviseerde nog even te wachten met de jongste dochter van 3 maanden te testen. Ik probeer afstand te nemen maar dat is moeilijk. Als ik bij hen ben, altijd mondmasker, nog meer handhygiëne, apart gebruik toilette, regelmatig oppervlaktes ontsmetten,... voor mijn jongste dochter tellen ze 20 dagen quarantaine, ik zie het nut niet om ze testen aangezien de maximumduur gevolgd moet worden..

VRIEND

2 jaar geleden

Wij zijn inmiddels weer uit quarantaine ondanks dat onze meid ons soms recht in ons gezicht hoesten (ja geregeld ook vol snot) hebben wij geen corona gekregen. Wij zij tegelijkertijd met haar getest, week later en 5 dagen na haar laatste klachten.

2 jaar geleden

Reactie op stephvan

Ikzelf ben afgelopen vrijdag positief getest. Ik heb milde klachten, de gro ...
Sterkte, hier gekozen voor geen afstand en normaal doen. Ik en mijn dochter hebben het gelukkig niet gekregen. Maar snap je dillema. Veel sterkte en ook voor je man. Mijn vrouw was na 7 dagen weer vrij, ik zat 2 weken opgesloten