226 Reacties

3 jaar geleden

Hoi Elvera, In de bijsluiter van oa het goedgekeurde Pfizer vaccin staat dat ze minimaal 2 maanden afraden zwanger te worden na het vaccin. ( borstvoeding en zwangere raden ze ook echt af het vaccin te nemen) Dit omdat ze de effecten niet weten en niet testen. ( er lopen nu wel wat wetenschappelijke onderzoeken bij volgens mij 100 zwangere) Persoonlijk als je een grote kinderwens hebt zou ik het vaccin on hold zetten en het risico niet nemen.

3 jaar geleden

Ik werk zelf als verpleegkundige in het ziekenhuis en ben dan nu 7 weken zwanger maar zowel nu als met een kinderwens zou ik het vaccin niet nemen. Dit omdat er niks bekend is over eventuele gevolgen voor vruchtbaarheid...

3 jaar geleden

Ja ik ben het niet verplicht volgens werk. Maar ze zeggen adviseren en geef een voorbeeldfunctie. Maar ik wil toch graag zwanger worden. En wil hier ook niet te lang meer mee wachten.

3 jaar geleden

Ja ik ben het niet verplicht volgens werk. Maar ze zeggen adviseren en geef ...
Wat ze zeggen en graag willen en jij moet doen is echt een heel verschillend iets. Ik ben zelf ook verpleegkundige in het ziekenhuis maar een werkgever mag je zowieso nooit verplichten of druk uit oefenen.

3 jaar geleden

Ik zou het nu ook niet doen. Ik geef borstvoeding en hoe graag ik 't vaccin ook zou willen, ik durf het nu nog niet aan en wil ook nog niet stoppen met borstvoeding geven.

3 jaar geleden

Ik werk in de gehandicaptenzorg en momenteel bijna 17 weken zwanger. Ik neem m niet. Zou m in jou situatie ook niet nemen denk ik

3 jaar geleden

Ook ik werk in de zorg en persoonlijk zou ik graag het vaccin willen en de kinderwens paar maandjes uitstellen. Vind het erg jammer dat ik waarschijnlijk eind 2021 het vaccin mag. Elke persoonlijke situatie is anders, dus helaas kan ik je geen advies hierover geven. Succes met het maken van de beslissing !

3 jaar geleden

Ik zou persoonlijk niet het vaccin nemen als je een kinderwens hebt. Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar wat de vervolgen kunnen zijn. Ik neem het vaccin zelf ook niet door deze reden.

3 jaar geleden

Ja ik ben het niet verplicht volgens werk. Maar ze zeggen adviseren en geef ...
Jouw eigen kinderwens staat boven het vaccin. Ik zou het risico nu niet nemen. En daar zouden op werk ook begrip voor moeten tonen.

3 jaar geleden

Ik ben ook verpleegkundige, ik neem hem ook niet vanwege m'n kinderwens

3 jaar geleden

Reactie op mommy2be_1988

Ik zou persoonlijk niet het vaccin nemen als je een kinderwens hebt. Er is ...
Ja dat is ook zo en zo denk ik er ook over.. vind het wel lastig dat wel nog nadrukkelijk word gezegd je hebt wel een voorbeeldfunctie.

3 jaar geleden

Ik werk in gehandicaptenzorg, bijna 19 weken zwanger. Ik neem hem nu niet, pas na borstvoeding. Ik zou hem als ik jou was ook niet nemen.. er is gewoon te weinig onderzoek naar vrouwen die zwanger willen worden, zwangere vrouwen of sperma....

3 jaar geleden

Ik werk in de gehandicaptenzorg, en onze organisatie zegt dat wanneer je zwanger bent of wilt worden, je het nu beter niet kan nemen

3 jaar geleden

Ik werk in de gehandicaptenzorg en dus komt het vaccin er bij ons ook aan. Ik heb besloten dat zolang wij nog een kinderwens hebben en niet bekend is wat de gevolgen qua vruchtbaarheid op langere termijn zijn, ik de vaccinatie niet ga nemen..

VRIEND

3 jaar geleden

Ja dat is ook zo en zo denk ik er ook over.. vind het wel lastig dat wel no ...
Ik werk niet in de zorg. Maar volgens mij komt het niet nemen van de vaccinatie in jou situatie toch prima overeen met voorbeeldfunctie. In de bijsluiter wordt voor jou situatie (mogelijle oekomstige zwangerschap) de prik afgeraden. Het zou als voorbeeld dan toch juist gek zij tegen de bijsluiter in te gaan. Ik ben al bevallen dus ga m wel nemen (maar bem pas over lange tijd aam de beurt denk ik).

3 jaar geleden

Ik werk in de ouderenzorg, en zal dus ook binnenkort de oproep krijgen voor het vaccin. Ik heb ook besloten de vaccinatie niet te nemen ivm kinderwens. Ben wel benieuwd hoe ze er op het werk in staan, en zullen reageren. Lijkt mij dat ze het niet kunnen verplichten..

3 jaar geleden

Ja dat is ook zo en zo denk ik er ook over.. vind het wel lastig dat wel no ...
Nee heel vervelend dat ze dat zeggen een voorbeeldfunctie. Jouw kinderwens is in deze belangrijker als je het mij vraagt.

3 jaar geleden

Hier ook iemand in de zorg, met kinderwens (hoop ook binnenkort zwanger te raken) ik ga hem ook niet nemen. Mijn leidinggevende weet dat wij een grote kinderwens hebben (ivm miskraam in oktober) en zal daar volledig achter staan. Succes met je keuze.

3 jaar geleden

Jou kinderwens komt op de eerste plaats. 😘

3 jaar geleden

Persoonlijk zou ik op dit moment het vaccin ook niet nemen als ze het aanbieden, gezien mijn kinderwens. Maar ik kan altijd de 1,5 meter bewaren. Als je in jouw beroep in de zorg die 1,5 niet kan bewaren is het een overweging om 2 maanden te wachten met je kinderwens en het vaccin toch te halen. Ik lees hierboven veel van anderen dat ze zeggen dat je de lange termijn gevolgen van het vaccin niet weet, maar we weten de lange termijn gevolgen van Corona ook nog niet. De afweging is denk ik dus nog iets moeilijker en het is een keus die alleen jij kan maken voor jezelf. Heel veel wijsheid gewenst in je keuze!