253 Reacties

2 jaar geleden

Lijkt mij vreemd dat ze de complete wereldbevolking aan het inenten zijn als ze weten dat het onvruchtbaarheid geeft.... zou me er niet al te druk om maken 😊

2 jaar geleden

Er is nog geen tegendeel bewezen. aangezien het nog in de test fase zit tot 2023. En we pas over een paar jaar zullen weten wat de nadelen zijn op langere termijn.

2 jaar geleden

Ik heb wel gelezen dat een man die corona heeft gehad, aangetast sperma kan hebben. Het dna kan hier zelfs door beschadigen. Dit vind ik persoonlijk een vele engere gedachte. Daardoor wil ik ook nog niet aan een 2e beginnen.

2 jaar geleden

Niet ikzelf maar mijn beste vriendin is tussen haar 2 entingen door zwanger geraakt. Zij is na het stoppen met de pil 1x ongesteld geweest en de 2e maand was het al raak, denk dus niet dat het echt iets met dr vruchtbaarheid heeft gedaan ;)

2 jaar geleden

Hoi, ik heb mijn eerste vaccinatie al gehad en ben nu ong 5 weken zwanger. Ik zou vandaag mijn tweede vaccinatie moeten krijgen maar ik heb zelf besloten om voor nu de tweede vaccinatie niet te nemen.

2 jaar geleden

Ik heb in januari de beide vaccinaties gehad en ben nu bijna 7 weken zwanger, ik ben laatst februari gestopt met de pil en begin april zwanger geraakt, er zitten denk ik altijd wel risico's aan een vaccin, de kans is denk ik echt maar heel minimaal, maar iedereen heeft zijn eigen keuze daarin.

2 jaar geleden

Dat heeft de media helaas om zeep geholpen en is een bullshit verhaal. No worries! https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/kunnen-coronavaccins-vrouwen-onvruchtbaar-maken

2 jaar geleden

Hier in januari beide vaccinaties (pfizer) gehad en in maart een positieve test in handen 😊

2 jaar geleden

In maart eerste spuitje gehad, begin april positieve test 😊. Zijn ondertussen al meer onderzoeken naar geweest waardoor ze nu kunnen zeggen dat het de vruchtbaarheid niet aantast. Ze waren daar in het begin voorzichtig mee omdat de testresultaten nog niet volledig bekend waren.

2 jaar geleden

Ik heb 4 weken geleden men eerste vaccinatie gehad en deze morgen licht positief getest dus denk niet dat het klopt wat ze zeggen

2 jaar geleden

7 januari eerste pfizer gehad en 21 januari positieve test. Een week later ook mijn 2e prik gehad en nu 21 weken zwanger en alles zit erop en eraan💙😊

2 jaar geleden

Half februari tweede prik gehad, zwanger geworden in maart 😉

2 jaar geleden

Er is helemaal geen enkele indicatie dat het corona vaccin de vruchtbaarheid aantast, dus geen zorgen! Langs de andere kant is de kans er dat je covid oppikt en als je daar ernstig ziek van wordt is de kans realistisch dat je je kinderwens enkele weken/maanden moet uitstellen omdat je lichaam te zwak is. Dus als je op korte termijn een kind wil is een vaccin zeker geen domme beslissing.

2 jaar geleden

Reactie op Anoniemm1988

Ik heb wel gelezen dat een man die corona heeft gehad, aangetast sperma kan ...
Om je gerust te stellen, het sperma van een man wordt heel snel beschadigd, gezien de teelballen aan de buitenkant van het lichaam zitten. Hierdoor worden ze snel te warm, waardoor de productie niet top is. Een strakke broek, lang fietsen,... En hoge koorts van covid hoort hier ook bij. Er zijn 2 redenen waarom je je hier geen zorgen om moet maken: - het effect is tijdelijk omdat het zaad van mannen continu vernieuwd wordt. 2 dagen later is alles al volledig vernieuwd! (Dit in tegenstelling tot vrouwen, wij worden met een volledige eicelvoorraad geboren) - zwak zaad is minder mobiel en heeft veel minder kans om de eicel te bevruchten. Ik zou je kinderwens niet uitstellen hierdoor. Het effect van covid op een zwangere vrouw is iets anders natuurlijk. Bij een gevorderde zwangerschap is de kans op vroeggeboorte hoger. En bij een vroegere zwangerschap kan hoge koorts een miskraam veroorzaken.

2 jaar geleden

Hier ook in februari de 2e vaccinatie gehad Pfizer en in maart positieve zwangerschapstest. Terwijl wij van de 1e via iCsi zwanger zijn geraakt. Dus maak je echt geen zorgen!

2 jaar geleden

Reactie op Popo

Om je gerust te stellen, het sperma van een man wordt heel snel beschadigd, ...
Dit wist ik allemaal niet, bedankt voor je uitleg. Maar ik las wel dat het sperma na aantasten ivm corona 2 maanden beschadigd kan blijven. Geen idee hoe dat zit en of onderzoeken nu anders uitwijzen, maar die 2 dagen die je zegt kloppen dus niet.

2 jaar geleden

Reactie op Anoniemm1988

Dit wist ik allemaal niet, bedankt voor je uitleg. Maar ik las wel dat het ...
Ik had het inderdaad iets meer moeten nuanceren. Een beschadiging kan in 2 dagen zich herstellen, als het lichaam gezond is. Maar zolang je actief ziek bent of je lichaam nog herstellende is, kan er nog steeds een effect zijn op de spermacellen. Dus op dat gebied kan Covid inderdaad langere tijd effect hebben. En bij een zware infectie en dus ziekte kan dat effect inderdaad maanden duren. Maar ik kan me inbeelden dat je als man niet heel veel zin hebt in seks op dat moment. Ik bedoelde vooral: een covid besmetting bij de man in het verleden leidt niet automatisch tot een verhoogde kans op afwijkingen. Dus het is niet zo dat als je man vorige maand een milde covid besmetting had, je nu 2 maand moet wachten met zwanger worden ivm foetale afwijkingen.

2 jaar geleden

Reactie op Popo

Ik had het inderdaad iets meer moeten nuanceren. Een beschadiging kan in 2 ...
Oke dat is wel heel geruststellend. Ik maakte me daar nogal druk om. Maar is dus eigenlijk niet nodig.

2 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Dit stelt me wel gerust!

2 jaar geleden

Blijft altijd lastig, want we zullen pas over paar jaar gevolgen weten van de vaccinatie en goed niet iedereen zal problemen ervan krijgen natuurlijk.. maja ik ben tijdens mijn zwangerschap sws niet van plan eraan te beginnen, wellicht wel erna.. Maar als ik kijk naar DES vaccin en andere voorbeelden en wat dat voor gevolgen heeft gehad voor moeder en destijds ongeboren kind.. neem ik liever het risico op Corona. (Ik heb corona overigens ook al gehad nl).