39 Reacties

3 jaar geleden

Ik zou het zeker tijdens de zwangerschap NIET doen

3 jaar geleden

Het wordt tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding afgeraden. Dit staat als het goed is in de bijsluiter van het vaccin. De reden hiervoor is dat het niet getest is op zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven daarom raden ze het af.

3 jaar geleden

Hey Sylvia, hier ook verpleegkundige. Er is inderdaad nog niet veel te vinden, maar info wat je hierover kan vinden, geeft aan dat er nog weinig bekend is of deze vaccin wel of geen schade met zich mee kan brengen. Ik zelf laat mij dus echt niet vaccineren. Mijn kleintje gaat op dit moment boven alles 🤗

3 jaar geleden

Ik ben huisarts en ga ook wachten tot na de bevalling wegens te weinig gegevens. In het algemeen ben ik wel echt pro vaccinatie maar geen risico's nemen!

3 jaar geleden

Het word afgeraden als je zwanger ben om je te laten vaccineren.. Ook word afgeraden om na het vaccinatie zwanger te raken binnen 2 maanden nadat je de inenting heb gehad.

3 jaar geleden

Bij ons in België worden zwangere vrouwen zelfs niet gevaccineerd tenzij ze het uitdrukkelijk zelf vragen. Ik zelf ga wachten tot ons gezinnetje compleet is en daarna pas de vaccinatie nemen. Tenzij ze over twee jaar voldoende betrouwbare studies gedaan hebben dat het vaccin geen enkele invloed heeft op vruchtbaarheid en de zwangerschap.

3 jaar geleden

Reactie op Femke5678

Het word afgeraden als je zwanger ben om je te laten vaccineren.. Ook word ...
Hier had ik nog niet eens over nagedacht. Wij zijn al 1.5 jaar bezig zwanger te worden, maar omdat ik in het ziekenhuis werk krijg ik snel een vaccin aangeboden. Maar denk dat ik het toch niet ga doen.

3 jaar geleden

Ook hier is dat een "probleem". Zou me graag inenten, maar heb mijn vriend eindelijk zo ver (hij wilde eigenlijk nooit kinderen en is ineens om) dat ik in november de laatste pil geslikt heb. Ik zit er ook niet op te wachten om nu weer veilig te gaan klussen, omdat ik toevallig VPK ben. Heel erg lastig.

3 jaar geleden

Reactie op Heleen 123

Ik ben huisarts en ga ook wachten tot na de bevalling wegens te weinig gege ...
Ik ben medisch specialist en ook ik wacht tot na mijn bevalling. Heb het uitgebreid met een goede vriendin besproken die apotheker is (en zwanger) en ook zij raad aan om te wachten. Waarschijnlijk kan het geen kwaad, maar daar is simpelweg nog geen bewijs voor

3 jaar geleden

Luister naar je gevoel! 😊

3 jaar geleden

Reactie op Femke5678

Het word afgeraden als je zwanger ben om je te laten vaccineren.. Ook word ...
Dit dus

3 jaar geleden

Ik zou het niet doen. Ik werk in een woonzorgcentrum en daar zeiden ze me direct als je zwanger bent mag je niet gevaccineerd worden

3 jaar geleden

Het bedrijf waar mijn vriend werkt is ook een vaccin aan het ontwikkelen en hij zeg dat zwangere vrouwen niet gevaccineerd mogen worden. Gewoon omdat ze niet kunnen testen wat het effect op je ongeboren kindje zal zijn want vind maar eens een zwangere vrouw voor de testgroep die dit wil testen... 😅

3 jaar geleden

Het word afgeraden als je zwanger bent dus waarom zou je het wel doen als het afgeraden word...? Waar ze normaal 6 jaar over doen om een vaccin te maken is nu binnen 1 jaar ontwikkeld. Ik zou eerst je bevalling doen en 2 maand daarna eens naar een vaccin kijken . Je weet ook niet wat het doet als je wel BV gaat geven... eerst even jezelf en je baby en dan een vaccin Wie weet komen er nog wel van allerlei bijwerkingen. Ik ben blij dat ik hem nu nog niet hoef nu ik zwanger ben. Ik wacht nog wel even af :) .

3 jaar geleden

Nee hoor, heb ik al bij m'n werk aangegeven. Niet zo lang ik zwanger ben of borstvoeding geef.

3 jaar geleden

Ik ben ook verpleegkundige en ik neem hem nu nog niet zolang ik zwanger ben. Staat ook hier. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/is-coronavaccinatie-veilig-en-betrouwbaar Ik wil ook afwachten wat de onderzoeken zijn betreffende met borstvoeding of ik straks eventueel anti stoffen doorgeef (wat positief is) of dat het juist schadelijk kan zijn .

3 jaar geleden

Ik ben ook verpleegkundige, en neem hem nu eerst ook niet hoor.

3 jaar geleden

Ik neem hem ook (nog) niet, simpelweg omdat wij bezig zijn om zwanger te raken. En het vaccin inderdaad niet getest is op zwangere en zelfs afgeraden wordt om binnen 2 maanden nadat je het vaccin gehad hebt zwanger te raken.

3 jaar geleden

Ik ben IG en laat mij pas inenten als ik ben bevallen. Wat zijn de richtlijnen van je werkgever hierin? Die van mij zegt nog te weinig over bekend dus na de zwangerschap en niet eerder.

3 jaar geleden

En bij kinderwens? Wat denken jullie?