Oh jongens, ik ben zo ongerust
We hadden een bevroren kiprollade uit de vriezer, ontdooid en daarna even 3 minuten in koekenpan rondom gebakken en daarna direct in oven gedaan. Ca 30/40 min op 175 graden.
Maar nu zag ik tijdens het eten dat sommige delen toch nog wat roze/rood waren en zeker al het vlees niet door en doorbakken ‘wit’ van kleur.
Ik ben doodsbang voor voedselvergiftiging, iemand die me gerust weet te stellen of…?
Afwachten maar…
Welnee joh, niks aan de hand. Is mij zo vaak overkomen. Er zijn zelfs mensen die alles rauw vreten 😵💫.
En anders ff een paar keer kotsen morgen, en klaar. Is niks heftigs.
Ja snap ik, dat heb ik ook elke keer als we het eten maar nog nooit ziek van geworden 😊 zal vast wel goedkomen! Als het rauw is proef je dat ook heel goed hoor!
Zo’n rollade is waarschijnlijk geïnjecteerd met kruiden en water vanuit de fabriek Varkenshaas heeft dit bijvoorbeeld ook. Eigenlijk hoort dat wit te zijn maar door de voorbehandeling blijft het roze van binnen.
Okee, vegan hier en echt de ballen verstand van vlees. Maar na meer dan een half uur in de oven op 175 graden kan een kip toch niet meer deels rauw zijn?
Ja snap ik, dat heb ik ook elke keer als we het eten maar nog nooit ziek va ...
Denk je dat je het proeft? Ik vond sommige (roze) stukken ook wel echt veel zachter…het proefde in elk geval mals/sappig en niet droog wat je bij zo’n witte (maar wel goed doorbakken) kip hebt