1109 Reacties

2 maanden geleden

Ik snap het wel, zo'n speelgoedcontroller! Maar wij hebben beneden zes spelcomputers staan. 😂

2 maanden geleden

ja zo probeer al 4x wat te zeggen🙄🙄 maar ik heb er nog 1: waarom is er geen woord voor een ouder die een kindje is verloren? als in: als je je partner verliest ben je weduwe/weduwnaar. als je 1 of beide ouders verliest (half) wees. maar als je je kindje verliest is daar geen woord voor?

2 maanden geleden

Reactie op WeStok

Ik snap het wel, zo'n speelgoedcontroller! Maar wij hebben beneden zes spel ...
😂. Wij hebben beide niets met gamen, misschien scheelt dat

2 maanden geleden

Reactie op Joanne22

ja zo probeer al 4x wat te zeggen🙄🙄 maar ik heb er nog 1: waarom is er g ...
goeie. Ben het met je eens. Maar ik denk dat het lastig is. Want, je hebt ouders die kinderen verliezen terwijl het kind 1,3, 16, 37, 61 is. Maar ook ouders die een kindje verliezen in de buik. Ga je dat dezelfde naam geven? Ik denk dat niet iedereen daar hetzelfde over denkt en het lijkt me een hele gevoelige kwestie.

2 maanden geleden

Reactie op DeMamavanRens

😂. Wij hebben beide niets met gamen, misschien scheelt dat
Dan zou ik het ook niet doen, maar zo'n ding lijkt me ideaal om met papa of mama mee te gamen (zonder het te slopen).

2 maanden geleden

Reactie op Joanne22

ja zo probeer al 4x wat te zeggen🙄🙄 maar ik heb er nog 1: waarom is er g ...
Daar is gelukkig wel een woord voor: sterrenouder (of sterrenmama/-papa). Er wordt vaak over overleden kindjes gesproken met de term 'sterrenkindje', daar verwijst het naar. Volgens Vandale zou je ook het woord weesouder kunnen gebruiken maar die heb ik zelf nog nooit gehoord.

2 maanden geleden

Een afstandsbediening voor baby’s was hier lange tijd favoriet speelgoed, dus deze kan ik ook wel begrijpen.

2 maanden geleden

Bedankt nog voor de achtergrond info over papegaaitje leef je nog. Toch vind ik het heftig. Misschien heeft die arme papegaai gewoon de griep, hoezo moet hij sterven?

2 maanden geleden

Reactie op Nicolina86

Bedankt nog voor de achtergrond info over papegaaitje leef je nog. Toch vin ...
Is een man denk ik, die doen ook altijd alsof ze bijna dood gaan als ze griep hebben xD

2 maanden geleden

wat ik soms niet snap. is dat er soms nog zo veel verschil word gemaakt tussen mannen en vrouwen. en dan bedoel ik het nu eens de andere kant op. dus als een man vreemd gaat en een vrouw schrijft daar iets over gaat iedereen los en dumpen en dit dat. en als een vrouw zelf vreemd gaat zijn andere vrouwen heel geneigd om die vrouw dan wel te begrijpen en aan haar kant te staan.. ik snap dat echt niet 😅 of als een man aangeeft dat hij de bevalling van zijn vrouw zwaar vond, mag die dat niet zeggen.. alleen omdat de vrouw diegene is die bevalt (alsof je er als man dus niks bij mag voelen ofzo)

2 maanden geleden

Een nieuwe dan. Waarvan ik twijfel of ik niet begrijp hoe anderen het wél kunnen of waarom ik het niet kan: Ik begrijp niet hoe mensen het huishouden altijd helemaal bijgewerkt kunnen hebben (of waarom ik dat niet kan, een van beide). Wij lopen standaard achter met de was, en zodra je denkt weer bij te zijn zit die mand al vol, en het lukt me gewoon niet om een routine erin te krijgen. Hoe doen mensen dit 😅 Alles van lijstjes tot apps tot een vast moment van de dag x tijd hebben we geprobeerd, maar het lukt maar niet.

2 maanden geleden

Reactie op BijDeMolen

Een nieuwe dan. Waarvan ik twijfel of ik niet begrijp hoe anderen het wél k ...
Helaas is het huishouden gewoon nooit klaar haha. Altijd wel iets te doen 🫠 De was heb ik wel een tipje voor. Ik heb 3 verschillende wasmanden.. een witte, een zwarte en een beige. Zo is de was al gescheiden en is een was aanzetten zo gepiept. 's morgens voor het werk zet ik er 1 aan met uitstel programma zodat ie net klaar is als ik thuis kom en dan hang ik het uit/gooi ik het in de droger. Zo hoef ik in de weekenden in ieder geval niet te wassen

2 maanden geleden

Helaas is het huishouden gewoon nooit klaar haha. Altijd wel iets te doen � ...
Ah ja dit hadden wij eerder ook! Alleen toen gingen we verhuizen en heb voor daar nog geen logische oplossing gevonden die in de ruimte past 😅 Toch maar wel weer naar kijken, zeker met straks nog een baby erbij wel erg handig. Voel me altijd zo'n gefaalde moeder/volwassene als ik niet eens meer weet wanneer ik voor het laatst gedweild heb. 🫣

2 maanden geleden

Reactie op BijDeMolen

Ah ja dit hadden wij eerder ook! Alleen toen gingen we verhuizen en heb voo ...
Ohhhh zo herkenbaar en met al een kleintje die rondloopt en hoogzwanger zijn is het sowieso al dramatisch om überhaupt iets uit handen te krijgen. Badkamer schrob ik meestal maar 's avonds nadat ik zelf heb gedoucht en spoelt mn man hem de volgende ochtend uit.. echt geen idee hoe ik die anders moet bijhouden. Vraag me echt af hoe het dadelijk allemaal bijgehouden moet worden met 2 kleintjes onder de 2 😱

2 maanden geleden

Reactie op BijDeMolen

Een nieuwe dan. Waarvan ik twijfel of ik niet begrijp hoe anderen het wél k ...
Ik werk volledig vanuit huis en heb een manager die in de VS zit. Drie keer raden wanneer ik huishoudelijke taken doe 😆 zou écht niet weten hoe mensen dat doen die altijd naar kantoor moeten.

2 maanden geleden

Reactie op BijDeMolen

Een nieuwe dan. Waarvan ik twijfel of ik niet begrijp hoe anderen het wél k ...
Ik laat het schoonmaken, dus alles stofzuigen, dweilen, overal een doekje over, badkamer en wc aan de schoonmaakster over. Die komt twee keer in de week en dat vind ik genoeg. Tuurlijk gaat er elke dag wel een doekje over de tafel en het aanrecht, ook regelmatig over de grond waar mijn zoontje eet. Maar verder vind ik het prima en hoeft het niet spik en span. Dus bij mij is het gewoon geen perfect bijgewerkt huishouden en hoeft dat ook niet. De robotstofzuiger doet de keuken en woonkamer nog twee keer per week. Zelf ben ik druk genoeg met de boodschappen en de was. Nu ik met zwangerschapsverlof ben is het ritme er wel uit. Maar normaal was ik alles op mijn dag vrij met mijn zoontje. Vooral om de was na het peuterzwemmen snel weg gewerkt te hebben. En dan kan ik in het weekend de was vouwen. Vaak heb ik dan 2 kleding wassen, een handoeken was en het beddengoed doe ik in het weekend. Nu is mijn ritme er dus wel helemaal uit. Dus als de wasmand vol begint te raken ga ik alles weer uitzoeken om te wassen. Ik denk dus dat normaal de was het enige is waar ik een beetje routine in heb, maar daar wijk ik ook nog regelmatig van af.

2 maanden geleden

Reactie op BijDeMolen

Een nieuwe dan. Waarvan ik twijfel of ik niet begrijp hoe anderen het wél k ...
Ik doe de was tegenwoordig elke dag zodat het niet opstapelt, maar ik moet sowieso om de dag wassen vanwege de luiers. Verder hebben we een huishoudschema waar we ons aan proberen te houden. Nu moet ik zeggen dat we dat sinds vorige week weer hebben, daarvoor was het chaos (baby van 12 weken) en het begint nu weer ergens op te lijken. Toegegeven: we hebben Bob de robotstofzuiger, waardoor het op het oog al netter lijkt. Ik snap trouwens niet dat er mensen zijn die fulltime werken, kinderen hebben en energie om elke dag het huis helemaal schoon te maken. Hoe dan?!

2 maanden geleden

Reactie op tweehopelijkdrie

wat ik soms niet snap. is dat er soms nog zo veel verschil word gemaakt tus ...
Ik vind het inderdaad van beide kanten vreemd gaan niet kunnen. Ik denk dat een vrouw ook eerder vergeven word, omdat haar partner haar ook sneller vergeeft? In de vriendengroep van mijn man hebben we nog een periode gehad dat het stel waarbij de vrouw vreemd was gegaan het nog probeerde. Uiteindelijk gingen ze wel uit elkaar. Maar ik vind bij man en vrouw het beide niet kunnen en zou in beide gevallen als advies geven om te dumpen. Ik vind ook dat mijn man straks best mag aangeven als hij de bevalling zwaar vond, maar ik denk dat het wel om het moment gaat. Als net het kind eruit gekomen is, is dat niet het moment. Maar vanaf dat het eerste bezoek komt enzo dan mag dat gevoel ook zeker gedeeld worden. Ik ben het dus helemaal met je eens. Ik lees hier ook vaker dingen over, oh zo zijn mannen gewoon. Nee die mannen vinden het heel makkelijk dat jij zo denkt en ga zich niet zomaar aanpassen. Moet ik ook eerlijk zeggen dat veel dingen die ze over mannen zeggen, ik zelf heb, zoals langs troep heen kunnen kijken en daardoor dingen niet zien. Dat doe ik nu ik ouder ben wel meer, maar heb dat wel echt moeten aanleren. Mijn man heeft dat veel meer dan mij. Die zegt dan trots de ramen te hebben gelapt en als hij het zegt dan zie ik het wel. Maar zag zelf echt niet dat ze zo vies waren... Is dus denk ik een persoonlijkheids ding en niet een man vrouw ding. Net als eigenlijk bijna alles.

2 maanden geleden

Ik vind het inderdaad van beide kanten vreemd gaan niet kunnen. Ik denk dat ...
zeker! ik ben dus ook het typetje langs troep heenlopen en het niet zien. misschien is onze mannelijke kant beter ontwikkeld 🤪

2 maanden geleden

Ik vind het inderdaad van beide kanten vreemd gaan niet kunnen. Ik denk dat ...
Ik heb soms ook het idee dat ik een man ben hier, met alle gebreken die mannen toebedeeld worden.