15 Reacties

één jaar geleden

Ohja die kwam idd op tv! Ik ga ‘m nog even bekijken, komt misschien goed van pas, ben maandag bevallen haha

één jaar geleden

Ik heb het nog niet gezien maar bedankt voor de tip. Lijkt me erg interessant. Ik heb me na mijn bevalling ook verbaasd over hoe kort en weinig nazorg je krijgt, zeker wanneer je complicaties hebt opgelopen.

één jaar geleden

Bedankt voor de tip. Heel mooi om dit te zien! Fijn om te lezen dat het niet gebruikelijk is om 3 dagen na je bevalling weer vrolijk rond te lopen. 😅

één jaar geleden

Zou je het ook aanraden om deze docu te kijken als je nog moet bevallen?

één jaar geleden

Reactie op Ukkepuk27

Zou je het ook aanraden om deze docu te kijken als je nog moet bevallen?
Ik heb hem bekeken en moet nog bevallen en mij zonk de moed er wel van in de schoenen eerlijk gezegd. Weet nou niet of dit ‘eerlijk en realistisch’ is en bijvoorbeeld mijn verloskundige te rooskleurig of dat dit wel erg veel nadruk legt op het negatieve.

één jaar geleden

Reactie op Ukkepuk27

Zou je het ook aanraden om deze docu te kijken als je nog moet bevallen?
Als je tegen horror verhalen kan wel 😅 ik heb de eerste aflevering gezien en vond het ook vrij heftig. Alleen vrouwen met een traumatische ervaring kwamen aan het woord. Ik heb persoonlijk gelukkig een goede ervaring van mijn bevalling dus ik kan dat relativeren. Maar ik kan me zo voorstellen dat het in jouw geval niet het beste is. Overigens ben ik wel een groot fan van bevallingsverhalen podcasts. Daar hoor je alle verhalen, zowel negatief als positief.

één jaar geleden

Sommige dingen werden ook extra dramatisch in beeld gebracht. Bijvoorbeeld een vrouw vertelde iets over een knip die ze kreeg tijdens de bevalling. Toen hoorde je constant een knip geluid, ik kreeg er echt de rillingen van 😆

één jaar geleden

Ik heb gisteravond de eerste twee afleveringen gezien nav dit topic! Voor mij waren er weinig dingen herkenbaar. Ik vond indd wat al eerder genoemd werd de verhalen wel heftig. Maar dat was mijn eigen bevalling ook, dus ik ervaar dat niet als storend. Maar ik kan me wel voorstellen dat als je nog bevallen moet, het niet erg prettig is om te zien en horen allemaal. Dat er knip geluiden te horen waren tijdens het stuk over het hechten heb ik niet gehoord. 🤷🏼‍♀️

één jaar geleden

Reactie op Josefiennnn

Ik heb gisteravond de eerste twee afleveringen gezien nav dit topic! Voor m ...
Aflevering 1 bij 18:15 minuten 😉

één jaar geleden

Ben het nu aan het kijken. Moet nog bevallen en vind het idd ook vrij negatief en beetje beangstigend 😅 Gelukkig heb ik nog 6 maanden dus genoeg tijd om beetje te relativeren en blijf ook mezelf zeggen dat er ook genoeg positieve verhalen zijn, maar dat die minder spannend zijn voor de tv.

één jaar geleden

Reactie op Ukkepuk27

Zou je het ook aanraden om deze docu te kijken als je nog moet bevallen?
Nee absoluut niet

één jaar geleden

Ik vond het zo herkenbaar. Qua negativiteit vond ik het wel meevallen. Ik heb een keizersnee gehad en zag iedereen na een paar dagen al weer rond lopen. Ik kon pas na 3 weken normaal uit bed komen. Dus vond het heel fijn om daar herkenbaarheid in te zien. En de nazorg is gewoon raar hier. Ik heb niet eens een lichamelijke nacontrole gehad bij de gynaecoloog maar telefonisch. Terwijl je een grote buikoperatie hebt gehad. Echt raar.

één jaar geleden

Ik vond de negativiteit wel mee vallen. Ook als je nog moet bevallen zou ik het kijken. Tuurlijk zitten er wat zwaardere gevallen tussen, maar denk dat het ook juist goed is in dat ook mee te pakken in je voorbereiding. Dat hoor je eigenlijk ook terug van vrouwen waarbij alles niet liep zoals uit de boekjes.... " had ik maar gehoort dat dit of dit ook kon gebeuren, ipv alleen succes verhalen" als je goed voorbereid de eerste periode met kinderen in wil gaan horen daar ook de iets minder mooie verhalen bij

één jaar geleden

Ik vond het niet perse te negatief, maar ik vond wel dat er bij een aantal onderwerpen maar één kant belicht werd. Bijvoorbeeld het commentaar dat je krijgt wanneer je als moeder veel werkt. Dat is voor mij herkenbaar, maar dat ik net zo veel commentaar kreeg toen ik minder werkte (en dat hoor ik ook van vriendinnen) hoorde ik nergens terug. Ook bij het stukje seksualiteit vond ik het jammer dat er pas in de laatste minuut werd gezegd door die seksuoloog dat het meestal met een jaar wel goed komt. Door het half uur daarvoor begon ik toch een beetje te twijfelen of wij dan ook een probleem hebben terwijl dat voor ons nu helemaal niet zo voelt. Lang verhaal kort: zeker goed dat taboes doorbroken worden en dat er openlijk over gepraat wordt. Ik vond het niet te negatief, want soms is dit nou eenmaal de realiteit, maar ik vind sommige kanten ook wat onderbelicht (toch nog een lang verhaal 😅)

één jaar geleden

Ja inmiddels heb ik de 2e en 3e aflevering ook gezien, die vond ik meer herkenbaar. Maar in de eerste aflevering miste ik echt de positieve kant van het verhaal. Een bevalling met complicaties hoeft niet altijd een trauma te worden. Mijn eigen bevalling is ook niet verlopen zoals ik van tevoren had bedacht en was met complicaties, maar ondanks dat kan ik er super goed op terugkijken. Het is heel belangrijk in hoeverre je je gehoord voelt, hoe de zorgverlener om je heen handelt en ook je eigen instelling. Ik vind persoonlijk ook niet dat er een taboe ligt op zware bevallingen. Dat hoor ik vaak genoeg om me heen (ook tijdens mijn zwangerschap genoeg gehoord) De taboes die besproken werden in de 2e en 3e aflevering zijn nuttiger vind ik zelf.