15 Reacties

één jaar geleden

Na 4 / 5 weken is je bekken nog LANG niet hersteld! Ik heb er 16 maanden last van gehad 😅 zou even naar een bekken fysio gaan en je vk er goed naar laten kijken bij de nacontrole. Er is een kind uit gekomen en de spier is helemaal opgerekt geweest.

één jaar geleden

Idd wel normaal dat dat nu nog niet genezen is 🙈 sommige vrouwen herstellen sneller dan anderen, maar ze zeggen niet voor niets dat je nacontrole pas tussen de 6-8 weken is 😉 Als ik het me goed herinner, had ik ook een aantal weken een drukkend gevoel (week 3-4), zeker als ik een wandeling deed, dan voelde ik soms al na 50-100 meter zo'n gevoel alsof er wat ging uitvallen. Superkorte wandeling, letterlijk tot op de hoek van onze straat 😅🙈 maar dat is dus week na week gebeterd. Ik zou je sowieso aanraden om naar een bekkenbodemfysio te gaan, even laten nakijken; de vk of gyn zal kijken of er verzakking is, maar een bekkenbodemfysio kan je spierkracht van je bekkenbodem opmeten (vaginale sonde), en dan weet je meteen hoe en wat, en krijg je oefeningen om het terug wat op te trainen indien nodig.

één jaar geleden

8 maand verder en nog steeds een drukkend gevoel, vooral als ik meer dan normaal heb gelopen op een dag! Ik was ook heel erg bang voor een verzakking maar kan nu wel zeggen dat het wel steeds wat beter gaat. Ben er nog niet en hoop dat het wel weer helemaal gaat voelen zoals voor de bevalling. Maar zoals mommyr2020 ook al zegt; je bekken hebben echt veel langer de tijd nodig, dus gun jezelf ook de rest en ga niet over je grenzen! Dan komt het helemaal goed 😊

één jaar geleden

Reactie op Babyboo91

8 maand verder en nog steeds een drukkend gevoel, vooral als ik meer dan no ...
*rust ipv rest😅

één jaar geleden

Heb ik ook last van gehad en met name als ik te veel had gewandeld, maar rond 3 maanden was het drukkende gevoel verdwenen. Ik maakte me ook zorgen voor een verzakking maar was uiteindelijk niet nodig geweest.

één jaar geleden

Heel herkenbaar! Bij mij ging het na een maand of 4/5 pas beter en inmiddels heb ik er helemaal geen last meer van. Geef het de tijd! En een goede bekkenfysio kan met je mee kijken.

één jaar geleden

Ik heb het ook gehad. Mijn kind is inmiddels anderhalf en heb er alleen last van bij ongestelheid..

één jaar geleden

Het herstel duurt helaas wel wat langer dan 4 weken bij veel vrouwen. In die eerste weken kon ik ook maar een klein ommetje maken. Hier stond trouwens mijn stuitje scheef na de bevalling. Een bekkenfysio met ervaring met nimoc heeft dat gelukkig snel opgelost. Ik zou even aan je vk of fysio vragen om te controleren als je twijfelt of het normaal is wat je voelt.

één jaar geleden

Owww nou dan moet ik gewoon geduld hebben dan denk ik….. had het bij de vorige 3 bevallingen niet toen was het na een paar weken al weg vandaar dat ik nu zoiets had is dit normaal🤷‍♀️ dan moet ik mijn lichaam maar gewoon de tijd geven is niet anders ben natuurlijk ook geen 20 meer haha. (Alweer 38 jaar🤣)

één jaar geleden

Bekkenbodem fysio heeft mij zo erg geholpen, ik raad veel mensen dat ook aan

één jaar geleden

Het is net of ik mijn eigen verhaal lees 😅 Ik ben drie weken geleden bevallen, voelde mij al snel weer heel goed, maar ik kan nog steeds qua lopen en zitten bijna niets. Een ommetje met de honden is al teveel. Idee dat ik iets tussen mijn benen heb met lopen, heel beurs gevoel en mijn stuitje doet erg pijn. Dat laatste vooral met opstaan vanuit een stoel. Ik vertelde het aan mijn moeder gister en die zei ook ‘Goh, verrassend…je bent drie weken geleden bevallen’. Toen dacht ik ook…misschien moeten we het een paar maanden de tijd geven.

één jaar geleden

Reactie op Nasje--

Ik heb het ook gehad. Mijn kind is inmiddels anderhalf en heb er alleen las ...
Dit heb ik precies zo, twijfel wel of dat normaal is. Nu al 2 jaar geleden bevallen.. wel al stukken minder dan eerder

één jaar geleden

Ohhh ja dat heb ik echt nog wel een aantal weken gehad... nu is onze dochter 4 maanden en nu gaat het weer beter gelukkig

één jaar geleden

Reactie op JP1982

Het is net of ik mijn eigen verhaal lees 😅 Ik ben drie weken geleden beva ...
Nou klinkt raar maar toch fijn niet de enige te zijn. Had echt wel even zoiets van is dit wel normaal en was bang voor een baarmoederverzakking maar dat denk ik nu niet zo snel meer denk dat ik het echt meer de tijd moet geven om te herstellen 🤷‍♀️ wel jammer he want je wilt zo graag lekker stuk wandelen met je kleintje zeker met mooi weer alleen je lichaam laat het niet toe 🙈

één jaar geleden

Reactie op esmayh

Nou klinkt raar maar toch fijn niet de enige te zijn. Had echt wel even zoi ...
Ja inderdaad, helemaal met dit lekkere weer. Het advies voor de bekkenfysio ga ik zeker meenemen, wellicht dat dat ook gaat helpen.