7 Reacties

4 jaar geleden

hallo, Ik heb hier ook last van. je mag altijd contact met me opnemen !

4 jaar geleden

Om de misselijkheid tegen te gaan, kan het helpen om gewoon de ganse dag te blijven eten (kleine hoeveelheden). Bij mij hielp dat alvast goed!

4 jaar geleden

Ik wil het bij mij geen angst noemen, maar ik raakte wel altijd in paniek zodra het zo ver was. Ik ben nu 12 weken zwanger en ik heb behoorlijk gespuugd vanaf week 7. Elke dag weer.. In het begin was het heel erg wennen, maar op een gegeven moment accepteerde ik het ook. Nadat ik had gespuugd voelde ik me altijd stukkkkkken beter namelijk. Het was voor mij gewoon "even moeten" op een gegeven moment. Ik ben er dus gewent aan geraakt en je doet het voor een goed doel... Misschien werkt het straks bij jou ook zo. Ik hoop het ❤️

4 jaar geleden

Reactie op Hanne52

hallo, Ik heb hier ook last van. je mag altijd contact met me opnemen !
Als je wilt kunnen we wel contact hebben ?

4 jaar geleden

Ik heb het ook. Inmiddels 15 weken zwanger en heel erg misselijk geweest. Als ik moest overgeven grote paniek, en hing ik hyperventilerend boven de wc. Gelukkig heb ik veel steun van mijn man die altijd met me meeging en bij me bleef, en als hij niet thuis was ging ik naar mijn moeder. Drama is het. Probeer zoveel mogelijk iemand bij je te hebben die je kan steunen en gerust kan stellen. En gedurende de dag blijven eten helpt ook een beetje. Sterkte!

4 jaar geleden

Misselijkheid hoeft geen spugen te veroorzaken. Ik heb ook last van emotofobie, maar bij mij is het gelukkig (nog) niet tot spugen gekomen. Succes!!

4 jaar geleden

Je zou ervoor kunnen kiezen psychologische hulp te zoeken: bijvoorbeeld een praktijkondersteuner (POH) die ook psycholoog is, of een psycholoog binnen de Basis GGZ op verwijzing van je huisarts. Vaak zijn dat korte trajecten waar je snel terecht kan, zeker als je zegt dat je zwanger bent. Het confronteren met je angst is dan het doel, zodat je echt gaat voelen dat als je misselijk bent je niet hoeft over te geven en zelfs als je overgeeft, je dit overleeft. Wel echt pittig, en zeker niet makkelijk, maar heel effectief. Maar misschien vertel ik je dingen die je al weet of al hebt gedaan. Ik gun je in ieder geval wat meer rust wat dit betreft en zie in de berichten dat je steun krijgt van anderen die dit herkennen. Dat lijkt me fijn. Succes!