21 reacties

één maand geleden

Heb je rekening gehouden met het prijsplavond?

één maand geleden

Je kunt bellen met je energieleverancier. Waarschijnlijk hebben ze met jouw termijnbedrag nog geen rekening gehouden met het prijsplafond. Als je belt kunnen ze het prijsplafond gaan hanteren in het termijn bedrag en je een goede indicatie geven van wat het bedrag eigenlijk moet zijn

één maand geleden

Geen idee welke leverancier je hebt, maar ook ik schrok me kapot. Godzijdank bleek de prijs een stuk lager te liggen ivm het prijsplafond. Heb je hier al naar gekeken? Ik hoop het voor je! Zijn geen normale bedragen meer.

één maand geleden

Ja helaas wel naar het prijsplafond gekeken. Het was niet het termijnbedrag, maar berekend op de kosten van de afgelopen maand.

één maand geleden

Reactie op SAN696

Ja helaas wel naar het prijsplafond gekeken. Het was niet het termijnbedrag ...
O, wat erg zeg!! Het is niet te doen...... 😔 2 jaar geleden maakte ik me niet druk om de verwarming die 's nachts nog aanstond, als we die waren vergeten. Nu baal ik al als ik hem een minuut aanzet, omdat het niet te doen is.

één maand geleden

Reactie op SAN696

Ja helaas wel naar het prijsplafond gekeken. Het was niet het termijnbedrag ...
En als je kijkt naar overstappen? Misschien is dat voordeliger

één maand geleden

Je zou kunnen kijken naar dynamisch energiecontract. Dan kan je de dag van tevoren zien welke dag de kosten laag zijn. Of welke tijden. https://www.overstappen.nl/energie/energiecontract/dynamisch-energiecontract/

één maand geleden

Reactie op SAN696

Ja helaas wel naar het prijsplafond gekeken. Het was niet het termijnbedrag ...
Maar in principe betaal je maandelijks een voorschot, in de zomermaanden verbruik je minder en dat compenseert de wintermaanden qua verbruik.

één maand geleden

Reactie op SAN696

Ja helaas wel naar het prijsplafond gekeken. Het was niet het termijnbedrag ...
Zit je bij vattenfall? die kijken met de app bij het maandbedrag helemaal niet naar het prijsplavond. Ik zou rond de 800 euro moeten betalen maar door het plafond kom ik echt heel veel lager uit.

één maand geleden

Dit betekent toch niet dat je dit ook moet betalen deze maand? Je betaalt nu veel en in de zomermaanden compenseer je. Wij hebben Vattenfall en zij houden in het overzicht geen rekening met het plafond.

één maand geleden

Hebben jullie zonnepanelen bij je warmtepomp? Mijn ouders moesten over december 1800 euro betalen omdat hun appartement dus geen zonnepanelen heeft 😵‍💫 Wij verwarmen op de airco en hebben zonnepanelen, welgeteld 3x de kachel aangehad en zitten voor de rest in de kou met dekens etc en zitten nu op 300 euro, echt belachelijk!

één maand geleden

Januari is altijd een dure maand. Je compenseert dit weer in de zomermaanden.

één maand geleden

Gezien het prijsplafond lijkt dit erg veel, tenzij je echt veel meer boven het prijsplafond gebruikt maar dat lijkt me niet als je de kachel 1 week aan hebt gehad. Wij zitten bij Eneco en daar staan de tarieven van deze maand maar er staat bij dat dit zonder het prijsplafond is.

één maand geleden

Bij ons is de korting van de energieplafond niet verwerkt in de maandafrekeningen. Vind sommige maandbedragen echt bizar kan mij voorstellen dat je dat kopzorgen geeft. Ons contract liep af in december dat gaf mij ook zorgen, maar het valt mee door de energieplafond. Wij zouden over maand januari 280 euro kwijt zijn, maar dat zal in werkelijkheid minder zijn. Wij bezuinigen eindelijk nergens op. Ons maand bedrag is op 130 euro gezet nadat ons contract was afgelopen vorig jaar zaten we 6 maand op 200 euro en 6 maand op 109 euro en door de zonnepanelen nog 1800 euro teruggekregen. Heb je dan wel het juiste contract? Als het energieplafond niet is meegenomen of gebruik je echt veel door die verouderde pomp? 🧐

één maand geleden

Misschien heb je hier wat aan

één maand geleden

Wat betaal je aan voorschot oer maand en hoe woon je? Welke leverencier heb je? Misschien is het niet helemaal helder hoe het werkt.. Ik betaald €400 per maand, op jaar basis dus €4800. Het is alleen niet zo dat ik per maand voor €400 kan stoken, nee ze verwachgen dat ik in januari veel stook namelijk voor €900 en in july maar €100.. zo wordt het rechtgetrokken en einde jaar afgerekend op het totaal. Tevens zit ik bij eneco en in de app is het prijsplafond NIET zichtbaar, dit wordt nog later gecorrigeerd.

één maand geleden

Bij Engie is het prijsplafond op dagbasis ook niet terug te zien in de app, maar ze rekenen het wel door in de verwachting wat je terug krijgt bij de jaarafrekening. Als ik nu naar de dag totalen kijk kan ik ook wel janken. 9 euro en dan hebben we bijvoorbeeld maar 3 uurtjes aan het einde van de dag de verwarming aan gehad tot 16 graden. 😵‍💫 Maar de verwachting is dat we bij de jaarafrekening vrijwel het totaal aan betaalde voorschotten terug krijgen. (Hoé dan?!) Wij hebben wel veel zonnepanelen, maar toch bijzonder. Maargoed, wat al meer mensen zeggen; in de zomer compenseer je het weer natuurlijk. Ik zou als ik jou was toch even je energie leverancier bellen en vragen of ze met je mee kunnen kijken. Als het gewoon aan de berekening lijkt te liggen scheelt je dat de komende maanden toch weer een hoop stress.

één maand geleden

Hier (nog) niet herkenbaar maar wij hebben nog een vast contract voor het komende jaar. Wij zitten nog wel op gas aangesloten maar hebben ook zonnepanelen, wij betalen 60 euro p.m. Deze prijzen lijken mij echt niet te kloppen als je maar 1 week de verwarming aan hebt gehad en verder niet.. Douchen jullie lang? Inderdaad rekening gehouden met het prijsplafond? Ik zou even je leverancier bellen en vragen naar een duidelijke uitleg/specificatie van je rekening.

één maand geleden

Ik kan jullie echt van harte een dynamisch contract aanbevelen. Ik zit nu bij een leverancier die wel werkt met een gemiddeld maandelijks voorschot, maar met dynamische tarieven en een heel inzichtelijke app waarin ik goed kan zien hoe we per dag op weg zijn met ons stroom- en gasbudget. En echt, die dynamische tarieven zijn veel lager dan bij de grote leveranciers. Eigenlijk betaal ik op de duurste momenten van de dag tot dusver nog steeds onder de prijsplafondtarieven. Met een oud en tochtig huis zijn we toch "maar" 300 euro in de maand kwijt (incl. gas). Geen zonnepanelen.

één maand geleden

Het lijkt me zoveel gezien het prijsplafond. Of is je woning heel slecht geïsoleerd ? Wij betalen nu per maand €249 (voorheen €165) en moeten volgens de jaarrekening tussen de €100 en €150 bij betalen. Onze verwarming staat overdag op 18/18.5 graad en s’avonds op 17. Maar wel energie label C, dus dat scheelt misschien een hele hoop.