16 Reacties

één jaar geleden

Ik werk op een afdeling plastische chirurgie in een ziekenhuis. Onze plastisch chirurgen werken zowel in ziekenhuis als in kliniek. In het ziekenhuis heb je vaak lange wachttijden, in een kliniek kan je vaak een afspraak maken / operatie inplannen. Om die reden zou ik naar een kliniek gaan bij een specialist die ook in een ziekenhuis werkt, dit kan je vaak vinden op het internet.

één jaar geleden

Ik ben ook heel benieuwd. Vriendin van mij heeft een jaar geleden een verkleining/lift ondergaan. Zij is van 75F naar 75D gegaan. Ze merkte dat de huid toch weer wat ging verslappen en haar borsten weer wat gingen hangen. De verkleining is ze wel heel tevreden over. Het hangen heeft waarschijnlijk met de eigenschappen van de huid te maken en kan niet verder worden tegengegaan. Ik overweeg, als ik uitgekinderd ben, ook een verkleining/lift (ik zit nu op 75J). Wat is je huidige cup en waar beoog je naartoe te gaan?

één jaar geleden

Reactie op YSM

Ik werk op een afdeling plastische chirurgie in een ziekenhuis. Onze plasti ...
Precies dit!

één jaar geleden

Reactie op SGVS

Ik ben ook heel benieuwd. Vriendin van mij heeft een jaar geleden een verkl ...
Hi, ik zit nu, zwanger en wel op cup 85K/L. Voor de zwangerschap cup 80I/J. Je kunt wensen aangeven wbt gewenste omvang, maar ik denk dat voor mij kleiner dan F niet haalbaar is en daar ben ik ook tevreden mee. Ik vind ze nu door de grote gewoon spuuglelijk dus alles wat kleiner kan is mooi meegenomen. Ik vind het hangen persoonlijk ook niet erg, dat is wat inherent aan moeder zijn denk ik. Vooral doordat ze zo groot zijn ben ik er diep ongelukkig mee.

één jaar geleden

Reactie op YSM

Ik werk op een afdeling plastische chirurgie in een ziekenhuis. Onze plasti ...
Heel erg bedankt, goeie tip! De wachtrij is niet heel erg omdat ik dus sowieso nog bijna een jaar verwacht te moeten wachten door zwangerschap :-) Ik ben vooral benieuwd of beiden dezelfde regels hanteren wbt de snelheid waarmee het kan na een bevalling, maar dat zal in elk geval ook weer anders zijn?

één jaar geleden

Reactie op Annaghha

Heel erg bedankt, goeie tip! De wachtrij is niet heel erg omdat ik dus sowi ...
Daar ben ik ook benieuwd naar, na hoelang na een bevalling zoiets kan en hoelang erna mag je weer zwanger worden. Ik heb implantaten, maar door de zwangerschap zijn ze immens geworden, dus wil deze laten verwijderen, maar wil ook niet te lang wachten voor een tweede🙈

één jaar geleden

Hier verkleining gehad via ziekenhuis, maar PC werkte geloof ik ook in kliniek. Ik had specifiek gekozen voor bepaalde pc ivm techniek (sleutelgat ipv anker, dus nu geen litteken onder borst door) Bij mij was verkleining al aantal jaar voor ik zwanger werd, dus met tijden erna kan ik je verder niet helpen.

één jaar geleden

Weet iemand hoe duur een verkleining ongeveer is? Of wordt onder bepaalde voorwaarden een deel vergoed? Ik zit hier met een mega asymetrische cup K/L, maar zal tot na de borstvoeding afwachten wat er van overblijft 😆

één jaar geleden

Reactie op Josel

Weet iemand hoe duur een verkleining ongeveer is? Of wordt onder bepaalde v ...
Bij vriendin van mij was het medisch, dus vergoed. Als je een grote cup hebt E/F+ en klachten, werd haar verteld. Bij K/L zullen ze er direct vanuit gaan dat je klachten hebt.

één jaar geleden

Reactie op Annaghha

Hi, ik zit nu, zwanger en wel op cup 85K/L. Voor de zwangerschap cup 80I/J. ...
Ik begon voor mijn zwangerschap met H (mijn omvang is altijd gelijk gebleven op 75), rond bevalling op J, met stuwing tot M. Dat heeft een maand of 3-4 geduurd. Ik denk omdat ik bv gaf dat het langer heeft geduurd. Toen vrij snel weer naar J. Nu 3 maanden gestopt met bv, 2,5 jaar gegeven, nog steeds op J. Dus ik denk dat deze voorlopig blijft.

één jaar geleden

Ik heb toen de tijd gekozen voor een kliniek omdat ik echt indien het mogelijk was geen drains wilde…. Ik praat wel over 15 jaar geleden. Verder vond ik de kliniek en de zorg erg fijn. Schaamde mij ook heel erg voor mijn borsten en een kliniek voelde gewoon beter.

10 maanden geleden

Hier ben ik ook mee bezig op dit moment. Mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar een kliniek omdat het makkelijker in te plannen is. Echt verdere voors en tegens kan ik ook niet zo goed vinden. Mijn dochter is nu net 1 en ik de bv bijna helemaal afgebouwd. Hierna wil ik een jaar wachten met de verkleining. Tegen die tijd is mijn kind ook wat zelfstandiger en kan ik het ook beter aan haar uitleggen. Toen ik 18 was, ben ik al eens bij een plastisch chirurg geweest maar vanwege de timing met studie toen niet doorgezet. Volgens de chirurg was er toen geen twijfel over mogelijk dat het vergoed zou worden vanwege mijn vele lichamelijke en psychische klachten

10 maanden geleden

Reactie op Bobo96

Hier ben ik ook mee bezig op dit moment. Mijn voorkeur gaat op dit moment u ...
Slim dat je zo lang de tijd neemt voor je lichaam om te ontzwangeren en bv. Inmiddels contact gehad met ziekenhuis en die adviseren na de bevalling weer contact op te nemen. De kliniek ook even gepolst en die zeiden zelfs 9 maanden na de bevalling weer te bellen... Het leek mij nou zo ideaal om het direct na mijn verlof te doen (werk in 't onderwijs), zodat ik niet weer uitval... Dat wordt 'm dus niet.. Tzt maar even plannen 🤗

10 maanden geleden

Reactie op Annaghha

Slim dat je zo lang de tijd neemt voor je lichaam om te ontzwangeren en bv. ...
Misschien is in de zomervakantie nog een optie🤷‍♀️

10 maanden geleden

Reactie op Bobo96

Misschien is in de zomervakantie nog een optie🤷‍♀️
Die offer ik er niet voor op 🤣 je krijgt er ziekteverlof voor bij een medische noodzaak.

10 maanden geleden

Ik ben ruim 10 jaar geleden geopereerd. Was toen 17, bijna 18. Destijds naar een kliniek gegaan (weet niet meer waarom), maar uiteindelijk was de operatie in het lokale zkh. Door eem verbouwing waren er onvoldoende kamers vrik De kliniek huurde een operatiekamer in het zkh, kreeg mijn eigen chirurg en kreeg daarna de zorg van het zkh. Nooit spijt gehad. Wel jammer dat de borstvoeding niet lukte 9 jaar later.