10 Reacties

8 maanden geleden

Kennis van mij heeft daar eerder aan mee gedaan en was er wel over te spreken!

8 maanden geleden

Ik heb dit onderzoek gehad en loop tijdens deze zwangerschap ook daar. Het is een onderzoek van een halve dag. Je moet nuchter komen en van te voren 24 uurs urine verzamelen. Dan wordt er bloed geprikt, hartecho gemaakt, maar ook je bloedplasmavolume wordt getest. Daaruit komt een uitslag die een aantal weken later met je besproken wordt. Voor mij was dit een risico van 43% op zwangerschapsvergiftiging en het advies was om cardio te gaan trainen. Kreeg ook super duidelijk uitgelegd hoe ze hierbij kwamen en hoe mijn hartfunctie enzo is. Je krijgt ook altijd dezelfde arts. Met deze zwangerschap heb ik met 10 weken intake gehad, controles met 12,16,20,30,34 en na de bevalling. Tevens ook telefonische afspraken tussendoor. Met de controles moet je 24 uur urine verzamelen, nuchter zijn en dan wordt er eerst gewogen enzo, bloed geprikt en dan mag je eten. Dan halfuursmeting bloeddruk en dan nog een uitgebreide echo van de baby met doormeten doorbloedingen en placenta en bij de cardioloog een uitgebreide hartecho. Eind van de ochtend (meestal rond 11.30) heb je de eerste uitslagen en plan van aanpak voor de komende 4 weken. Super lief, betrokken team! Voor verdere vragen mag je me een pb sturen

8 maanden geleden

Ik heb deze onderzoeken ook gedaan en sluit me helemaal aan bij de ervaring van abnormarijke. Ze zijn super lief en ik vond het heel fijn dat je beter weet hoe je ervoor staat voor een evt nieuwe zwangerschap. Dat heeft bij ons ook wel meegespeeld in de keuze wel of niet nog een keer zwanger. Mijn herhalingskans op HELLP is 12%. Ben nu 24 weken zwanger, volg naast een intensief traject in mijn eigen ziekenhuis ook nog het zorgpad in Maastricht en ben daar met 11,16,20 en straks met 30 weken geweest. Ik vind deze zwangerschap wel heel spannend, maar de uitgebreide controles en de onderzoeken die eraan ten grondslag liggen zijn wel heel fijn, zo heb je meer kennis over wat je risicofactoren zijn en word je daarop ook goed gemonitord. Geeft toch voor mijn gevoel wat meer controle (voor zover dat kan 😉).

8 maanden geleden

Ik ben in december bevallen en ik had een placenta loslating. Mij hebben ze in mei gebeld voor een afspraak te maken en het eerste gaatje is augustus 2024 dus ik moet nog even wachten. Maar ik ben ook zeer benieuwd hoe het gaat zijn en wat er uit komt.

16 dagen geleden

Heb je inmiddels dit onderzoek gedaan en zoja wat was je ervaring? Ik ben 18 juni aan de beurt.

16 dagen geleden

Wat goed dat ze dit doen! Kan iemand me vertellen of dit vergoed wordt vanuit je zorgverzekering?

16 dagen geleden

Reactie op Nitij

Wat goed dat ze dit doen! Kan iemand me vertellen of dit vergoed wordt van ...
Ja het wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je bent wel je eigen risico kwijt.

16 dagen geleden

Ik ben inmiddels geweest, er was in december een plaatsje vrijgekomen. Ik weet nu veel meer over mijn gezondheid. Kans op herhaling placenta loslating is 3,3% HELP 20% die is best hoog, maar kunnen ze goed in de gaten houden. Kans op vroeggeboorte was ook wel wat hoger. Maar ik ben zeer blij dat ik dit heb mogen doen en het helpt ook wel in de keuze of er ooit nog een 2de komt.

14 dagen geleden

Reactie op Jenny1986

Ik ben inmiddels geweest, er was in december een plaatsje vrijgekomen. Ik w ...
Fijn dat eerder plek vrij gekomen was. Hoe ziet het onderzoek eruit op zo'n dag?

14 dagen geleden

Reactie op Online1989

Fijn dat eerder plek vrij gekomen was. Hoe ziet het onderzoek eruit op zo'n ...
Ik moest me om 9.00 melden, dan wordt er bloed geprikt, je hebt de 24 uur ervoor al urine ingeleverd, die kun je afgeven, dan krijg je nog een gesprekje, daarna hart echo en als laatste het plasmavolume onderzoek. Ik was rond 14.30 klaar.