15 Reacties
5 jaar geleden
Ik denk dat het er dan echt aan ligt wat je kookt. Als je een pan nasi maakt, pasta of een ovenschotel dan kan je dat savonds prima opwarmen en eten. Maar als je aardappels, groente en vlees eet, dan lijkt me dat inderdaad niet heel lekker meer als je het savonds opnieuw opwarmt. Dus misschien beetje kijken naar welke maaltijden hiervoor geschikt zijn en welke niet?
VRIEND
5 jaar geleden
Ik maakte in begin vooral ovenschotels. Maakte ik idd wat eerder klaar. En als mijn vriend dan thuis kwam hoeft het alleen de oven nog ingeschoven te worden. Hoef je daarna ook niet meer te gaan opruimen zo na het eten. Kip doe ik trouwens ook al-tijd in de oven wordt het veel lekkerder. Alleen als je iets van gepaneerde kip hebt niet natuurlijk.
5 jaar geleden
Miss kun je voor gerechten die zich niet zo lenen voor opwarmen, alleen het snijwerk ed voorbereiden. Dus dat je de kip al snijdt en afgedekt in de koelkast zetten. Dan hoef je die nog maar een paar minuutjes te bakken. Aardappelen al schillen en in een pannetje zetten, dan hoef je alleen nog maar het vuur aan te zetten. Zelf vind ik het ook heel fijn om te koken met de oven of airfryer, dan doet het apparaat het werk en kan ik ondertussen iets anders doen. Ik hou idd ook niet zo van opwarmen, op bepaalde gerechten na die zich er beter voor lenen.
VRIEND
5 jaar geleden
Of natuurlijk als je spaghetti of zoiets maakt, wat extra saus maken om in te vriezen. Hoef je alleen nog maar de spaghetti zelf te koken te volgende keer en de saus op te warmen. Dit kun je met alles doen wat een saus is bij pasta- of rijstgerechten. Denk aan goulash, chicken tonight, stoofgerechten etc.
5 jaar geleden
Ten eerste is niks een domme vraag. Vragen leer je. En heel veel mensen maken hun eten in de ochtend of de avond ervoor al klaar omdat het in de avond vaak hectisch is 👍 ik heb zelf een vriend die 3 avonden werkt... Dus dan moet ik het ook alleen doen. Op deze dagen maak ik ovenschotels, spaghetti, macaroni, cilli con carne, soep of stamppot.
5 jaar geleden
Reactie op Mel_88
Ik denk dat het er dan echt aan ligt wat je kookt. Als je een pan nasi maak ...
Ik maak graag pasta met pesto en kip maar merkte dat dat ook erg droog wordt bij het opwarmen
5 jaar geleden
Ik maak graag pasta met pesto en kip maar merkte dat dat ook erg droog word ...
Als je het in de magnetron doet helpt het ook om er evt een paar druppeltjes water over te sprenkelen en een bord over het eten te leggen tijdens het opwarmen. In een pan een deksel er op. Zo gaat het vocht niet weg.
5 jaar geleden
Ik maak graag pasta met pesto en kip maar merkte dat dat ook erg droog word ...
Ik weet niet hoe je het opwarmt? Ik merk namelijk zelf dat het in de magnetron droog word, ik gooi het eigenlijk altijd weer in een pan en als het droog word kan je eventueel een beetje olie toevoegen? Koken is ingewikkeld joh, je vraag is heel logisch 🙈
5 jaar geleden
Reactie op Nora-28
Als je het in de magnetron doet helpt het ook om er evt een paar druppeltje ...
Ooh die deksel kan nog wel het verschil gaan maken inderdaad! Ik warm het wel op in de pan meestal. Ik zal straks wat noedels met kip maken en kijken of dat met de deksel erop opwarmen lekker is.
5 jaar geleden
Als je het opwarmt in de magnetron kun je zo'n 'magnetrondeksel' over je bord doen, dan droogt het niet zo uit (sorry weet niet hoe het heet 🙈). Vaak sprenkel ik er dan een klein beetje water overheen.
Verder kijk ik altijd een beetje naar het soort gerecht. Vaak bereid ik de pastasaus al voor, dan hoef ik alleen pasta te koken en kan de saus gewoon in de pan worden opgewarmd. Een gerecht met gebakken kip maak ik liever wel pas voordat we gaan eten, dat droogt toch altijd een beetje uit.
Verder vind ik ovenschotels handig :-) Als we de ene dag bijvoorbeeld aardappels met broccoli eten, kan je die de volgende dag (of dag daarna) uit de oven eten. Zo hoef je maar 1x te koken, voor 2 maaltijden.
VRIEND
5 jaar geleden
Als ik al iets in de magnetron opwarm, dan doe ik het altijd in een wat dieper bakje, klein prankeltje water (en evt olijfolie) erbij, plastic folie erover en een paar gaatjes erin prikken.
5 jaar geleden
Hoi! Ik maak het liefst stoofgerechten en pasta sauzen die lang mogen (moeten) opstaan doordeweeks. Dan kan ik in de ochtend als Jackie slaapt eigenlijk alles al voorbereiden.
Wat ik ook handig vind is bijvoorbeeld groente van tevoren snijden en wegzetten in koud water in de koelkast. Dit kan ook met geschilde aardappels (mochten ze een beetje zacht zijn omdat ze wat ouder worden dan trekt dat ook meteen weg). Zo doe ik alle voorbereidingen in de ochtend, stoofgerechten zet ik rond het middaguur op en als mijn man thuis komt hoeft 1 van ons alleen de pasta, rijst of wat dan ook maar op te zetten. Ideaal!
Kip in kokosmelk kun je ook ‘stoven’, wordt dan heerlijk zacht.
Dergelijke gerechten kook ik overigens altijd voor 2 dagen, meestal is het de tweede dag lekkerder. Niet in de magnetron, maar gewoon in de stoofpan met een klein beetje extra water
5 jaar geleden
Miss kun je voor gerechten die zich niet zo lenen voor opwarmen, alleen het ...
Doe ik inderdaad ook! Stamppotten of iets maak ik soms gedurende de dag als ik mn handen vrij heb al af en bij groenten en aardappels zet ik alles klaar op een moment dat het uitkomt! Scheelt enorm! Dan hoef je bijvoorbeeld alleen nog de pannen aan te zetten en iets in de gaten te houden. Zolang ik niks afgiet, bak of iets met hitte doe ik de kleine ook weleens in de draagzak op dagen dat ze echt enorm aanhankelijk is.














