14 Reacties

2 jaar geleden

Lauwe thee geen sterke smaak maar echt slap

2 jaar geleden

Iets van sportdrank, gatorade (Amerikaans) hebben ze er misschien wel. Laat haar als ze terug is direct contact opnemen met de huisarts of verloskundige. Er is medicatie voor te krijgen.

2 jaar geleden

Ja idd sportdrank. Gemberthee en andere gemberdingen helpt bij sommige mensen.

2 jaar geleden

Ik hoop dat ze terug mag vliegen. Als je ziek oogt en ze zijn scherp halen ze je er zo uit voor een bezoekje aan een arts om te kijken of je wel fit genoeg bent om te kunnen vliegen. Dit kan op de vloer gebeuren maar ook in het vliegtuig zelf door personeel. De kans is aanwezig dat je tijdens het vliegen als je zieker word namelijk nog verder uitdrogen zal en dan zullen ze een heel toestel voor jou moeten laten uitwijken omdat er in die lucht geen medische ondersteuning is. Als ze twijfelen over je fitheid of medische conditie kom je mogelijk zo ie zo dat vliegtuig niet in. Niet iets wat ze willen horen maar echt 100% waar. Heb het zelf meegemaakt vanuit rhodos. Ik oogde niet fit en werd uit de rij gehaald door grond personeel. Ik kreeg wat vragen en moest eerst een fit to fly check doen bij een arts. Mijn bagage werd achter gehouden. En ik werd met een karretje naar een arts gebracht. Daar kwamen ze met dat hele verhaal. Nu had ik bewijs voordat ik op vakantie ging dat ik in het ziekenhuis had gelegen met maagproblemen. De arts wou toen geen annulering geven omdat het goed ging en een vakantie me goed zou doen. Tijdens vakantie werd ik alleen echt steeds zieker. Uiteindelijk ben ik geweigerd op de vlucht. Omdat ik al door spugen te uitgedroogd was. Ter plekke weer naar een arts gegaan. Spul gekregen om mijn maag te kalmeren. En 5 dagen later na wederom een fit to fly check mocht ik pas terug vliegen. Ik zou toch kijken of ze ter plekke ergens medisch advies kan inwinnen. Wat ze ook kan doen is op je internationale zorgverzekeringpas staat een nummer wat je kan bellen als je in het buitenland zit en medische problemen hebt. Je krijgt daar een soort alarm centrale waar ze je ook medisch advies kunnen geven of kunnen vertellen waar je in jou buurt medische hulp kunt vinden waar hun mee samen werken. Ik zou zoiets doen en niet afwachten tot je kan vliegen. Als ze opletten en ze is en oogt echt ziek is er dus kans dat je dat vliegtuig niet in komt. Dan kun je beter nu nog proberen iets van hulp te zoeken in de hoop dat je wat binnen gaat houden en dan fit genoeg bent om te gaan vliegen.

2 jaar geleden

Ik zou inderdaad even bij een medische kliniek aankloppen. Evt via de reis of zorgverzekering. Je wilt niet dat ze dadelijk denken dat ze bolletjes ofzo heeft ingeslikt. Want ja.. daar zijn ze wel alert op in Mexico helaas

2 jaar geleden

Reactie op Ijsbeer

Ik zou inderdaad even bij een medische kliniek aankloppen. Evt via de reis ...
Dit en het verhaal van Miloutje; 100% mee eens. Waarom wil ze niet naar een kliniek/arts is Mexico? Bij mij hielpen de reis polsbandjes heel goed, maar als je zo extreem ziek bent, weet ik het niet. Sterkte daar!

2 jaar geleden

Reactie op Ijsbeer

Ik zou inderdaad even bij een medische kliniek aankloppen. Evt via de reis ...
O daar zit je ook nog mee ja.... Bij mij dachten ze dat eerst ook maar omdat ik alle medische info plus de maagscan bij me had. En de medicatie die daarbij hoorden. Van de arts hoefde dat niet. Helemaal vergeten maar zeker als je zwanger bent iets om over na te denken.

2 jaar geleden

Misschien helpt kleine slokje coca cola. Volgens mij wordt dat in Mexico ook verkocht. Bij sommige vrouwen helpt dat zeer goed tegen misselijkheid en de suiker uit de cola geeft de n klein beetje kracht. Bij mij hielpen dingen met gember goed. Ook dat zou daar te verkrijgen moeten zijn. Wens de beterschap!

2 jaar geleden

Hier is vrij weinig aan te doen. Het terugvliegen zal een hele uitdaging worden, ik hoop dat ze niet alleen terugreist? Handig als ze wat zakjes meeneemt, mocht ze moeten overgeven… Wat bij mij hielp was liggen. Zodra ik in beweging kwam begon ik met kokhalzen. En toch die slokjes water blijven proberen, ieder slokje dat er niet uitkomt is meegenomen. Ik denk niet dat ze al toe is aan eten, dus misschien is dit meer een tip voor terug in NL. Het is uitzoeken wat wel of niet werkt. Vaak word genoemd om licht verteerbaar te eten, maar bij mij ging juist vet eten goed (worstenbroodjes, knakworstjes).

2 jaar geleden

Ik zou toch adviseren de reisverzekering te bellen en wél daar medische hulp te vragen. Als in een land de reguliere gezondheidszorg niet aan de Europese standaarden voldoet, worden vaak behandelingen in een privé kliniek vergoedt. Of anders kun je via je reisverzekering een Nederlandse arts en tolk (op afstand) mee laten kijken naar de voorgeschreven medicijnen…. Zo’n eind vliegen als je je zo slecht voelt is ook niet oke… wellicht dat simpele medicatie kan helpen

2 jaar geleden

Bedankt voor al jullie adviezen! Ze neemt blijkbaar al Emasefene maar helpt dus niet. Ik heb alle adviezen doorgestuurd naar mijn vriendin en die heeft geprobeerd haar vriendin nog tegen te houden nu te vliegen, maar ze is toch gegaan. Dus hopelijk gaat het allemaal goed en kan ze straks in NL goed geholpen worden!

2 jaar geleden

Is alles goed gegaan en is ze thuis gekomen?

2 jaar geleden

Reactie op Miloutje

Is alles goed gegaan en is ze thuis gekomen?
Ja ze is thuis en gaat vandaag naar de dokter! Ze was 5 kilo afgevallen maar was voor zwangerschap ook veel aangekomen dus opzich niet direct een ramp. Wel goed om nu te kijken naar uitdroging.

2 jaar geleden

Ja ze is thuis en gaat vandaag naar de dokter! Ze was 5 kilo afgevallen maa ...
Dat is dan in ieder geval heel fijn dat ze heeft kunnen vliegen. Beterschap voor haar.