11 Reacties

één jaar geleden

Heftig, dit had ik juist toen ik hoogzwanger was en na de bevalling was het over. Heel erg pijnlijk. Altijd goed om er een bekkenfysio naar te laten kijken! Soms kan je schaambot ook scheef zijn komen te staan. Volgens mij komen veel bekkenfysio's vlak na een bevalling ook op huisbezoek. Wel zo handig! Succes!

één jaar geleden

Allereerst gefeliciteerd met je zoon! Je bent pas bevallen, het is de bedoeling dat je rust neemt om je lichaam de tijd te geven te herstellen. Wat je voelt is waarschijnlijk bekkenpijn. Ik had dit ook heel erg, maar neemt naar een tijdje weer af. Wat zegt de kraamzorg ? Zij zijn er om dit soort problemen in de gaten te houden.

één jaar geleden

Beste gemmpie. Heb nooit mee gemaakt wat jij heb mee gemaakt, maar je bent net 2 dagen geleden bevallen. Neem zelf lekker je rust en laat alles doen door je vriend en de kraamverzorgster. Jou lichaam heeft een top prestatie geleverd en moet nu even herstellen. Ik en mijn man deed het zo ik gaf de borstvoeding hij het troosten snachts, sochends hadden we kraamzorg. Heel veel succes met je herstel, en praat over je pijn met de kraamzorg en of verloskundige.

één jaar geleden

Gefeliciteerd met je zoon! Ik zou eerst rust nemen en het met je verloskundig en kraamzorg bespreken. Waarschijnlijk adviseren zij om contact op te nemen met een bekkenfysiotherapeut. Overigens, je bent eergisteren bevallen. Het is normaal dat je vriend nu even overpakt wat jou niet lukt. Daar ben je partners voor. Je kan uitspreken dat je hem dankbaar bent, maar het is eerlijk gezegd niet meer dan normaal dat hij er nu even voor jou is en daar hoef je je niet schuldig over te voelen. De kraamzorg kan basis huishoudelijke taken doen en als je je vriend meer wil ontlasten kan je wellicht kijken of je (schoon)moeder of een ander familielid/goede vriendin een paar uurtjes kan komen helpen met dingen. Jij moet even aan jezelf en je kindje denken nu. Voel je nooit bezwaard om hulp te vragen. Je kan niet alles zelf doen en je doet het al super!

één jaar geleden

Allereerst gefeliciteerd!! Pas 2 dagen geleden bevallen dus je lichaam moet nog volledig herstellen.. dat kost tijd. Ik weet nog van 1e bevalling dat ik de 1e week/10 dagen me echt voelde alsof er een vrachtwagen 3x over me heen was gereden. Kon ook amper lopen, zitten op dag 4 en 5 kon ik niet eens meer (hechtingen zaten veel te strak en dus deels los geknipt door VK) En ik dacht echt noooooit meer te kunnen fietsen.. uit eindelijk kun je niet veel meer doen dan echt rust nemen om te herstellen en heel goed voor jezelf zorgen. Groente, fruit, rust, ik dronk veel verse gemberthee wat ontstekingsremmend werkt en geduld. Je hebt een hele prestatie geleverd

één jaar geleden

Gefeliciteerd! Zoals de anderen al zeggen, je bent net bevallen, het is volledig normaal dat de eerste weken jij niets tot weinig doet behalve met je baby zijn en je partner verder alles regelt. Toevallig heeft iemand die ik ken ook zo'n verhaal gehad, bij haar was het een gekneusd schaambot en op advies van de bekkenfysio moest ze 3 weken lang 24/7 plat ophaar rug liggen. Met echt als enige uitzondering wc. Dit om langer doorlopende schade en pijn te voorkomen. Zij moet uitgaan van 3 maanden lang niet buiten kunnen lopen. De kraamzorg en verloskundige deden er te luchtig over en gaven bij haar niet het juiste advies, dus ik zou zeker adviseren om een bekkenfysio in te schakelen als het met een paar dagen nog niet over is.

één jaar geleden

Och wat een lieve reacties allemaal. Krijg weer helemaal kraamtranen van jullie. Het lijkt vandaag al iets beter te gaan dan gister, maar ik kan eigenlijk niet zelfstandig lopen. Ik heb contact gehad met de klinisch verloskundige, die dacht aan een symfysiolyse en raadde aan direct een bekkenfysio in te schakelen, precies wat jullie ook zeggen! Wat een geweld zeg, zo’n bevalling. Ik hoop heeeeel erg dat het meevalt, het verhaal van de 3 maanden niet buiten lopen maakt me doodsbang.

één jaar geleden

Hoi Gemmpie, Jouw verhaal klinkt mij heel bekend in de oren en ik wil je even een hart onder de riem steken! Ik ben zelf vorig jaar bevallen en had helaas ook een symfysiolyse. Snel beginnen met een goede bekkenfysio heeft mij erg geholpen. Ik was ook bang voor een hele lange nasleep, maar uiteindelijk is het me meegevallen (al moet ik zeggen dat ik wel echt te snel alles weer heb willen doen). Na een week of 2 kon ik weer een heel kort rondje lopen buiten. Vooral zitten heeft lang pijn gedaan aan mijn bekken, en op m’n zij liggen in bed. Na een maand kon ik bijna alles wel weer, met mate, en na twee maanden mocht ik stoppen bij de fysio. Ik heb nu (na 6 mnd) nog wel snel last van mijn bekken, maar niet zo erg dat het me echt belemmert. Doe rustig aan en luister goed naar je lichaam, dan komt het echt goed! 😊

één jaar geleden

Hoe gaat het nu @GEMMPIE ?

één jaar geleden

Gefeliciteerd!!! Tijdens mijn bevalling heeft onze dochter vast gezeten met haar schouder achter mijn schaambod. Heeeel erg pijnlijk en ook na de bevalling... dus herkenbaar voor mij. Ik heb gewoon rustig aan gedaan en gelukkig na een aantal dagen werd het minder. Als het zo pijnlijk blijft moet je toch even aan de bel trekken bij je verloskundige. Sterkte!!

één jaar geleden

Reactie op LucieV

Hoe gaat het nu @GEMMPIE ?
Wat lief dat er naar gevraagd wordt! Het gaat echt met sprongen vooruit sinds ik dit topic aanmaakte. Waar ik eerst m’n vriend als rollator moest gebruiken kan ik nu zelf rondlopen in huis, zelfs met Kaya in m’n armen. Nog wel pijn vooral met omdraaien in bed en plotselinge bewegingen. Het voelt alsof de zwelling van binnen afzakt naar beneden of zo, eerst heel erg pijn achter m’n schaamheuvel maar nu meer diep in m’n liezen. Lastig te omschrijven. Maar elke dag gaat het een beetje beter gelukkig!