24 Reacties

8 maanden geleden

Ik heb tijdens mijn bevalling 2 jaar 1.5 liter bloed verloren ook een fluxus gehad. Ge transfusie en ook geen ijzerinfuus. Wel was mijn HB na de tijd erg laag waardoor er werd geadviseerd ferro te nemen en ijzertabletten te gaan slikken. Een te lage HB (ijzer) kan er echt voor zorgen dat je je moe en futloos voelt dus je zou eens kunnen vragen of ze die willen controleren. Omdat mijn darmen erg reageerde op de extra ijzer (niet naar toilet kunnen) ben ik daar snel mee gestopt, hierdoor duurde het herstel wel langer. Denk al met al een aantal maanden bij mij waar ik vermoeider was en alles veel meer energie kostte.

8 maanden geleden

Ik heb tijdens mijn bevalling 2,5 jaar geleden zo鈥檔 2,5 liter bloed verloren. Ik heb drie bloed transfusies gehad. Eentje op de OK en twee zo鈥檔 twee dagen na de bevalling omdat ik nog niet eens op de rand van mijn bed kon zitten. Ik ging met een HB van 5.2 na de bloed transfusie het ziekenhuis uit. De bloed transfusies hebben mij onwijs veel goed gedaan. Maar toch bleef ik weken lang heel snel duizelig en moe. Ik gebruikte floradix thuis maar dit hielp niet voldoende. Heb na enkele weken toch nog een kuur ferrofumaraat gehad via de huisarts omdat mijn HB nog steeds maar op zo鈥檔 6.2 zat enkele weken na de bevalling. Ik zou dus even naar de huisarts als ik jou was en je HB laten controleren. Wellicht dat ijzertabletten (ferrofumaraat) je goed zal doen. En verder goed ijzerrijk voedsel eten! Floradix kan ook helpen maar dat moet je niet tegelijk met de ijzertabletten nemen volgens mij (weet ik niet zeker, moet je even navragen). Ik denk dat mede door het bloedverlies het herstel lang heeft geduurd. Ik vind 3,5 weken echt nog wel kort geleden hoor, geef jezelf enkele maanden. En wat betreft de emoties: praten praten praten. Praat over je ervaring in het ziekenhuis, huil, schrijf je beval verhaal op. En als je er over een tijdje nog last van hebt kunnen gesprekken met een psycholoog helpen (heb ik nu tijdens de zwangerschap van de tweede omdat er toch nog veel onverwerkt blijkt te zijn). Sterkte! En gefeliciteerd met jullie kindje natuurlijk 馃槉

8 maanden geleden

Ik ben op 25 september bevallen, ook placenta operatief verwijderd en 2 liter bloed verloren. Ook geen transfusie gehad maar ijzertabletten mee naar huis gekregen, Het is heel normaal dat je nog zo weinig kan en snel moe bent. Ik probeerde na 2 weken een keer 5 min buiten op het balkon en ik was helemaal kapot. Ik merk/merkte dat vooral als ik teveel wil je snel terug gevloten wordt. Het kost echt tijd! Het is vandaag 8 weken geleden. Afgelopen weekend voor het eerst met mijn man en de kleine wezen lunchen ergens. Ik kan steeds meer maar moet nog steeds heel goed uitkijken waarin ik mij energie steek. Einde van de dag ben ik ook echt op. Maar ik geniet wel steeds meer van de kleine dingen als een wandelingetje. Ik probeer vaak te rusten in de middag met de kleine. Ik merkte de grootste omslag na 6 weken. Toen was mij ijzer ook weer goed op pijl. Maar er staat ook wel 3-4 maanden herstel voor zei mijn VK. Neem vooral de tijd! Laat ook vooral je emoties toe. Het is niet niks en je mag er best van balen dat het zo moeizaam gaat!

8 maanden geleden

Ik ben meer dan 3 liter bloed verloren. Bloed transfusie gehad en met hb van 5,5 naar huis gegaan. Ik heb weken niets kunnen doen, mijn man deed alles, ook de nachten ging hij eruit. Als ik uit bed ging dan lag ik op de grond, zo slap. Uiteindelijk heeft het bij mij een klein jaar geduurd voordat ik kon zeggen dat ik echte de oude was. Heb ook meerdere malen bloed laten prikken, maar hb was na verloop van tijd perfect. Maar geen energie is geen conditie en andersom. Het is een cirkel waar je uit moet proberen te komen. Veel vallen en opstaan. Tijd is het enige wat ervoor staat helaas. En inderdaad wat andere zeggen, ijzerrijk voedsel. Hopelijk kun je een goede balans vinden voor jezelf!

8 maanden geleden

Hier ook Fluxus (twee verschillende bloedingen met twee verschillende oorzaken). In totaal 8 weken 24/7 hulp gehad, daarna nog weken overdag hulp. Nu bijna 5 maanden verder en ben nog steeds niet de oude, moe, verzwakt en heel vatbaar. Er wordt nu nader onderzoek gedaan.
Wat naar om mee te maken zo鈥檔 fluxus pp. 鈽癸笍 3,5 week is ook wel kort om volledig te kunnen herstellen van het bloedverlies ook omdat je geen transfusie hebt gehad denk ik dat het wel wat langer kan duren? Geef jezelf vooral de tijd om te herstellen en wees niet te streng voor jezelf, het huishouden komt wel weer een keer en ik hoop dat je steun krijgt van je omgeving. Bij mij duurde het ongeveer 2 maanden voor ik mij weer een beetje de oude begon te voelen(2,5 liter verloren en 2units packed cells transfusie ontvangen). Was vooral snel moe en duizelig zag er ook echt uit als een zombie zo bleek. Hoop dat het deze bevalling ons bespaard blijft. 馃崁 Uit je bericht lees ik ook dat het een vervelend ervaring is geweest door hoe je bent behandeld. Als het goed is heb je nog een gesprek in het ziekenhuis met de gyn, ik zou daar zeker alles uitpraten wat je nu nog op het hart zit. Ik vond het persoonlijk heel fijn dat die mogelijkheid er was. Heel veel beterschap! 馃崁

8 maanden geleden

Ik ben 5 weken geleden met ruim 23 weken zwangerschap verloren. Vooraf en tijdens veel bloed verloren dankzij een voorliggende placenta / gedeeltelijke placentaloslating. Ik heb wel bloedtransfusies gehad. Ik voel me nu na 5 weken best wel weer ok茅. Nog wel soms licht in mijn hoofd, zeker als ik te snel opsta. Ook heb ik veel hartkloppingen. Maar ik heb gisteren bijvoorbeeld wel 10km gewandeld door het bos en dat ging opzich prima ( daarna wel helemaal gesloopt en dan zou ik vroeger niet hebben). Neem vooral je tijd. Je hebt een baby en slaaptekort, dan is niet echt bevorderlijk voor je herstel. Gek ook dat je na 2L geen transfusie hebt gehad! Was je hb nog zo netjes? Ik zou focussen op gezond eten, veel producten die rijk zijn aan ijzer, b12 etc. Hopelijk knap je snel op!

8 maanden geleden

Reactie op Snacktomaatje

Ik ben 5 weken geleden met ruim 23 weken zwangerschap verloren. Vooraf en t ...
Verloren = bevallen

8 maanden geleden

Ik ben 15 weken geleden na de geboorte van de placenta 2 liter bloed verloren. Qua waardes voldoende indicatie voor een transfusie, maar omdat ik de ochtend daarna ok茅 genoeg functioneerde mocht ik met ijzertabletten naar huis. De eerste week kon ik niet veel meer dan in bed liggen/zitten, na ongeveer 4 weken ging het herstel voor mijn gevoel wat sneller. Sindsdien wel veel last gehad van veel kwakkelen, lage weerstand, aften, snel moe. Maar ook dat gaat nu wel echt weer stuk beter. Dus de stijgende lijn zet door en het is een traag proces en frustrerend, maar komt weer goed. Goed voor jezelf zorgen!

8 maanden geleden

Bij mijn eerste bevalling Fluxus gehad en ben toen 2,8 liter bloed verloren. Ik heb geluk gehad dat ik in een klein streek ziekenhuis ben bevallen waar ze, zoals ze zelf zeiden, minder moeilijk deden over een bloedtransfusie. Mijn HB was gedaald naar 4. Ik heb dus gelukkig een bloedtransfusie gehad van 800 ml. Hierdoor iets meer energie want ik kon zonder die bloedtransfusie niet eens 30 seconden zitten. Ik dacht echt dat het nooit meer goed zou komen (dramatisch). Na 2,5 maand was ik alweer aan het hardlopen. Bij mijn tweede bevalling gelukkig maar 800 ml bloed verloren. Merkte dat er toch ergens een soort trauma was ontstaan en vroeg na mijn tweede bevalling om de 5 minuten of iemand kon controleren of ik niet bloedde. Gelukkig is alles uiteindelijk goed gekomen maar het kan even tijd nodig hebben.

8 maanden geleden

Hier ook fluxus gehad, ben 3 weken geleden bevallen. Ik heb ijzertabletten meegekregen voor 3 maanden. Ook ik ben snel overprikkeld. Einde van de middag is de energie op ookal slaap ik in de ochtend of middag nog even een extra uurtje. Ik kom beperkt buiten want kost me te veel energie. Ik kook en zorg dat de toiletten schoon zijn en de was. Maar meer nog niet. Stofzuigen en badkamer poetsen bv laat ik doen anders ben ik bek af. Douchen is al een opgave.

8 maanden geleden

Ik heb mei 2021 een fluxus gehad en bijna 3 liter bloed verloren, spoed OK ook etc. HB waarde was toen randje net goed dus geen bloedtransfusie. Alleen ijzertabletten gekregen. Bij mij heeft het toen zeker half jaar geduurd voordat ik weer mijn energielevel beetje terug had. Nou helpen de gebroken nachten natuurlijk niet + toen met 3 maanden gaan werken weer zoals de meeste en mijn werk was fysiek ook erg zwaar (in de zorg). Heel veel sterkte met jullie verdere herstel!

8 maanden geleden

Bij mij duurde het zeker 鈥榥 half jaar voor ik er qua energie en ook ijzerwaarde weer bovenop was.

8 maanden geleden

Hi! Ik ben 2,3 L verloren, ook geen transfusie gehad gezien m鈥檔 HB nog 6 was. Ook geen ijzertabletten verder. De eerste week na m鈥檔 bevalling zag ik nog witter dan ik normaal al ben. 馃懟 Zag het vooral aan m鈥檔 lippen. Ik was ook erg moe, maar goed elke 3 uur voeden helpt natuurlijk ook niet bij rusten. Kort lontje herken ik ook uit die periode. Vergeet niet dat je ook een kindje gebaard hebt h猫! Dat herstel is zonder Fluxus al intens! Je hormoon huishouding is helemaal in de war, je slaapt slechter en minder. Dus dat je moe en prikkelbaar bent is niet gek. Doe wat je aankan en wees ook lief voor jezelf. M鈥檔 zoontje is nu bijna 17 weken en ik heb alleen nog bij vlagen echt vermoeidheid maar ik zelf heb niet het idee dat het bloedverlies hier nog een rol in speelt. Wat vervelend dat je zo naar bent behandeld in het ziekenhuis! Heb je hier nog wel een terugkoppeling over gegeven aan je verloskundige of aan ziekenhuis zelf! Blijf er vooral over praten en laat die tranen vloeien. Sterkte met je verdere herstel, geef het tijd. En bij twijfel, laat je hb gewoon nog eens prikken.

8 maanden geleden

Ik was 3.5l verloren om dezelfde reden als jou. Heel erg lang last van gehad. Heel vaak moe en veel haaruitval gehad. Ook erg veel hoofdpijn. Zeker een jaar voordat het iets beter ging

8 maanden geleden

Ik heb na een spoedsectio (placenta loslating) 1,8 liter verloren en 2 zakken bloed bijgekregen, ik was dan ook redelijk snel weer opgeknapt.

8 maanden geleden

1e bevalling 1.5 tot 2 liter verloren. Fluxus + ruptuur en ok. Geen bloedtransfusie wel ijzertabletten. Duurde wel even voordat k van de vermoeidheid af was... gebroken nachten en een pittige baby/slechte start bv hielpen ook niet mee. Kon wel wandelen etc maar had ng wel lang last van vermoeidheid. 2e bevalling zelfde verhaal en 3 liter verloren... na de ok zakte mn bloeddruk naar gevaarlijk laag dus moest een bloedtransfusie...2 zakken gekregen. Deze keer was mn partner langer thuis en heb ik veel meer rust genomen. Merkte wel dat ik door een bloedtransfusie + meer rust sneller op de been was. Minder last gehad van langdurige vermoeidheid. Bij beide keren wel de 1e week een slechte conditie en ng last van duizeligheid. Maar na een week kon k vaak wel al stukjes wandelen weer.

8 maanden geleden

Reactie op Irmas

1e bevalling 1.5 tot 2 liter verloren. Fluxus + ruptuur en ok. Geen bloedt ...
Wow hoe kan het dat je de tweede keer nog meer bent verloren? :( Mij is gezegd dat ze bij mijn tweede bevalling veel eerder gaan ingrijpen

8 maanden geleden

Hier ook een snelle fijne thuisbevalling op 29 oktober. VK was al weg en ik wilde nog kraamverband verwisselen voor we gingen slapen, ik stond op uit bed en t bloed stroomde eruit (excuus), VK snel weer gebeld en die heeft van alles geprobeerd maar mijn baarmoeder deed niet wat moest (samentrekken). Ambu gebeld en zelfs de brandweer om uithuis gehaald te worden vanaf 1e verdieping want totaal thuis bijna 2 liter bloed verloren waardoor ik bij opstaan flauw ging vallen.. in t ziekenhuis weer aan de medicatie en ik mocht de volgende dag na huis als ik had gedouched want het bloedverlies was minimaal gebleven. Maar helaas dat kwam omdat ik de hele tijd moest blijven liggen want zodra ik op stond verloor ik 1 grote bloedstolsel van 500 ml dus toen toch naar de OK om mijn baarmoeder te checken. Totaal bijna 3 liter bloed verloren en ik had een HB van 4.7.. ik heb wel een ijzerinfuus gekregen omdat ik daar op stond. Helaas na 3 dagen thuis een heftige buikgriep erbij gekregen waardoor het herstel weer opnieuw begon maar nu bijna 3.5 week later voel ik me wel al zoveel beter. de eerste 2 weken was echt afzien. nu al buiten geweest en naar de winkels. Merk wel dat ik veel prikkels (zoals wachten in de kassa rij als mensen niet opschieten en het druk is) ik nog niet zo goed kan hebben als dat ik kon.. lichte paniek kwam omhoog. Moe ben ik wel, ook door de korte nachtjes (borstvoeding elke 3 uur) maar die intenste moeheid de eerste 1.5 week is t niet meer. Ik slik wel floradix ijzerpillen nog 3 per dag. Dat raad ik je wel echt aan !! en ook je bloed straks opnieuw te laten prikken. Sterkte met de verwerking ook, het is niet niks en zeker niet als je ook nog zo naar bem behandeld馃様

8 maanden geleden

Ik heb 2,1 liter bloed verloren en kreeg een ijzerinfuus. Ik zou daar om vragen. Ik ben best heel snel hersteld.