Mag je gewoon Franse of geen Franse uien soep drinken / eten? Had een keer ergens gelezen dat Franse uien soep niet mag? Iemand die het misschien weet?
Ja, schijnt inderdaad niet zo te zijn. Efficiëntste is om het eruit te stoven/bakken, dus bij relatief droge massa voegen. Als je het toevoegt na water blijft het zeker in het gerecht hangen. Lol 🤭
Ik maak nooit uiensoep met wijn! Gewoon goede bouillon doet vaak voldoende, lekkere kruiden erbij.
Maar als je gaat uiteten kun je het best even navragen :)
Na twee uur stoven met wijn blijft minimaal vijf procent alcohol over. Een handige berekening laat zie dat als je een halve liter rode wijn van 12 procent gebruikt op 2,5 liter uiensoep, de verhouding al flink verdund is. Van die 12 procent alcohol op die onverdunde halve liter zou ongeveer 0,6 procent alcohol overblijven (zonder vermenging met 2,5 liter soep!).
Men neme een rijp stuk fruit. Zeg een banaan, of sinaasappelsap... Minimaal tot 0,5 gram alcohol op 100 gram banaan.
Of 0,70 en een beetje gram op een liter sinaasappelsap.
De Uni in Kaiserslautern heeft een interessante studie gedaan naar alcohol in voeding etc.
Net zelfgemaakte uiensoep op. Die veeeel langer dan twee uur heeft staan pruttelen. Want uiensoep is toch het ultieme slowfood for comforting, right? 😉