25 Reacties
6 jaar geleden
Ik eet bewust al wat jaartjes geen vlees meer en heb ipv daarvan eet ik nootjes en slik ik vitamine B12 complex (van Hema) bij. Bloed is gecheckt geen tekorten... Dus ja 😊
Nu ik zwanger ben heb ik aversie tegen vis 🤢
Ik slik Davitamon Mama Compleet met omega 3 visolie en nog steeds vitamine B12 alleen mindere hoeveelheid (nu maar 25mcg - Holland en Barret) omdat in Davitamon al een bepaalde hoeveelheid B12 zit.
Geen zorgen dat je geen vlees eet er zijn zoveel zwangere vegetariërs (en pescetariers zoals ik) !! Ik denk ook veel veganisten zelfs.
6 jaar geleden
Zonder vlees kan prima! Ik ben al jaren vegetariër en at vleesvervangers, veel noten en peulvruchten (bevat ook ijzer). Ook slikte ik een multivitamine speciaal voor vegetariërs just to be sure. Recent nog bloed laten prikken en geen tekorten!
Nu ik zwanger ben eet ik eigenlijk hetzelfde (oke misschien soms iets meer 🤣) en slik ik de mama compleet vitaminen van Davitamon.
Probeer anders eens iets van een vleesvervanger. Hier zitten vaak ook toegevoegde vitaminen en ijzer in en misschien kan je dat beter verdragen?
Succes in ieder geval! En maak je niet te veel zorgen, vlees is niet noodzakelijk mits je verder goed en gezond eet 🌿
6 jaar geleden
Eet al jaren geen vlees meer, en mijn ijzerwaarde in het bloed zijn perfect. Peulvruchten, noten, zaden, gedroogd fruit bevatten ook ijzer en eiwitten.
6 jaar geleden
Ja t is wel belangrijk dat je t goed vervangt door bijvoorbeeld bonen,nootjes,vleesvervangers of iets in die richting te blijven eten anders wordt je B12 laag ik kan er ook nietmeer tegen die smerige geur al vanaf t begin van m’n zwangerschap trouwens geen vlees geen vis t enige wat ik kan eten is gehakt dus dat probeer ik dan wel te eten voorderest alles vegetarisch
6 jaar geleden
Tijdens de eerste 4 maanden van mijn 1e zwangerschap kon ik ook geen vlees weg krijgen, maar dat ging ineens weer over! Dus wie weet lust je het over een paar weekjes weer gewoon 😉
6 jaar geleden
Ik at de eerste maanden ook heel weinig vlees en kip omdat ik zo misselijk was en het vond stinken. Ik at waar ik zin in had. Ik slikte daarom elke dag vitamine b12 dat is voor vegetariers en davitamon compleet mama zonder visolie want die vond ik ook vies. Ik denk dat je dan niks tekort komt.
6 jaar geleden
Haha wat leuk om te lezen. Ik had bij mijn 1e zwangerscjap echt een afschuw van vis en Eieren. Dit hield echt de héle zwangerschap aan..!
En nu eet ik samen met mijn vriend bewust 2 maanden vegetarisch; heb in sinds een week of 2 echt zo ontzéttend veel zin in al dat slechte vlees (vooral: een Hema-rookworst lijkt me echt het állerlekkerste wat er is nu -dat heb ik dus normaal gesproken niet ;))
6 jaar geleden
Maakt niet uit hoor, ik had dit bij mijn eerste zwangerschap ook. En ik ben daarna eigenlijk nog nauwelijks vlees gaan eten. Misschien 1x in de maand ofzo. Nu weer zwanger en mijn ijzerwaarde was prima. Ik slik wel multivitamine voor zwangeren en ik probeer veel spinazie te eten. Ik eet bij bijna elke maaltijd een handje rauwe spinazie, dus op een broodje kaas + extra spinazie. En door mn smoothie bij het ontbijt, dat soort dingen. In de avond bij mijn eten een kleine portie veldsla salade (bevat nog meer ijzer dan spinazie). Oh en als je er vitamine c bij eet neem je het ijzer beter op.
6 jaar geleden
Ik eet meestal niet zoveel vlees, maar wel kip. Maar nu krijg ik geen kip door de keel, maar een lekkere malse biefstuk smaakt me wel. Ik heb het al 6 weken heel moeilijk met eten. Lijkt of niets me aanstaat behalve fruit, yoghurt en nog wat simpele dingen. Ik leg me er gewoon bij neer, eet wat me op dat moment door de keel geraakt en zorg dat ik dagelijks mijn vitaminen slik.















