15 Reacties

2 jaar geleden

Hi, Mijn ervaring is dat het na elke bevalling anders is. Ik heb alle vier de keren hechtingen gehad. Na 3 weken kon ik redelijk aangeraakt worden, maar was niet heel prettig. Na 6 weken kon al veel meer. Maar het blijft opletten vind ik. Het is nog heel precair de huid daar.

2 jaar geleden

Ik had er persoonlijk echt ook geen behoefte aan bij beide bevallingen eerder dan 6 weken na de bevalling. Bij mij hoefde er echt niks in nadat er een bowlingbal uit was gekomen, maar iedereen is anders 😊. Ik geloof dat het sowieso verstandig is te wachten tot je bent opgehouden met bloeden. Aangezien mijn man meer behoefte had dan ik hebben we het opgelost zonder 'de daad' man ook weer blij

2 jaar geleden

Ik had wel hechtingen, ik was na 2 weken al gestopt met vloeien. Na 5 weken heb ik voor het eerst weer gemeenschap gehad. Wel met veel glijmiddel😂 het viel me reuze mee. Vond het niet pijnlijk, wel ietsjes gevoeliger als normaal maar dat is nu niet meer (dochtertje is nu 3 maand)

2 jaar geleden

Ik had na mijn bevalling heel veel behoefte om weer intiem te zijn. Na 4 weken geprobeerd maar dat was echt vreselijk. Toch maar nog even gewacht en toen ging het beter. Pas na 3 maanden was het weer zoals vroeger.

2 jaar geleden

Ik had ook geen hechtingen en met 5 weken weer geprobeerd :) vond het spannend maar het was fijn en niet pijnlijk!

2 jaar geleden

Wij zijn 1 week na de bevalling (ongeplande keizersnede) alweer begonnen, maar pas na 1 maand werd er gepenetreerd. Ik bloedde toen niet meer en alles voelde goed. Ik had geen pijn of ongemakken.

2 jaar geleden

Ik ben zonder kleerscheuren de bevalling uit gekomen en ik vloeide maar 1 week. Daarna lag ik 1,5 week plat in het ziekenhuis dus heel veel bedrust. Volgens mij was het 3,5 week en het voelde direct als van ouds weer. 6 weken wordt er aangeraden natuurlijk, zal ook nooit tegen dat advies ingaan, maar ik had er behoefte aan en het voelde goed als het juiste moment. ( met condoom)

2 jaar geleden

Ik verbaas me er echt over dat vrouwen voor 6 weken alweer seks hebben. Een infectie daar beneden wil je echt niet! En ondanks dat je niet meer bloedt, is het nog wel een ‘wond’. Zie het als een enorme wond waar een korst op zit. Daar ga je ook geen sperma of urine bacteriën in wrijven. Dus seks voor 6 weken kan heel gevaarlijk zijn. Ik ben na 8 weken weer begonnen.

2 jaar geleden

Ik verbaas me er echt over dat vrouwen voor 6 weken alweer seks hebben. Een ...
Wij ook na 7/8 weken ofzo. Voor die tijd gewoon extra knuffelen, handwerk misschien?! Kan ik me niet helemaal meer herinneren. Maar echt penetratie pas na 7/8 weken, nadat ik zelf ook even gevoeld had met m'n vingers of er grote veranderingen waren.

2 jaar geleden

Hier na 6 weken!

VRIEND

2 jaar geleden

Na 6 weken kan het lichamelijk weer (dan is de wond in je baarmoeder genezen). Wanneer je er mentaal aan toe bent kan heel erg verschillen 😘 Communiceer goed met je partner en doe het rustig aan 👍🏻

VRIEND

2 jaar geleden

Reactie op Piru

Na 6 weken kan het lichamelijk weer (dan is de wond in je baarmoeder geneze ...
Ooh en met of zonder condoom maakt niet uit voor de wond(!) dan komen er evengoed "bacteriën" van buiten mee naar binnen 🙈🙈

2 jaar geleden

Wij kregen een ok van de gynaecoloog. Zoals al vaak gezegd op dit forum: elk lichaam en elke bevalling is anders. Luister naar je eigen lijf (en naar de dokter 😉).

2 jaar geleden

Ik wilde zo snel mogelijk weer maar partner wilde toch echt de 6 weken volhouden zodat alles goed was genezen 😅

2 jaar geleden

Mentaal was ik er best snel weer aan toe (al een paar dagen na de bevalling, hormonen gingen alle kanten op… 😅😂) maar ik bleef echt wel rond de 6 weken bloeden. Anders was het misschien wel eerder geweest…