43 Reacties

één jaar geleden

Wij hadden al een samenlevingscontract huis op beide namen en gezamenlijk testament met scenarios met kinderen etc. Geregistreerd partnerschap bood geen meerwaarde dus wij hebben gekozen voor erkenning. Daarbij wil ik later graag nog een keertje echt trouwen

één jaar geleden

Wij hebben gekozen voor een erkenning en hebben een samenlevingscontract met testament. Ook omdat wij van mening zijn dat er geen groot verschil zit tussen een geregistreerd partnerschap en trouwen en wij later toch graag nog zouden trouwen.

één jaar geleden

Wij hebben gekozen voor geregistreerd partnerschap, puur eigenlijk omdat dat zo geregeld is en alles gelijk eigenlijk vast staat net als in een huwelijk. Die 2 lijken ook echt super veel op elkaar. Volgens mij is het enige verschil is dat als je gaat scheiden je niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Met kinderen is dat wel iets anders. Met partnerschap hoeft je partner ook niet te erkennen want alle kindjes die er worden geboren in het partnerschap zijn dan gewoon van je man, en je man heeft dan ook gelijk dezelfde rechten als wat jij hebt en dat vond ik ook belangrijk. Mij leek het minder gedoe als erkenning en alle dingen die erbij komen kijken! En trouwen? Dat kan altijd nog! Je kan hem gewoon om laten zetten in een huwelijk! Dus dat was ook geen ding voor ons. Al zijn wij niet van plan om echt te ‘trouwen’ aangezien me partner daar niet echt van is haha. Hij zegt ( wel heel lief ) dat velletje gaat mijn liefde voor jou niet veranderen! Maar op deze manier zijn we toch gelijk mbt tot kindjes enzovoort ❤️

één jaar geleden

Wij hebben geregistreerd partnerschap. Omdat je dan eenmalig iets moet doen komende jaren.. anders moet de man elk kindje erkennen én gezag aanvragen, leek ons veel meer gedoe! En geregistreerd partnerschap staat later alsnog trouwen niet in de weg! Bij ons was het partnerschap echt papierwerk, dus helemaal niet te vergelijken met trouwen !

één jaar geleden

Mijn partner heeft het kindje erkend bij de gemeente en gezag aangevraagd. Geen geregistreerd partnerschap hier. Ik neem aan dat iedereen volwassen genoeg is om er onderling uit te komen wanneer je uit elkaar gaat en met die instelling hebben wij dus enkel hiervoor gekozen. Als de kids ouder zijn willen we wel trouwen

één jaar geleden

Wij gaan voor een partnerschap. Is voor ons wel echt niets romantisch en puur voor het gemak. Onze ceremonie duurt letterlijk max 15 min. Anders moesten we erkennen, gezag aanvragen en een testament laten opstellen. We hebben nu namelijk alleen een samenlevingscontract. Wil graag dat mijn vriend dezelfde rechten heeft als ik en ik dezelfde achternaam als mijn kind. Later zetten we het dan om in trouwen!

één jaar geleden

Wij kiezen voor erkenning. Samenlevingscontract en testament hebben we nog niet. Wel hebben we een ‘contract’ op gemaakt tussen beide families mocht er iets met een van ons gebeuren dat ze zich daar aan houden. Omdat geregistreerd partnerschap wel volstaat als een huwelijk hebben wij hier niet voor gekozen. Als we dit zouden doen was het gratis op een dinsdag ochtend in een saai kantoor. Vonden wij beide geen leuk idee.

één jaar geleden

Wij hadden vanuit ons samenlevingscontract al twee testamenten waar (eventuele) kinderen al in opgenomen zijn. Vandaar alleen erkenning en gezag. Mocht je geen testament(en) hebben zou ik dit zeker regelen. Of even goed uitzoeken hoe het zit met geregistreerd partnerschap mocht (een van) komen te overlijden. Je denkt hier natuurlijk liever niet over na, maar is wel verstandig als het voor jullie kindje goed is geregeld

één jaar geleden

Reactie op MevrJo

Wij hadden vanuit ons samenlevingscontract al twee testamenten waar (eventu ...
En erkenning en gezag is zo geregeld. Erkenning paar minuten bij de gemeente, gezag simpel online aan te vragen na geboorte

één jaar geleden

Wij hebben al een samenlevingscontract waarbij al het een en ander is afgesproken voor kinderen. Daarom voor nu gekozen voor erkenning. Ik zou echter wel graag willen trouwen (als ons kindje er al is), en dan ook zijn achternaam op mijn paspoort erbij. Ons kindje krijgt mijn vriend z'n achternaam en ik wil ook dezelfde naam (als extra) erbij :) Geregistreerd partnerschap is praktisch hetzelfde als trouwen, en dan hebben we liever ook nog een leuk feestje!

één jaar geleden

Mijn vriend heeft de vrucht erkend. We hebben een blaadje meegekregen die hij mee moet nemen als de kleine eenmaal geboren is. Al heb ik sowieso altijd dan nog de eerste rechten. En we laten een testament opstellen. Zowel voor het huis als voor de kleine. Samenlevingscontract. Ook omdat ik bijvoorbeeld super veel meeneem qua geld in de woning. Maar ook omdat we willen dat mocht de 1 onbekwaam worden om beslissingen te nemen dan is dat geregeld. Kost geloof ik al met al iets van 1500 tot 2 duizend euro.

één jaar geleden

Reactie op Pipo092

Wij hebben al een samenlevingscontract waarbij al het een en ander is afges ...
Zo heb ik er nooit over na gedacht. Ik wil absoluut niet trouwen, maar ik baal er van dat mijn kindje straks de achternaam van mijn vriend draagt.

één jaar geleden

Wij hebben erkenning van de vrucht gedaan en een testament op laten maken bij de notaris. Hier staan zoveel dingen in waar we zelf geen eens aan gedacht hadden om vast te leggen. Meestal ga je niet als vrienden uit elkaar (hopelijk gaan we überhaupt nooit uit elkaar meer je weet het nooit) Dus financieel is hier alles in vastgelegd maar bijvoorbeeld ook waar de kind(eren) naartoe gaan mocht er met ons allebei iets gebeuren. Het is dus niet zo dat hier standaard regels voor zijn dus ik vond dat een fijn idee. Het zijn geen leuke dingen allemaal om vast te laten leggen en het kost behoorlijk wat geld maar wel belangrijk. Ook bij geregistreerd partnerschap of trouwens zou ik trouwens altijd een testament op laten maken.

één jaar geleden

Wij hebben eerst de ongeboren vrucht laten erkennen samen, maar we wilden evengoed geregistreerd partnerschap aan. Het hele trouwgebeuren vinden wij te veel poes pas en hebben giga veel meegemaakt samen, dus dit was echt meer dan prima. Daarnaast is het gewoon heel praktisch voor als de kleine er volgende week is.

één jaar geleden

Zo heb ik er nooit over na gedacht. Ik wil absoluut niet trouwen, maar ik b ...
Als jullie het samen eens zijn dan kun je bij geboorte aangifte doorgeven dat het kind jouw achternaam dient te krijgen

één jaar geleden

Wij zijn ook geregistreerd. Verloofd waren we al, dus trouwen doen we later nog een keer als onze zoon wat ouder is. Ik vind het ook wel fijn dat ik gewoon dezelfde achternaam als m'n partner en zoon draag.

één jaar geleden

Wij hebben geregistreerd partnerschap gedaan. Uitgebreid trouwen hoefde voor mij niet. Zo was alles in 1 keer goed geregeld. En allemaal dezelfde achternaam😊

één jaar geleden

Erkenning. We hebben wel al een samenleving contract incl testament waar voor de toekomst kinderen toen al in vast gelegd waren ook de opvang bij overlijden. Dus erkenning en na geboorte gezag was genoeg

één jaar geleden

Geregistreerd partnerschap! Praktisch hetzelfde als trouwen, dan heb ik ook gelijk zijn achternaam en kan ik hem mijn man noemen. Leek ons het handigst!