395 Reacties

één maand geleden

Nou, ik zie sowieso wel wat bedragen langskomen waarvan ik denk "hoezo dan?!" Ik betaal voor mijn telefoon een tientje per maand, heb al 4 jaar dezelfde en gewoon een SimOnly kaartje met iets van 6GB per maand ofzo. Internet voor 61, waarom zo veel? Er zijn abonnementen vanaf €30 die het ook prima doen. Die auto, tja, ik ben daar heel rigoureus in, alles met de fiets, ook als de kleine er straks is. En dan die boodschappen... Wat eten jullie in een maand? Ja, luiers zijn duur, maar niet zó duur toch?! Ik kom in mijn eentje rond van €150 p.m. aan boodschappen met 2 katten waar ik één keer per 3 maanden voor €80 aan voer en korrels voor haal... Zelfs als ik dan het dubbele kwijt zou zijn met partner dan verwacht ik echt geen €500 p.m. aan boodschappen aan een dreumes uit te geven 😅 Ik weet niet hoe je kookt of waar je boodschappen doet, maar kijk vooral naar aanbiedingen en ga vooral naar de goedkopere winkels voor de rest. Kook maaltijden of delen van maaltijden vooruit, gooi resten in de koelkast/vriezer en probeer het vooral met de basis te doen. Ik ben opgegroeid met 5 dagen in de week AVG (en V kan ook prima Vega of vegan), en doe dat nu nog steeds. Scheelt ook veel ipv elke week te puzzelen wat je op tafel gooit omdat het allemaal zo gevarieerd mogelijk moet zijn hoor! ;)

één maand geleden

Onze situatie is qua inkomsten redelijk hetzelfde. Als ik naar jullie uitgave kijk, zie ik een groot verschil in kinderopvang. Hoeveel dagen gaat je kindje?

één maand geleden

Ik zie eigrnlijk niks geks aan je uitgaves.. alles is gewoon belachelijk duur geworden. Wij reserveren ook 800€ per maand aan boodschappen (mét luiers, shampoo etc) en daar moet ik soms ook echt nog wel mee puzzelen.. (2 volwassen, peuter, baby)

één maand geleden

Reactie op MasKev17

Onze situatie is qua inkomsten redelijk hetzelfde. Als ik naar jullie uitg ...
En qua boodschappen zitten wij ook stuk lager. 2 volwassenen, 1 peuter, 2 katten en 2 chinchilla's. 500 per maand voor eten, drogisterij, beestjes en luiers

één maand geleden

Ik schrok ook van onze vaste lasten. Ben nu alles aan het bijhouden. Tip: porterenee op insta. Deelt goede tips.

één maand geleden

Ik denk dat je wel iets milder mag zijn voor jezelf. Als ik dit zo lees heb ik echt niet het idee dat je iemand vent die niet met geld kan omgaan. Het huidige leven is gewoon ontzettend duur geworden. Ik herken het daardoor deels ook wel. Wij hebben iets minder te besteden per maand, maar er gaat ook een groot deel uit door hoge vaste lasten. Zou ik meer willen sparen dan nu kan? Ja. Maar dat zit er momenteel even niet in. Desondanks komen onze kinderen niks te kort, kunnen we op gezette tijden samen leuke dingen ondernemen en is er maandelijks per persoon een stukje vrij te besteden. De buffer groeit heel langzaam weer, maar dat is beter dan helemaal niet. Ik weet zeker dat wij er over een paar jaar weer anders bijzitten als bepaalde grote betaalverplichtingen wegvallen. Daar werken wij nu rustig naartoe. Maar je bent echt niet alleen!

één maand geleden

Pfoe ik snap je frustratie! Helemaal omdat je zo te lezen echt heel goed weet wat er in en er uit gaat -er zijn ook genoeg mensen die daar geen grip op hebben, dus echt complimenten. Maar ja, daar heb je verder niks aan.. Ik heb even gekeken en ik denk dat onze financiën erg vergelijkbaar zijn, met twee grote verschillen, die ook letterlijk het verschil maken: -we hebben een koophuis, met een hypotheek van 650 per maand -laag, I know. Door een erfenis hebben we een groot deel ineens af kunnen lossen. Een geluk wil ik het niet noemen, want de reden is natuurlijk verdrietig, maar het scheelt wel heel veel in onze maandlasten. -we betalen circa 950 aan kinderopvang (ex toeslag) voor 2 dagen. Ik denk dat jullie meer dagen afnemen? Hier passen grootouders 1 dag op. Dat doen ze in de eerste plaats omdat ze het graag willen, maar het scheelt ook enorm in onze kosten. Kortom, ik denk dat wij inderdaad zo'n 500 euro meer kunnen sparen bij vergelijkbare inkomsten. Maar ik denk niet dat het in dit geval komt door dingen die je anders kunt doen: een koophuis is gemakkelijker gezegd dan gedaan, en er gaat nu eenmaal veel geld naar huur. En ook kinderopvang heb je waarschijnlijk gewoon nodig. Dus ja, geen bespaartips, maar hopelijk wel een plaatje dat kan helpen verklaren waarom anderen meer overhouden. En dat dat niet per se aan jullie ligt, maar ook wel een kwestie van geluk is ofzo.

één maand geleden

Reactie op Imrhien

Nou, ik zie sowieso wel wat bedragen langskomen waarvan ik denk "hoezo dan? ...
Hey! Bedankt voor je berichtje. Dat bedrag voor boodschappen is niet alleen eten dus. Dat is voor álle boodschappen. Dus luiers, doekjes, drogist, schoonmaak, vervanging in huis, enz enz. Dus alle kosten die we in een winkel maken.. snap je m nog? 🥲 Telefoonabonnement is 45 van mij en 27,50 van man. Die 45 van mij wordt vanaf volgende maand gelukkig wel 20 euro per maand minder! Ik heb 3 jaar geleden een abonnement op afbetaling afgesloten, maar met mijn eindejaarsuitkering dit jaar dus een nieuwe gekocht met een kleine afbetaling (onder de BKR-grens.) Dus daar gaat al iets van kosten weg. :) Auto heb ik nodig. Ik rij 300km per week voor m'n werk.

één maand geleden

Reactie op MasKev17

Onze situatie is qua inkomsten redelijk hetzelfde. Als ik naar jullie uitg ...
Mijn zoon gaat 3 dagen naar de opvang. Vanwege ons inkomen betalen we elke maand 550 euro uit eigen zak.

één maand geleden

Wij hebben iets minder inkomen netto. Maar zijn minder kwijt voor 4 dagen opvang. Koophuis (800 euro bruto per maand) Geen DUO Telefoons 35 euro per maand 2 St. Energie 100 euro per maand Wat opvalt: je betaald voor internet, tvabo en Spotify beste een bedrag. Dat kan echt goedkoper. Vaak al door 1 telefoontje. Is de verzekering voor 1 of 2 auto's? Als het voor 1 is dan zou ik gaan kijken of dat goedkoper kan. Woon je misschien in de buurt van Duitsland? Drogist producten zijn daar echt veel voordeliger.

één maand geleden

Hallo! Wij hebben per maand iets meer te besteden, maar de uitgaven zijn ongeveer hetzelfde, behalve de kinderopvang. Ik persoonlijk wil niet bezuinigen op boodschappen (Wij reserveren 900 met 2 volwassenen en 2 kinderen van 4 en 2 ). Het leven is gewoon heel erg duur! Jullie kinderopvang vind ik wel heel veel per maand, maar troost je als je kind 4 wordt gaat dat drastisch omlaag door de basisschool! Ps. Is een huis kopen geen optie met jullie inkomen? Daarmee gaan nu niet je lasten omlaag, maar investeer je wel in de toekomst.

één maand geleden

Ik snap je frustratie wel. Je werkt allebei hard voor je geld, maar ervan leven lijkt dan bijna niet mogelijk. Ik zie alleen echt geen hele gekke uitgaven bij jullie. Telefoons zou goedkoper kunnen met een sim only abonnement. Ik betaal bij simpel maar €11,- in de maand voor 12gb. Moet je alleen wel weer sparen voor 1x in de zoveel jaar een nieuw toestel. Boodschappen vind ik trouwens niet hoog bij jullie. Zie in een andere reactie dat het lager moet kunnen, maar dat lukt ons ook echt niet. Gezonde maaltijden, groente en fruit, daarnaast nog de luiers enz. Loopt echt hard op bij ons. Wij zijn ook met 2 volwassenen, 1 kind van 3 jaar en een kat. Wij redden het zelfs vaak met €800,- niet. De grootste kostenpost is ook echt de kinderopvang. Wij hebben het geluk dat we maar 1 dag opvang nodig hebben en 1 dag past oma op (werk zelf 2 dagen). Dan is het in verhouding nog net te doen.

één maand geleden

Reactie op Mama.saspro

Ik snap je frustratie wel. Je werkt allebei hard voor je geld, maar ervan l ...
Na jarenlang telefoons van 1000 euro gekocht te hebben ben ik inmiddels gewoon overgestapt naar Sim only en elke 2 jaar een nieuw toestel van rond de 230 euro.

één maand geleden

Reactie op Cas_88

Pfoe ik snap je frustratie! Helemaal omdat je zo te lezen echt heel goed we ...
Hey! Bedankt voor je berichtje. Wij zouden ook zo ontzettend graag willen kopen om deze reden. Met ons salaris zouden we dat makkelijk kunnen. Ik hoef ook helemaal niks bijzonders, gewoon een simpel huisje. Maar omdat alles zo duur is, is het ook lastig sparen voor zoiets groots. Ook frustrerend hoor, want hoe verdrietig het verhaal achter de erfenis ook is, voor mijn gevoel hebben al onze vrienden zo'n soort 'geluk' gehad waardoor ze een huis konden kopen: Koppel 1: huis overgekocht van ouders Koppel 2: 3 maanden kosten en inwoning gehad van ouders en een geldbedrag van 10k van opa Koppel 3: uit elkaar, huisje samen van 150k, huis verkocht met 70k overwaarde Dat geluk hebben wij jammer genoeg niet. Maar het scheelt inderdaad enórm in de kosten. Wat betreft kinderopvang. Mijn zoontje gaat nu 3 dagen naar de opvang en 1 dag naar mijn moeder. Mijn vader is fysiek niet gezond genoeg om op te passen en mijn schoonouders wonen een uur rijden van ons vandaag (in de spits 1,5 uur, iemand bekend met knooppunt Hooipolder hier toevallig?🤣). Mijn man gaat op korte termijn tijdelijk een dag minder werken, omdat we het teveel vinden en we er netto 40 euro op vooruit gaan als hij thuisblijft. 🤭

één maand geleden

Ik snap je frustratie volledig! Onze inkomsten zijn erg vergelijkbaar en onze vaste lasten ook. 😞

één maand geleden

Moet dat tv abonnement echt? Of heb je een smart tv waarop je een heleboel kunt terugkijken? Wij hebben Youfone internet thuis, veeeeel goedkoper. En Youfone sim only allebei! Mijn telefoon gaat al 5 jaar goed mee. Voor telefoons , internet, Spotify (zonder tv abonnement) zijn wij 72 euro in totaal kwijt. Dat is minder dan jullie alleen aan de telefoons. Met Spotify kun je een familie pakket delen met anderen. Scheelt een boel. De zorgverzekering vind ik ook erg duur staan bij jullie. Ik betaal minder en heb een prima pakket bij cz (zeker niet de goedkoopste). We betalen per jaar, dat scheelt per maand ook weer wat euro's. Ik spaar wel per maand voor de zorgverzekering. Hetzelfde geldt voor onze auto verzekering, die betalen we ook per jaar en sparen we per maand. En weet je wat ook beter kan... 2700 euro met 40 uur werk. Ik weet niet wat de precieze functie is, maar misschien kan dat een beetje omhoog. Of de parttime/fulltime verdeling veranderen als dat kan..

één maand geleden

Heey, ik snap de frustratie heel goed. Wij hebben een hoger gezamenlijk inkomen, krijgen denk ik 2 a 3 tientjes minder kinderopvangtoeslag maar betalen wel hetzelfde aan kinderopvang. 2,5 dag. We hebben een koopwoning maar met ongeveer zelfde kosten als jullie huur. Verzekeringen zijn iets goedkoper (wij zitten bij zo'n assurantiebureau en dat koppelt verzekeringen en helpt ons bij goedkoopste zoeken en je kan dan soort bundelkorting krijgen) maar scheelt maar paar tientjes. G/w/l is bij ons wel duurder, 250 p.m. abonnementen hebben we bijna niet en dat scheelt veel als ik dat zo zie. We kijken tv via kabel of uitzending gemist. We hebben geen duo of andere afbetaling. Wij reserveren zo'n 1000 euro voor alle uitgaven in (online) winkels. Luiers, kattenvoer, kattengrid, tuinspullen, eten, kleding kinderen, etc. We besparen hier niet op dus eten gerust rosbief en zalm en carpaccio in een week als we er zin in hebben. We koken wel bijna altijd zelf. Wel ook 1 a 2 dagen per week restjes. Maar laten ook gerust 1x per 1 a 2 weken wat bezorgen. En denk 1x per maand uit eten. En toch houden we dan wel geld over maar dit varieert tussen de 200 en 500 per maand. Wat wij hier zijn gaan doen is extra spaarrekening openen. Bij start van de maand 200 daarheen over maken automatisch. Alles wat eind vd maand over is, gaat naar onze spaarrekening. En mocht het nodig zijn, halen we wat van terug van wat we in t begin van de maand wegzetten. Uiteindelijk zien we toch dat het sparen best goed gaat. Ene maand is het weinig andere maand meer. Denk dat jullie t goed doen hoor.

één maand geleden

Heb je geen recht op kindgebonden budget? De regels zijn versoepeld, waardoor meer mensen recht op deze toeslag. Je kunt op de site van de belastingdienst een proefbereking maken.

één maand geleden

Reactie op Lossardinos

Heb je geen recht op kindgebonden budget? De regels zijn versoepeld, waardo ...
Wij verdienen minder, maar geen recht. Valt echt tegen hoeveel er versoepeld is Als we een 2 komt dan wel een klein bedragje.

één maand geleden

Er vallen mij een paar dingen op: - de hoge huur (verkijk je niet op kopen, want voor onderhoud moet je flinke bedragen ineens kunnen neertellen). Wij hebben een relatief lage hypotheek (wel in een jaar even €40.000 mogen aftikken aan onderhoud-geen oude woning), maar vrienden in een luxe 2onder1 kap huurwoning betalen al zo’n 200,- minder (regio noordoost) - duo gaat al van je spaarvermogen af - telefoons wij hebben 2 10gb/unlimited abonnementen voor €25,- totaal. Sluit geen abonnement af met toestel dat is altijd onvoordelig - en een mobiel gaat zeker 3 tot 4 jaar probleemloos mee…daarna vaak wat trager. - internet+tv. Afsluiten bij 12 maand 50% korting (is meestal rond black friday). Met minder dan 6 maanden 50% zou ik nooit akkoord gaan. -spotify werkt ook gratis. Alle kleine abonnementen tikken totaal ook aan. - autoverzekering is best aan de prijs. Onderzoek eens waar dat in zit. - tv abonnementen. Wissel van diensten i.p.v. meerdere tegelijkertijd - boodschappen zijn aan de prijs. Ik zou dit eens uitsplitsen, zodat je hier kan zien waar besparen mogelijk is, want daar zit echt ruimte.