7 Reacties

4 jaar geleden

Mijn verloskundige gaf aan dat 3 harde buiken in het uur normaal is. Soms heb ik er wat meer soms wat minder. Ik ben nu 28+5 en had ze ook met 18w. Soms leek het een harde buik maar vergeet niet dat ook je banden moeten rekken en je daar dus ook een soort krampen van kan hebben.

4 jaar geleden

Als je denkt dat je de arts moet bellen, zeker doen. Zij kunnen je van je ongerustheid afhelpen. Daar zijn ze ook voor namelijk. Ik had ook al vrij vroeg harde buiken. Nu (35 weken) nog steeds / weer. Wat mij ontzettend helpt is m’n buik los laten hangen. Ik heb zo’n heerlijke yogabal, daar zit ik op m’n knieën voor, met m’n armen eroverheen leunend en de buik helemaal los laten hangen. De enige manier om even verlost te zijn van dat gevoel en te ontspannen.

4 jaar geleden

Ja ik heb toch maar gebeld. En ik moet ze de komende 2 uur noteren en dan terugbellen. Maar ze komen om de 10 minuten ongeveer. Dus zit op zo'n 6 per uur.. heel vervelend.

4 jaar geleden

Ik heb bij alle 3 voorgaande zwangerschappen harde buiken vanaf een week of 18 gehad. Heel veel en heel vaak. Maakte niet uit of ik me druk make of rustig hield. Maar 3 gezonde kinderen gekregen bij 40+5, 40+1 en 39 weken zwangerschap. Bij mij gooien ze het op een overactieve baarmoeder...

4 jaar geleden

Hier vanaf week 20 ook veel last van harde buiken. Lichamelijk veeeeel minder gaan doen en nu zelfs een paar weken gestopt met werken. Echt je rust nemen!

4 jaar geleden

Na een paar uur in het ziekenhuis gooien ze het op een buik die nog niet goed mee groeit met de baby. Dus alle spieren rekken uit en de baarmoeder. Soort bandenpijn. Ook zagen ze weer ontstekingwaarde in urine. Maar was nog niet genoeg om het blaasontsteking te noemen. Dus dat ging op kweek. Nu maar met een kruik in bed en deze week iets rustiger aandoen.

4 jaar geleden

Reactie op 1212girl

Na een paar uur in het ziekenhuis gooien ze het op een buik die nog niet go ...
Verstandig; rustig aan doen. 😊 Fijn dat je een verklaring hebt voor de harde buiken. Nu hopen dat die ontstekingswaarde naar beneden gaat!