9 Reacties

2 jaar geleden

Ik volg mee, ik ben zelf behandeld voor AVNRT een tachycardie hartafwijking bij de av knoop. Maar nu door complicatie van de ablatie een 1e en 2e graads AV Blok. Dus ben wel benieuwd ik sta onder controle bij de cardioloog en moet rond 20 weken daar ook fietstest doen om te kijken of ik het gewoon aan kan. Sta jij onder controle en moet je testen doen oid?

2 jaar geleden

Ik volg mee, ik ben zelf behandeld voor AVNRT een tachycardie hartafwijking ...
Ik heb een ingebouwde monitor ik ben zelf nog niet zwanger ik heb binnenkort een gesprek in Utrecht om te kijken of het überhaupt kan vind het zo spannend allemaal

2 jaar geleden

Reactie op andreakerk

Ik heb een ingebouwde monitor ik ben zelf nog niet zwanger ik heb binnenkor ...
Ja snap ik dat het spannend is! Het is natuurlijk voor iedereen anders, bij mij had mijn hartprobleem geen invloed op mijn vruchtbaarheid. En mijn cardioloog zei dat het in mijn geval opzich ook geen problemen later in mijn zwangerschap hoeft te veroorzaken.

2 jaar geleden

Hallo. Ik heb Brugada Syndroom een prikkelgeleide stoornis met hartritme stoornissen. Ik heb een aantal keer last gehad van Atrium Fibrillaties tijdens mijn zwangerschap en ik ben in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van de gyneacoloog. Behalve de korte periodes met AF heb ik geen andere klachten gehad. De gynracoloog heeft samen met cardiologie en kindergeneeskunde bekeken hoe ze mij en mijn zoontje het beste konden begeleiden tijdens zwangerschap en bevalling. Ik stond onder controle in het UMCG en dit was voor mij heel toegankelijk en prettig.

2 jaar geleden

Ik heb zelf hcm hypertrofische cardiomyopathie en daardoor geleidingsstoornissen en diastolisch hartfalen. Ik heb een preconceptionele screening gehad zo hebben ze precies berekend wat het percentage op vroeggeboorte of andere complicaties zijn. Plus ze hebben mij helemaal in kaart zodat wanneer ik zwanger ben goed opgevolgd kan worden.

2 jaar geleden

Ik heb door een genafwijking een hoge kans op hcm. Hiervoor sta ik onder controle (heb er nog geen last van). Tijdens de zwangerschap moest ik extra controles en mocht het niet goed zijn, zou ik medisch worden voor de bevalling en in het UMC moeten bevallen. Dit bleek niet het geval en ik ben dus niet-medisch in het lokale ziekenhuis bevallen (dit was het advies omdat onze dochter een hartafwijking heeft, wat overigens totaal niets met mijne te maken heeft en wat uiteindelijk ook niets ernstigs blijkt te zijn)

2 jaar geleden

Nou ik ben vandaag in het ziekenhuis geweest bij de cardioloog en ik ben super blij dat ik nu al word overgeplaatst naar de gynaecoloog. Zodat die me samen beter in de gaten kunnen houden, omdat ik toch al in het ziekenhuis wil bevallen. Verder nu moet ik binnenkort weer een holter dragen. Verder nog niets bijzonders, maar mij gaf dit al mega veel rust.

2 jaar geleden

Nou ik ben vandaag in het ziekenhuis geweest bij de cardioloog en ik ben su ...
Wat fijn NALA89 dan ben je voor je gevoel echt op de juiste plek. Ik vond het ook een fijne gedachten dat zowel cardiologie als gynaecologie mee keken tijdens de zwangerschap en bevalling.

2 jaar geleden

Reactie op Libra_93

Wat fijn NALA89 dan ben je voor je gevoel echt op de juiste plek. Ik vond h ...
Ja absoluut het is al zo spannend en dit geeft echt wel wat rust. Fijn ook om te lezen dat jouw bevallen op de AF na goed is verlopen. Ik verwacht dat het bij mij ook wel goed zal gaan, maar de tijd zal het leren.