35 reacties

VRIEND

één maand geleden

Ach wat naar hopelijk hebben de medicijnen snel invloed 🍀. Ik heb geen ervaring, maar het overgrote deel van je stmptomen horen volgens mij ook bij ontzwangeren (haren verliezen, menstruatie) en heb je gebroken nachten? Dat verklaart natuurlijk ook een hoop. Hartkloppingen kunnen ook door slaap tekort of niet juist eten (te weinig) en als ik moe ben heb ik rode wangen. Boek een massage voor jezelf bij Weleda of een andere fijne salon. Even lekker een douche ritueel met schubben, masker et cetera.

één maand geleden

Dat klinkt wel als hashimoto, ik heb het helaas ook. Er zijn meerdere hashimoto en schildkliertopics op dit forum. Neem je rust als je nog moet instellen en bekijk kritisch of deze dosis voor jou klopt. Een endocrinoloog is specialist wat dit betreft, misschien kun je om een doorverwijzing vragen. Die kan je hals bevoelen en evt echo maken. Wat klachten komen idd overeen met ontzwangeren, maar die waardes zijn niet goed.

één maand geleden

Reactie op bera13

Dat klinkt wel als hashimoto, ik heb het helaas ook. Er zijn meerdere hashi ...
Oke niet gewoon via de huisarts onder controle blijven? Nee mijn eigen waardes waren voor mijn zwangerschap richting de 1 zelfs.. Heb je nog tips voor het afvallen en die verschrikkelijke dikke obstipatie buik 😔😳 Macrogol zakjes neem ik al..

één maand geleden

Reactie op DeniseD

Ach wat naar hopelijk hebben de medicijnen snel invloed 🍀. Ik heb geen er ...
Hoi! Nee gelukkig geen gebroken nachten hihi. Kindje slaapt al door vanaf 6 weken 😳 En mijn kids slapen beide nog eens uit ook..maar ik ben alsnog gewoon zo moe 😔 Veel klachten die ik heb komen wel overheen met hashimoto maar ik wist echt niet dat je schildklier zoveel regelde in het lichaam, jeetje. Huisarts zei wel vanuit mijn bloeduitslagen die niet goed waren + andere uitslagen vit d , ijzer en HB en nog een paar waren ook niet goed dat ik nu een ziek lichaam heb eigenlijk maar had wel verwacht een beetje al op te knappen. Goede tip over de massage.. ga ik inplannen 😘

één maand geleden

Na mijn dochter, nu 6,5 jaar geleden, heb ik het ook gekregen. Na 2 jaar ellendig voelen dacht ik een burn out te hebben en liet ik algemeen bloedbeeld prikken om medisch uit te sluiten dat er wat was. Bleek dat mijn schildklier het niet goed deed en ik antistoffen aanmaakte tegen mijn schildklier. Te traag in mijn geval en het verklaarde alle klachten (moe, lusteloos, emotioneel, warrig, aangekomen, prikkelbaar, labiel). Gelukkig geen burn out. Ik ben toen gelijk met medicijnen gestart. Het duurde echter 3,5/4 jaar tot ik de juiste dosering had omdat mijn schildklier steeds luier werd na toedienen/ophogen medicatie. Kort even hoed, maar zakte weer in. Inmiddels doet hij niks meer en is het goed te doen met elke ochtend 1 pil voor het ontbijt. In mijn zwangerschap van mijn zoontje moest ik meer nemen en werd ik vaker geprikt omdat bij een gezonde schildklier je meer aanmaakt voor je kindje en bij mij gebeurde dat niet. Had verder een ongecompliceerde zwangerschap en thuisbevalling. Kortom, het duurt even maar er is mee te leven zonder dat je er veel mee moet. Afvallen heb ik gedaan met hulp van een voedingsconsulent. Je wordt sowieso meer actief als je goed bent ingesteld op medicatie, maar ik ben ook een emotie eter dus had wat extra steun nodig. Was heel fijn. Haaruitval kan ook nog komen door je hormoonhuishouding van de zwangerschap. Dat had ik ook heel erg maar stopte rond de 6 maanden leeftijd van dochter en ook nu mijn zoontje bijna zo oud is bijna gestopt. Ook dat, kost tijd. Andere coupe heeft mij geholpen. Hartkloppingen passen bij een snelle schildklier. Maar ook stress. Bespreek het met je huisarts. Heel veel succes. Wees lief voor jezelf, neem je klachten serieus en probeer niet te snel te willen. Frustratie kost ook energie. ♡♡♡

één maand geleden

Geen hashimoto, wel schildklierproblemen hier. Ik merk bij een waarde rond de 1,5 al dat ik extreem moe ben, droge prikkende opgezwollen ogen heb enz. Dus rond de 8 lijkt me helemaal heftig. Het instellen kost helaas echt even tijd. Ik ben de eerste keer denk ik 4 maanden bezig geweest voordat ik me weer lekker in m’n vel voelde en ook spontaan gewicht begon te verliezen. Wees lief voor jezelf en hou vol!

één maand geleden

Ik heb ook Hashimoto... Naast natuurlijk de controles en de medicatie helpt bij mij koolhydraatarm eten ( heb ook nog andere' ziektes' zoals coeliakie ). en daarnaast vaak tegen jezelf zeggen dat het niet aan jou ligt!!! Je voelt je soms gewoon op, burn out .. of je haar valt uit inderdaad, bij mij ook wenkbrauwen. Ik probeer lief voor mezelf te zijn en mezelf iets te gunnen waar ik me fijn van/bij voel. En ik accepteer inmiddels dat sporten soms niet gaat,ipv dat ik net als vroeger kostte wat kost moest sporten ook al was ik moe etc... Het is natuurlijk super kl*te dat je schildklier zo wisselt, maar ben vooral lief voor jezelf 🙂

VRIEND

één maand geleden

Reactie op Mommy01

Hoi! Nee gelukkig geen gebroken nachten hihi. Kindje slaapt al door vanaf ...
O dat klinkt dan weer wel echt heerlijk! Ik weet nog bij mijn dochter dat te weinig slaap ook zoveel doet met je lichaam. Heb gelezen over Hashimoto en wat een overeenkomsten met ontzwangeren, maar waarschijnlijk wel op een ander level🙁. Wel fijn dat je huisarts zo doorpakt! Wel is het misschien fijn om een specialist hiervoor te bezoeken. Hoop dat de medicatie snel zijn werk doet en je je wat beter voelt! Volgens mij heb ik ook gelezen dat je de medicatie niet met ijzer in mag nemen, maar misschien mag je wel ijzer slikken op een ander moment van de dag. Floradix kan wel zorgen dat je je wat actiever/sterker voelt en is verder natuurlijk. En watching inderdaad ene beetje probeer te zeggen; zorg voor jezelf en wees lief voor jezelf! Lekker een massage inplannen. Werkt ontspannend voor je lichaam en je hoofd. Ga een keer lekker een manicure doen, lekker wat langer douchen en een maskertje nemen. Sommige kleine dingetjes kunnen je in ieder geval in je hoofd wat ruimte geven en daarbij wat positieve energie☺️.

één maand geleden

Ik herken het zo erg van jaren geleden. Voordat ik in 2017 de diagnose trage schildklier en Hashimoto kreeg, lag ik 2 maanden lang alleen maar op de bank. Na een bezoekje aan het toilet was ik al doodop. Helaas kan het juist instellen en het vinden van de goede dosering veel tijd kosten. Ze kunnen inderdaad pas na 4-6 weken aan de hand van je waardes checken of het de juiste dosering is of niet. En zelfs dat zegt niet alles: het gaat er uiteindelijk om dat jij je goed voelt. Bij de één is dat bij een TSH van 1 en bij de andere een TSH van 2.5. Helaas is er voor de rest niet zo veel aan te doen. Let vooral goed op jezelf en neem echt je rust. Het komt echt goed 💞

één maand geleden

Reactie op Kellyvdvd

Na mijn dochter, nu 6,5 jaar geleden, heb ik het ook gekregen. Na 2 jaar el ...
Hoi! Nou precies dit... ik heb na de zwangerschap van mijn dochtertje een burn out gehad toen ik weer ging werken.. Uiteindelijk bleek mijn schildklier niet goed te werken maar herstelde zich wel. Na de geboorte van mijn zoontje kreeg ik nu opnieuw deze klachten en bloedonderzoek wijst nu op hashimoto uit. Ik heb dit ook benoemd naar de huisarts dat ik het best slecht vind dat zij hier niet mee zijn gekomen na beide zwangerschappen..

één maand geleden

Ik zou een doorverwijzing vragen naar een goede internist. Tsh van 22 is echt heel hoog, vind dit niet echt meer het gebied van de huisarts. 100mg is ook niet heel veel, zo kan het wel even duren voordat je tsh weer enigzins normaal is. Je bent mama en hebt je energie hard nodig, wekenlang aanmodderen is waardeloos met een gezin!

één maand geleden

De klachten die je noemt zijn trouwens echt typische schildklier klachten en hebben niks meer met ontzwangeren te maken!

één maand geleden

Reactie op Yvie B

Geen hashimoto, wel schildklierproblemen hier. Ik merk bij een waarde rond ...
Haar tsh was 22, niet 8.

één maand geleden

Ikzelf functioneer al amper meer als mijn tsh boven de 3 uitkomt dus echt respect meid! Hou vol en ga op je strepen staan! Ik herken een hoop van je klachten maar met een tsh van 22 zou ik echt niet meer uit bed komen denk ik.

één maand geleden

Reactie op Bloemetjesgordijn

Ik zou een doorverwijzing vragen naar een goede internist. Tsh van 22 is ec ...
Oooo ja?? Ik vond het zelf ook erg hoog maar ze wilde me eerst 100 mg geven en daarna kijken naar antistoffen en of de medicijnen aanslaan? Als de tsh 22 is en de andere waarden 8 dan snap ik wel dat ik mij zo wisselend voel?

één maand geleden

Reactie op Bloemetjesgordijn

Ikzelf functioneer al amper meer als mijn tsh boven de 3 uitkomt dus echt r ...
Oooo wat vind ik jouw reactie fijn.. heel raar maar het geeft me toch gerustelling want ik dacht echt dat het aan mij lag 😳 Ik functioneer sommige dagen echt niet zoals zou moeten inderdaad.

één maand geleden

Reactie op Mommy01

Oooo ja?? Ik vond het zelf ook erg hoog maar ze wilde me eerst 100 mg geve ...
Snap wel, als je nog geen medicatie had, dat ze met 100 starten hoor. Eerst je lichaam even laten wennen en kijken wat dit doet. Hoe lang slik je nu de medicatie? Merk je al iets?

één maand geleden

Schildklier na laten kijken

één maand geleden

Reactie op Bloemetjesgordijn

De klachten die je noemt zijn trouwens echt typische schildklier klachten e ...
Dat denkt deze zorgverlener dus ook. #schildklier

één maand geleden

Reactie op Bloemetjesgordijn

Snap wel, als je nog geen medicatie had, dat ze met 100 starten hoor. Eerst ...
Uhm nu 3 weken.. 4e week ga ik in. Ik merk wel schommelingen en ook wisselende klachten. Iets meer energie maar nog niet dat ik zeg ja echt super verbetering. huisarts zei dit ook maar ik vind mezelf er zo slecht uitzien zeg jeetje.. dat gedeelte zit ik nog het meeste mee. Ik zie gewoon een ziek persoon in de spiegel eigenlijk, zo ongezond ofzo.. Meeste last heb ik van - onregelmatig en menstruatie eerst heel zwaar en nu opeens heel licht na 20 dagen opeens weer? - dikke boven oogleden - gewicht toename , val iets af en paar dagen later zit er meer aan.. - hele onrustige huid met pukkels en puistjes - hele opgezette buik ondanks macrogol zakjes, lijk nog zwanger zo opgezet. Maar het ergste vind ik wel dat ik merk dat het mentaal echt wel iets met mij doet. Soms depri gevoelens en mijn zelfbeeld is echt niets op dit moment. En juist hieraan heb ik zo hard gewerkt tijdens mijn burn out. Ik ben wel blij dat ik optijd aan de bel heb getrokken want ik herkende dit zo erg na mijn 1e zwangerschap. Komt allemaal goed maar het is even een strijd met jezelf 😔