25 Reacties

2 jaar geleden

Met een spiraal hangt het er vanaf welke je neemt; een koperspiraal kan je menstruatie idd heviger maken, bij een mirenaspiraal wordt het vaak minder of komt het helemaal niet. Ik heb zelf 10 jaar een mirene gehad en ben na een jaar minder gaan bloeden en daarna zelfs nauwelijks. 8 jaar bijna niet ongesteld geweest, heerlijk😆 Wel heb ik achteraf gezien toch last gehad van de hormonen, niet zo zeer van labiele stemming maar wel veel down, vermoeid, dof gevoel in mn hoofd, sneller angstig. Schijnt allemaal door de spiraal te kunnen komen. Nu is ie er al 1.5 jaar uit en ik voelde me echt binnen een week weer veel beter. Mn man zei ook dat ik weer meer mn vrolijke energieke zelf leek. Dus naja, zou dat ook in je achterhoofd houden. Je kan er niet zomaar zelf ff mee stoppen, zeg maar.

2 jaar geleden

Ik heb een half jaar een implanon gehad. Ik was het volledige halve jaar soort van ongesteld, beetje heftige spotting zeg maar. Dus eruit laten halen en toen aan een mirena spiraal genomen. Was echt heel chill. Hoe langer ik hem had, hoe minder vaak en minder heftig ik ongesteld werd. Nooit helemaal niet meer, maar wel op een gegeven moment echt 2 maanden ertussen ofzo. En maar 4 dagen. En toen ik hem eruit had laten halen, binnen een maand zwanger, dus daar ook geen last van gehad. Maar je weet echt nooit hoe het bij jou loopt. Het schijnt echt bij iedereen anders te zijn.

2 jaar geleden

Mocht je geen andere oplossing vinden, dan moet cazarette gewoon vergoed worden. Huisarts moet hem dan uitschrijven op merknaam ivm bijwerkingen bij de merkloze. Misschien zou je nog kunnen uitzoeken of de nuvaring wat voor jou is, hier heb ik alleen zelf geen ervaring mee

2 jaar geleden

Ik heb 1,5 jaar een implanon gehad voor dag ik het beu was. Ben in die 1,5 jaar 3x ongsteld geweest maar dan wel alle keren 6 weken lang erg heftig... daarna aan de pil gegaan. Door die pil heen ben ik zwanger geraakt. Nu mama van een lief meisje. Aankomende dinsdag wordt er een kyleena spiraal geplaatst, ben benieuwd hoe dat gaat.

2 jaar geleden

Kyleena spiraal, enige waarbij ik milde klachten had in het begin. Ik had wat spotting en that’s it. Inmiddels is mijn cyclus voor het eerst regelmatig, heb wel het idee dat de spiraal hier wat mee te maken heeft, heb namelijk altijd een onregelmatige gehad. Je wordt dus nog wel ongesteld (in mijn geval). Ik heb ook mirena gehad, daarbij was mijn menstruatie helemaal weg maar waren alle andere klachten heel heftig. Koperspiraal maakte mijn menstruatie veel heftiger.

2 jaar geleden

Kyleena spiraal, enige waarbij ik milde klachten had in het begin. Ik had w ...
+ met kyleena bloed ik echt veel minder! In principe maar 1 dag tampon nodig, kan misschien ook zonder maar dat vind ik niet fris.

2 jaar geleden

Hoe zwaar ben je? Ik kan je echt de pleister aanraden. Echter mag je niet zwaarder zijn dan 70 kilo volgens mij.

2 jaar geleden

Ik heb 8 jaar een mirenaspiraal gehad (na 5 jaar een nieuwe) en 8 jaar niet ongesteld geweest. Toen ik het eruit liet halen was ik 4 maanden later zwanger. Het liefste zou ik helemaal geen (hormonale) anticonceptie meer gebruiken maar ik wil ook geen condooms gebruiken en wel nog een jaartje wachten met een volgende baby. Ik ga dus toch weer een mirena laten plaatsen volgende week. Het niet ongesteld zijn beviel wat dat betreft wel heel goed.

2 jaar geleden

Hoe zwaar ben je? Ik kan je echt de pleister aanraden. Echter mag je niet z ...
Mijn collega werk alsnog zwanger ondanks de anticonceptiepleister 😄 (niet zwaarder dan 70 kilo). Daar zit dus een aantal jaar tussen de kinderen, oeps!

2 jaar geleden

Reactie op Mbaby

Mijn collega werk alsnog zwanger ondanks de anticonceptiepleister 😄 (niet ...
Ooh noooo🥺.

2 jaar geleden

Reactie op Mbaby

Mijn collega werk alsnog zwanger ondanks de anticonceptiepleister 😄 (niet ...
Dit soort dingen gebeuren ook wanneer iemand een spiraaltje heeft 😅🤭

2 jaar geleden

Ik heb bijna 15 jaar de mirena spiraal gehad. Ik was er enorm blij mee. Niet meer ongesteld en mijn stemmingswisselingen werden veel minder. Maar ik heb ook van anderen gehoord dat ze juist meer last hadden van stemmingswisselingen. Het niet of minder ongesteld worden lijkt iets algemener te zijn. Ik ben nu in verwachting maar na deze zwangerschap gaat er wel weer zo'n mirena in.

2 jaar geleden

Reactie op L1107

Dit soort dingen gebeuren ook wanneer iemand een spiraaltje heeft 😅🤭
Snap ik. En bij de normale pil ook en bij een condoom ook. Was meer gewoon dat het zeker mogelijk is dst de pleister niet werkt ;)

2 jaar geleden

Ik had voor mijn zoontje 5 jaar lang een Mirena spiraal en had toen geen menstruatie meer (echt geweldig). Dus nu weer een Mirena laten plaatsen, heb nu nog wat spotting, maar is eigenlijk ook weer over en ik hoop dat ik weer niet ongesteld word, maar dat is even afwachten. Ik heb nu over een paar weken nog wel een keet controle of die echt goed zit en dan laten we de spiraal zitten tot de volgende kinderwens. Ik zou trouwens toch weer even een gesprek voeren met de huisarts. Die kan ook adviseren over anticonceptie. 6 jaar geleden had ik dat ook gedaan en kwam zo bij de Mirena spiraal uit.

2 jaar geleden

De bijwerkingen zijn vaak na 3 maanden over. Heeft je huisarts dat niet verteld? Ik zou dus nog even 1 maand aankijken voor je evt switcht. Zou zonde zijn als dit straks gewoon over jd

2 jaar geleden

Ik heb de implanon gehad. En vond dit een super fijn middel! Het begin was moeizaam.. ben 8 weken non-stop ongesteld geweest. Daarna 2,5 jaar niet. Geen last gehad van hormonen, geen last gehad van buikkrampen. Door dat ik niet ongesteld werd deed ik 1x in de 3 maand een zwangerschap test. Nooit 1x (per ongeluk) zwanger geraakt. Als mijn kleine er straks is neem ik weer een implanon. (Mn kleine is erg welkom! Maar door de pil heen zwanger geraakt, wil graag als ik een 2e wil voorbereid zijn) ☺️

2 jaar geleden

Ik heb een implanon gehad. Heb 8 weken non stop gevloed en daarna met vlagen. Vond het waardeloos dus met een half jaar eruit laten halen. Ik vond een koper spiraal ideaal omdat je cyclus normaal blijft. Enige nadeel was dat ik blijkbaar een koper allergie had..

2 jaar geleden

Ik heb 12 jaar de Mirena gehad, na het verwijderen geen verschil gemerkt behalve dat ik weer ongesteld werd. Ben dan ook 12 jaar niet ongesteld geweest.

2 jaar geleden

Reactie op JBaby2

De bijwerkingen zijn vaak na 3 maanden over. Heeft je huisarts dat niet ver ...
Ik zit al sinds 8 weken na mn bevalling aan dese pil.. en mn zoontje word over 3 maanden 2. Het enige wat is veranderd is dat het een andere naam heeft. Voor de rest is mij vertelt dat het prefies dezelfde is kwa seks hoefde er ook niks aangepast of gewacht te worden. Alleen de NAAM zou anders zijn. En ik vind het ook gewoon irritant om elke dag eraan te denken. Zeker met een zoontje van bijna 2 die gewoon lekker aandacht wil waardoor ik het soms later neem. Wil gewoon iets waardoor ik bijna nooit ongesteld word en niet aan hoef te denken. (Met mijn mentruatie is het beter om niet elke maand ongesteld te worden ivm bloedarmoede wat ik ervan krijg en nog andere dingen.

2 jaar geleden

Reactie op Chayenne12122000

Ik zit al sinds 8 weken na mn bevalling aan dese pil.. en mn zoontje word o ...
Ah dan snap ik het. Maar ook bij een switch van een fabrikant gaan die 3 maanden weer in. Als je er niet meer aan wil denken zou ik dit eens met je huisarts bespreken. Die kan je goed de voor- en nadelen in jouw situatie per anticonceptie uitleggen