29 Reacties

10 maanden geleden

Geen idee, maar denk je ook aan de periode erna? Als de baby er is, zullen de verhoudingen ook op scherp komen te staan. Wellicht ook iets om rekening mee te houden. Succes! Mss ook een plan B, iemand die de kater of de kat van de vriend tijdelijk in huis kan nemen? En later laten wennen als de baby er ook is?

10 maanden geleden

Mijn ouders hadden twee katten die hun hele leven samen waren (binnen). Tot 1 van de 2 een keer uit het raam op de 1e verdieping is gevallen. De ander liet hem er met geen mogelijkheid meer in en het vast vechten tot bloedens aan toe. Daarvoor nooit problemen gehad. Op dat moment was mijn zusje net een kruipertje en hebben mijn ouders de beslissing moeten nemen de kat die continu aanviel (die dus niet naar buiten was gevallen), weg te doen. Hele moeilijke beslissing, maar de rust keerde terug. Soms zijn ze niet samen te voegen, helaas. Ik hoop voor jullie dat het wel lukt. 🙏🏻

10 maanden geleden

Ik denk dat jouw laatste zin iets is wat de katten precies aanvoelen... Er is haast bij geboden, er is druk. Je kunt niks afdwingen, het zijn dieren en jullie hebben bedacht dat dit moet gaan werken, niet zij. Ik denk dat je door moet met de stap voor stap methode en vooral in je hoofd niet houden dat het niet op jouw gewenste moment rustig is. Misschien zorgen voor een plan B? En zoals gezegd: onderschat de tijd na de geboorte niet. Kan alles weer overhoop halen 😉

10 maanden geleden

Ik hoor wat jullie zeggen over de periode na de geboorte van onze kleine. Gelukkig hebben de katten al geoefend met een minimensje in de vorm van mijn neefje. Die nam ik minstens wekelijks in huis voor een oppasdag in zijn leeftijd van 2 tot 8 maanden, en nu nog steeds komen hij en mijn zusje wel eens langs. Alledrie de katten reageren heel goed op de baby (nu bijna een jaar oud). Dus die zorgen staan op een laag pitje. Jullie plan B optie is iets waar we ergens wel rekening mee houden, maar eigenlijk vooral nog een beetje ontkennen. De katten zijn onze kindjes. Daar willen we sowieso niet zomaar afscheid van nemen. En als er echt geen andere optie meer is.. Ik word er verdrietig van als ik daarover moet nadenken.. Dus voor nu focussen we op een goede samenleving. Ik kijk goed naar het gedrag van mijn kater, om te voorkomen dat ik iets forceer, rekening houdend met de stap voor stap aanpak in het tempo van de katten. Maar natuurlijk krijgen ze alledrie veel meer mee van alle aanstaande veranderingen dan dat wij denken. Er speelt absoluut veel meer stress mee dan wij zien. Dat weet ik. Toch wil ik nu wel nog alles op alles zetten om onderlinge tolerantie te bereiken. Vandaar mijn noodkreet. Wie heeft voor ons de gouden tip? Wie kan nog iets verzinnen dat wij nog niet hebben geprobeerd, wat mss wel de uitkomst blijkt?

10 maanden geleden

Wij hebben ooit van de dierenarts valeriaan druppels gekregen. Gewoon een flesje dat je zelf bij de drogist kan halen. Katten houden van die geur en worden er heel erg rustig van. Je ziet ze onmiddellijk ontspannen. Hier hadden we ook ooit een kat met heel veel stress waardoor de kat agressief kon worden. Door die druppels is de stress echt doorbroken en werd het werd het weer een heel ontspannen en lieve kat. Wellicht dat het bij jullie ook werkt. Hopelijk zijn de katten snel vriendjes.

10 maanden geleden

Ik neem aan dat dit al gebeurd is, maar even een check, ze zijn gecastreerd/gesteriliseerd? 😉 anders dat nog overwegen!

10 maanden geleden

Reactie op Oktomom

Wij hebben ooit van de dierenarts valeriaan druppels gekregen. Gewoon een f ...
We hebben van de kattengedrag deskundige Zylkene gekregen. Dat doe ik in poedervorm over de brokjes van de kater. Daar zou hij rustiger van moeten worden (ik wacht nog steeds op resultaat). Valeriaan druppels hebben we nog niet geprobeerd. Hoe gebruik je dat?

10 maanden geleden

Reactie op Oltia

Ik neem aan dat dit al gebeurd is, maar even een check, ze zijn gecastreerd ...
Zie openingsbericht. Ja, alledrie de katten zijn gecastreerd. De nieuwe poes is behandeld voordat ze hier in huis kwam. Inderdaad met de gedachte dat het dan voor de kater gemakkelijker zou zijn om de nieuwe poes te accepteren. Helaas maakt het voor de kater geen verschil. Maar.. De nieuwe poes is er echt van opgefleurd (ze had voorheen veel last van haar krolsheid), dus het is gelukkig niet voor niets gebeurd!!

10 maanden geleden

Is misschien feliway nog een optie? Ik lees super veel goede zorgen dus neem aan dat alle katten een eigen plekje hebben om terug te trekken. Waarschijnlijk voelen ze ook heel erg goed de spanning van jullie aan over de situatie. Het blijven dieren en helaas kunnen we ze niet dwingen tot dingen die ze écht niet willen. Ik hoop dat het goed komt!

10 maanden geleden

Idd een feliway verdamper proberen. Wat hier ook hielp is ze gescheiden houden terwijl ze elkaar wel konden ruiken en zien, maar ze eten of iets lekkers geven in dezelfde ruimte en steeds dichter bij elkaar. Zo wordt elkaar zien ook gekoppeld aan iets leuks (eten, lekkers). Bijv kattensnoepjes, kattenmelk of natvoer. Uiteraard niet teveel.. Hoop voor jullie dat het gaat lukken!

10 maanden geleden

Heb je ze onlangs nog even langs de dierenarts laten gaan voor een complete check? Ik herken dit van mijn kat. De liefste, zachtste kat. Maar met 1 kat in de wijk kan ze niks. Altijd boos. Dus ik noemde dit naar de buren en bleek dat meer katten zo reageren op hun kat. Ze moesten later naar de dierenarts voor iets ogenschijnlijk simpel en bleek het beestje dus een onderliggende ziekte te hebben. Medicijnen gehad en ineens rust in de wijk. Katten reageren soms gek op kwaaltjes. Kat van mijn ouders accepteerden ook de nieuwe aanwinst niet, die bleek een hartkwaal te hebben. En anders, katten zijn zo gigantisch op zichzelf. Je zegt dat je al een gedragsdeskundige hebt gehad, wat zegt die van de woonsituatie? Misschien zijn er bepaalde ruimtes die triggeren? Eten/speeltoestel etc.

10 maanden geleden

Heb je al een feliway hangen?

10 maanden geleden

En lekkere dingen voeten, echt paflov effect creëren

9 maanden geleden

We hebben van de kattengedrag deskundige Zylkene gekregen. Dat doe ik in po ...
Wij hadden eerst ook zylkene maar dat werkte niet goed. Valeriaan druppels druppel je op plekken in je huis, op fijne plekken voor je kat. Wij deden dit 1 a 2 keer per dag en werkte echt veel beter dan zylkene. Voor mensen stinkt het een beetje maar katten vinden het heerlijk. En een flesje valeriaan is niet heel duur dus het proberen waard.

9 maanden geleden

Wij hebben dit ook gehad met onze kat die de nieuwe kat niet accepteerde maar na een tijdje met regelmatig vechten negeren zij elkaar nu eigenlijk en gedogen zij elkaar. Het zullen nooit vrienden worden maar het is toch goedgekomen. Misschien gewoon zn gang laten gaan? Dat de orde bepaald wordt op die manier. Maar snap dat het niet leuk is!

9 maanden geleden

Bedankt voor alle reacties!! Feliway heb ik nog niet geprobeerd, omdat ik daar heel wisselende en overwegend negatieve reviews over lees. Voor een product dat niet zou doen wat het zegt dat het doet vind ik het heel veel geld. Begrijp ik het goed dat jullie betere ervaringen hebben met Feliway? In dat geval is het mss wel de moeite waard. Ik ga in ieder geval naar de drogist om te kijken naar Valeriaan druppels. Dat klinkt als een heel goede optie. Wat betreft de gezondheid van de katten, die zou goed moeten zijn. De nieuwe poes is afgelopen maart gecastreerd en toen uiteraard ook helemaal gecheckt. Mijn katten hebben afgelopen mei nog een algehele controle gehad. Drie gezonde beestjes.

9 maanden geleden

Waar we tegenaan lopen wat betreft belonen van goed gedrag is die gebruiksaanwijzing die ik noemde in het openingsbericht. Mijn katten zijn als kitten van de straten in Griekenland gered, allebei met niesziekte en allebei niet goed doorbehandeld. Ze doen het nu allebei hartstikke goed, maar ze blijven wel hun gevoeligheden houden. Als de poes te veel snoept of verkeerde dingen eet, dan zit ze direct aan de diarree. Als de kater te veel snoept of verkeerde dingen eet (lees: één enkel kattensnoepje is al teveel), dan moet hij spugen. Ze krijgen dus allebei alleen droge brokjes (van een goed merk met veel voedingsstoffen) te eten, en op zondag delen ze een halve portie natvoer van een specifiek merk. Dan blijft de balans goed. Verder geen extra's, want daar worden ze ziek van. En, tja.. Ik kan ze ook niet overladen met nieuwe kattenspeeltjes om ze te belonen voor al het goede gedrag dat ze laten zien richting de nieuwe poes.. Op advies van de deskundige hebben we wel een tijdje geprobeerd te werken met wat extra brokjes door de dag heen als beloning. Maar wat mijn kater vooral leerde was welke houding hij moest aannemen voor extra eten (ze vinden de brokjes heel erg lekker). Dat had niks te maken met hoe hij zich voelde ten opzichte van de nieuwe poes. In overleg met de deskundige zijn er daar dus ook weer mee gestopt. Ik heb gelukkig weer nieuwe tips die ik kan uitproberen. Dank daarvoor!! Maar jullie lezen: Het is echt ingewikkeld..

9 maanden geleden

Ik heb ook eens bij iemand gezien dat er een beneden kat en een boven kat was. Ze konden ook totaal niet overweg met elkaar, dus dan maar gescheiden leven van elkaar. Ik kom ook geregeld mensen tegen waar ik absoluut niet mee zou willen wonen, dat hebben dieren helaas ook natuurlijk 🙊

9 maanden geleden

Misschien idee om wat aflevering te kijken van de serie my cat from hell met de kattendeskundige Jackson Galaxy misschien herken je in een aflevering wel jou situatie en kan je zien wat hij geprobeerd heeft om die mensen te helpen en zo wat tips er uit halen.