23 Reacties

3 jaar geleden

Ik heb zelf ook spoed keizersnede gehad. Ik was gelijk toen de plas zak eruit was in de been. Heb zo'n gruwelijke hekel aan ziekenhuizen en zeker eten in bed🤢🤮 te veel ziekenhuis gezien de afgelopen jaren. Thuis heb ik rustig aan samen met mijn man de verzorging gedaan de eerste week thuis. Ik had daarvoor een week samen met mijn zoon al door gebracht in het ziekenhuis. De week daarna moest mijn man weer werken en deed hij alles als hij thuis kwam😁

3 jaar geleden

Ik vond het herstel heel erg tegenvallen. De bevalling duurde erg lang, 22 uur incl. 2 uur persen en toen is er toch gekozen voor een KS. Ik kon de eerste week bijna niks, omhoog zitten voor het geven van borstvoeding was al zwaar, en ik kon kleine stukjes lopen binnen het huis. Haar eerste luier heb ik pas na dagen verschoond. Het is lastig je partner voor alles te vragen en jezelf en je lichaam niet herkennen maar gun jezelf ook die rust want je hebt het echt nodig! Doe wel een middagdutje en ga optijd naar bed. Je lichaam moet rusten zodat je wond ook goed kan genezen. Ik was na 1 maand eindelijk week een beetje mijzelf, kon toen eindelijk zelfstandig weer lekker op pad en bij iemand een bakkie doen. Veel succes en een voorspoedig herstel!

VRIEND

3 jaar geleden

Ik heb bij de 1e een spoedkeizersnede gehad na ruim 30 uur... Ook ik kwam niet verder dan 9 cm ontsluiting en de hartslag van de baby viel weg, hij had het totaal niet meer oké binnen! Herstel viel mij heel zwaar, ik kon niks! Ik kon hem niet eens optillen! Het enige wat ik in de eerste 2 weken heb gedaan was bv geven, en zelfs dat was pijnlijk, ik kon niks hebben op mij buik! Deze was ook helemaal blauw/zwart van het duwen op de buik! Ik heb er echt lang over gedaan qua herstel, en toen ik dacht weer wat te kunnen is mijn wond opengeklapt! Dus achteraf toch teveel gedaan... Mijn tip: neem je rust, laat je partner over nemen wat hij over kan nemen, schakel zo nodig hulp in! Je hebt maar 1 lijf, laat het goed gezenzen zodat je kindje straks alles aan je heeft! Het is niet erg om hulp te vragen... Ik heb bij de 2e een geplande keizersnede gehad, en herstel was hier niet zo pittig, al heb ik wel een longembolie en een ontste3onder de wond gehad... Maar echt, zorg voor jezelf, en neem je rust! Je hebt een heftige buikoperatie gehad, hier staat minimaal 6 weken herstelperiode voor... En voor complete genezing een jaar!

VRIEND

3 jaar geleden

Reactie op Kim 1985

Ik heb bij de 1e een spoedkeizersnede gehad na ruim 30 uur... Ook ik kwam n ...
En... Gefeliciteerd met je dochter!

3 jaar geleden

Reactie op Kim 1985

Ik heb bij de 1e een spoedkeizersnede gehad na ruim 30 uur... Ook ik kwam n ...
Dat de wond open gaat is momenteel mijn grootste angst, vooral met opstaan uit bed merk ik dat ik het heel lastig vind. Bij bepaalde bewegingen voel ik de wond echt trekken... 🤷🏼‍♀️

3 jaar geleden

Wat jammer dat jullie allemaal deze ervaring hebben gehad. Ik heb ook een spoedkeizersnede gehad 3 jaar geleden en herstel ging super. Na 3 dagen geen pijn meer en kon alles doen. Met een week liep ik weer buiten met mijn kindje. Was helemaal top en vrijwel geen pijn gehad. Het kan dus gelukkig ook wel anders.

VRIEND

3 jaar geleden

Reactie op DDDEEM

Dat de wond open gaat is momenteel mijn grootste angst, vooral met opstaan ...
Mijn kraamhulp heeft me destijds geadviseerd om eerst op mijn zij te rollen, en dan de benen uit bed te doen en me dan met m'n armen omhoog te drukken! Zo lukte het wel! En je wond zal niet zomaar open gaan, die zit echt goed gehecht, en anders vragen of de verloskundige /gynaecoloog er eens naar kan kijken? Als je voldoende rust neemt komt het wel goed, je lijf heeft gewoon tijd nodig om te herstellen! Neem je voldoende Paracetamol? Het komt echt goed!

3 jaar geleden

Reactie op Michelle Sikkes

Wat jammer dat jullie allemaal deze ervaring hebben gehad. Ik heb ook een s ...
Fijn om ook een positieve ervaring te horen! ☺️

3 jaar geleden

Reactie op Kim 1985

Mijn kraamhulp heeft me destijds geadviseerd om eerst op mijn zij te rollen ...
Ik neem de maximale hoeveelheid paracetamols op vaste tijden om mijn spiegel op pijl te houden. Op mijn zij liggen is juist iets wat (door de hoeveelheid buikvet) onwijs gevoelig is, dus helaas werkt die manier van uit bed komen niet voor mij 😟

3 jaar geleden

Ik heb 2 jaar geleden een geplande keizersnede gehad en in diezelfde week een kennis van mij ook, ik heb een zwaar herstel gehad,na 6 weken voorzichtig een rondje in de wijk gewandeld en in de 1e weken kon weinig tot niks zelf doen. Mijn kennis stond de dag erna zelf de luiers te verschonen van haar dochter en was heel snel weer op de been..geen idee waar het verschil in zit maar het is voor iedereen heel verschillend lijkt wel, sterkte!

VRIEND

3 jaar geleden

Reactie op DDDEEM

Ik neem de maximale hoeveelheid paracetamols op vaste tijden om mijn spiege ...
Kun je misschien een papagaai aan je bed hangen? Dat zou misschien ook schelen! Ik had bij de 2e een geplande keizersnede, en toen in de huiskamer een hoog laag bed staan ivm hevige bekkeninstabiliteit, daar zat een papagaai aan, dat was echt heel fijn! Kun je gewoon bij de thuis zorg winkel huren...

3 jaar geleden

Reactie op Kim 1985

Kun je misschien een papagaai aan je bed hangen? Dat zou misschien ook sche ...
Goede tip, dankjewel!

3 jaar geleden

Na 42u weeen een keizersnede gehad (2017). Die tijd hielp niet mee aan het herstel. Wilde al snel te veel en had flink ijzer te kort ook door bloedverlies. Was na 1,5 week weer goed te been in huis en alles opgebouwd en toen na 6 weken echt wel weer up en running. Echt ieder lichaam is anders. Mijn tip is vooral toegeven aan het feit dat je even niks kan en rust nemen. En dat je super trots mag zijn op de papa die zoveel doet! Dat maak je op een later tijdstip wel weer goed ;)... rust houden!

3 jaar geleden

Reactie op DDDEEM

Ik neem de maximale hoeveelheid paracetamols op vaste tijden om mijn spiege ...
Dat deed ik in 1 rollende beweging, dus niet eerst helemaal op je zij gaan liggen, maar terwijl je draait je ook omhoog duwen en daarbij je knieën bij elkaar houden.

3 jaar geleden

Ik had na 30u geen ontsluiting ondanks alle medicatie daarvoor. Ik uitgeput kindje uitgeput aan t raken, dus werd het een spoedksz. Niet op ingesteld lang in t zh te moeten blijven en stond smorgens mezelf lekker te douchen (8u later) en de volgende ochtend naar huis op mijn verzoek. Dat viel wel tegen mn oppakken van kindje uit de box en opstaan vanaf de bank. Maar eigenlijk heb ik nooit in bed gelegen oid om te rusten maar lekker op de bank gehangen met t kruimeltje. Na een week ging een rondje om t blok net (zweet brak me uit) maar dit op gebouwd. Pijn viel me mee, en wilde al veel dingen zelf en snel en dan roept je lijf je wel een x terug daar gaf ik dan wel aan toe. Maakt wel ook verschil of je er opngesteld bent van te voren dat singen nadien moeizamer gaan zoals bij een geplande kzs als na een spoedje. Werkte voor mij wel zo iig, mn hoofd had niet t idee een kzs gehad te hebben. Stond ook mooi smorgens zoonkoefnte badderen toen de vk even langs kwam, zweet op mn voorhoofd dat wel, maar zij had me in n bed in de woonkamer verwacht toen ze mn bevalling na las. (stond bij gyn onder controle vorige zwangerschap)

3 jaar geleden

Mijn herstel ging goed. Na 2 weken alweer een rondje van 3,5km kunnen lopen. Heb wel goed naar mijn lichaam geluisterd. Wanneer het teveel was, moest manlief of oma aan de bak. Ik zou me niet zo druk maken om dat je vriend veel moet doen. Jij hebt een hele zwangerschap en bevalling + operatie achter de rug. Gun jezelf een goed herstel, das het beste voor het hele gezin.

3 jaar geleden

Reactie op DDDEEM

Dat de wond open gaat is momenteel mijn grootste angst, vooral met opstaan ...
Hier vorig jaar juli keizersnede gehad, herstel verliep heel soepel. We waren na 1,5 dag al terug uit het ziekenhuis, wat ik toen erg miste was de papagaai die aan het ziekenhuisbed zat om rechtop te komen. Dus mijn moeder is de volgende ochtend naar de thuiszorgwinkel gegaan om er 1 te huren, heb er veel plezier van gehad. Door goed je armen te gebruiken heb je niet zoveel druk op je buikwand.

VRIEND

3 jaar geleden

Vervelend dat het herstel moeizaam gaat en dat je zo baalt. Aan de andere kant, er staat wel 6 weken voor herstel keizersnede. Dus geeft het ook de tijd en neem je rust.

3 jaar geleden

Hier ook keizersnede gehad bij 37 weken (tweeling). Nadat ik 1,5 dag ervoor was ingeleid, had ik nog maar 2 cm ontsluiting en mijn dochter was weer terug in stuit gedraaid🤷🏼‍♀️ Afgezien van de eerste week, vond ik het zelf wel te doen. Met de nadruk op ‘te doen’ want pijnloos was het zeker niet😅 maar na de eerste twee weken, heb je wel echt het ergste gehad. Ik werd in het ziekenhuis vanaf dag 2 aangespoord om zelf dingen te doen, zoals zelfstandig douchen en de kindjes wassen. Ik denk dat als ik niet af en toe door de pijn heen was gegaan, het waarschijnlijk 2x zo lang had geduurd😅 Na 1 maand weer eerste dag in ons restaurant meegedraaid. Dat zou ik dan weer niet aanraden, want dat viel me toch zwaar! Maar nu na 5 maanden kan ik de trappen weer op en af rennen alsof er nooit iets is gebeurd😊 komt echt goed! Sterkte!! 🍀

3 jaar geleden

Ik heb afgelopen maart een geplande keizersnede gehad en ik was zooo bang. Maar het is me 100% meegevallen. Op woensdag is onze dochter geboren en op zondag liep ik in de Jumbo boodschappen te doen 🙈 De eerste 2 dagen had ik natuurlijk wel wat pijn, maar daarna zakte het snel af. Na ongeveer een maand (denk ik zoiets haha), had ik al het gevoel dat er niks gebeurd was haha. Nu zijn we 9,5 week verder en ik voel me echt super. Snap er niks van, want ben normaal echt een watje hahah.