260 Reacties

één maand geleden

Jammer, dat ik hier niet meer op de anderen kan reageren, maar de reacties over het appje van mn schoonmoeder, wat over kwam als commanderen. Wat niet iedereen als commanderen zag. Dat was precies mijn punt, sat het bij de een heel anders over komt als bij de ander. Ze bedoeld trouwens wel dat ik het moet regelen, maar het is geen verkeerd mens ofzo. Dit is gewoon de manier waarop ze communiceert en ik ben voor deze toon altijd al allergisch geweest. Als iemand anders het zo zou zeggen zou ik het ook stom vinden, alleen is er bij mn eigen moeder makkelijker iets van te zeggen 🤷🏼‍♀️

één maand geleden

Hier een BAM, dus (misschien gelukkig) geen SO, als ik sommige fratsen zo lees.. Helaas wel een vermoeiende, narcistische eigen moeder. Stond daarstraks weer met de mond open: Ik pik woensdagochtend mijn dochtertje van 6mnd op bij mijn opperstebeste tante. Dit is op 20min rijden en halfweg waar m'n moeder woont. Woensdag zou mijn moeder oppassen terwijl ik werk. Logisch dat ik van bij m'n tante dus rechtstreeks wil doorrijden naar moeder en niet eerst over en weer. Moeder moet wel om 11u30 naar de dokter. Ik zei dat ik m'n plan wel zou trekken met babylief bij haar thuis tot ze terug is van de dokter. Krijg ik als antwoord dat ze 10u te vroeg vond, moet dan nog wakker worden en zich klaarmaken en vind dit niet leuk met een "indringer" in haar huis op zo'n moment. 🤯 Ik kan er met mijn verstand niet bij dat je je eigen dochter en kleindochter als indringer kan aanschouwen?! Ok, dat je het mssn wat vervelender vindt, maar als je weet dat je je dochter er het leven wat makkelijker door maakt, is dit toch niks? Dit is maar een klein voorbeeld van ergelijke dingen, maar moest het hier nu toch ff van me afschrijven 😅.

één maand geleden

Tvp

één maand geleden

Reactie op Rijan

Jammer, dat ik hier niet meer op de anderen kan reageren, maar de reacties ...
Mijn schoonmoeder doet dat ook zo hoor. "Als je eens een foto van de kinderen maakt, wil ik die ook wel graag". Ik stuur idd soms best een foto door, maar zeker niet elke dag omdat ik geen zin heb in een live vlog van ons leven. Dit werkt voor ons en is prima zo. Ieder doen wat goed is in jullie geval

één maand geleden

Reactie op Hannelore13

Mijn schoonmoeder doet dat ook zo hoor. "Als je eens een foto van de kind ...
Mijn vriend heeft serieus elke dag app en/of bel contact met z’n moeder, dus eigenlijk vind ik dat hij het wel kan sturen. Maar ze is bijna jarig, dus we geven haar wel een paar mooie ingelijste foto’s op haar verjaardag.

één maand geleden

Reactie op Fannyfield

Hier een BAM, dus (misschien gelukkig) geen SO, als ik sommige fratsen zo l ...
Wauw, ik snap hier ook niks van.

één maand geleden

Mijn schoonmoeder kan zich altijd enorm bemoeien met ons leven. Ik vond het daarom ook heel spannend om tegen haar te vertellen dat ik zwanger ben omdat ik wist dat haar bemoeienissen erger zouden worden. En ja hoor 🥲 Ze weet het nu drie weken en heeft nu al meerdere keren haar teleurstelling geuit dat wij het nog niet met de wijde wereld hebben gedeeld, want zij wil het nu wel een keer tegen haar vrienden vertellen. Dus ze appt mij steeds met de vraag (of nou ja, eerder een bevel) of we het niet even eerder met onze eigen vrienden willen delen. Steeds als ik zeg 'nee' dan hoor ik: 'tja, je moet het natuurlijk zelf weten maar als ik jou was dan zou het wel leuk vinden om het zelf te vertellen. Want zo meteen weet iedereen het via-via en dat ga je natuurlijk ook niet leuk vinden.' Echt, laat me met rust. Ik heb nog geen zin om mijn zwangerschap met de hele wereld te delen :')

één maand geleden

Reactie op ilse240024

Mijn schoonmoeder kan zich altijd enorm bemoeien met ons leven. Ik vond het ...
Oohhh heel herkenbaar! Hier nu 8 weken zwanger van ons eerste kindje en schoonmoeder met 5 weken al verteld en wat een spijt daarvan! We hebben de 2 weken erna constant berichtjes gekregen dat we het met schoonzus MOETEN delen omdat die nieuwschierig is. En nu plots is het stil... Met andere woorden, sm heeft het sz denk ik verteld. Dus na 4 jaar verdriet en struggles om zwanger te worden, wordt dat geluksmomentje ook even afgenomen omdat sm haar mond niet kan houden.

één maand geleden

Oh wat vervelend! Ze mogen blij zijn dat ze het zo snel/als eerste weten. Raar argument ook dat mensen het anders via via gaan horen.. als ze haar mond houdt dan gebeurd dat niet 🙈

één maand geleden

Reactie op ElineVivian

Oohhh heel herkenbaar! Hier nu 8 weken zwanger van ons eerste kindje en sch ...
Kut is dat hè, dat zo’n moment van je afgepakt word. Hier ook een SM die uit ‘enthousiasme’ haar bakkes niet kon houden. Iedereen wist het al, dus de lol was er een beetje vanaf toen we het mensen gingen vertellen. Zelfde met de naam van onze dochter. Het floepte er bij ons een keertje uit dat ze zo gaat heten en man en ik hadden de hoop dat ze het niet gehoord had, maar helaas. Nu weten al haar vriendinnen al hoe haar ‘fantastische kleindochter’ gaat heten. Zelfs na het aanspreken van mijn man, blijft ze het hardop uitspreken. Haar reactie dan ‘ja maar het is zo leuk, zo leuk’. Waarop mijn man zegt; ja mam, maar ze is er nog niet en we willen het mensen zelf vertellen straks dus hou er gewoon over op. Dit vergeet ze alleen steeds. 3x raden wie straks als laatste weet dat onze dochter geboren is..

één maand geleden

Reactie op ElineVivian

Oohhh heel herkenbaar! Hier nu 8 weken zwanger van ons eerste kindje en sch ...
Dat is echt super lullig, dat kan ze toch niet maken...

één maand geleden

Reactie op ilse240024

Mijn schoonmoeder kan zich altijd enorm bemoeien met ons leven. Ik vond het ...
Oh pfff dit deed mijn schoonmoeder ook. Werd er niet goed van. Vervolgens hebben we er door de vakantie ook pas voor gekozen om het bij 14 weken de wijde wereld in te gooien. Moest ze nog langer wachten 😂👌🏼

één maand geleden

Owww waauw een tweede deel! Ik mag dit zo graag lezen, ik waardeer mijn eigen schoonoudersnu zoveel!

één maand geleden

Reactie op ilse240024

Mijn schoonmoeder kan zich altijd enorm bemoeien met ons leven. Ik vond het ...
Ow wat rot! Ik heb dat gehad met mijn eigen ouders, en je mag mijn verhaal wel met je schoonouders delen hoor.. Mijn eigen ouders had ik het vroeg verteld, en die hebben het dus tegen onze wens in met de halve familie gedeeld. Daar baalde ik al ontzettend van, en jawel, toen werd het ook nog een miskraam en kreeg ik sterkte berichtjes van tantes die ik amper sprak en waar ik dus echt helemaal niet op zat te wachten. Toen ik de keer daarna weer zwanger was heb ik dus helaas best lang gewacht met het aan mn ouders vertellen en wisten behoorlijk wat anderen het al een stuk eerder.

één maand geleden

Reactie op Jacquelinex93

Kut is dat hè, dat zo’n moment van je afgepakt word. Hier ook een SM die ui ...
Jezus zeg.... echt geen respect en inlevingsvermogen voor jullie...

één maand geleden

Reactie op Sof88

Ow wat rot! Ik heb dat gehad met mijn eigen ouders, en je mag mijn verhaal ...
Dat is ook een van de redenen dat mensen het nog niet altijd tegen iedereen wil vertellen. Het gaat die mensen toch niks aan als je zoiets heftigs meemaakt??

één maand geleden

Reactie op Jacquelinex93

Kut is dat hè, dat zo’n moment van je afgepakt word. Hier ook een SM die ui ...
Ik geloof dat ik in dit geval zou zeggen dat we van gedachten veranderd zijn en het een andere naam gaat worden (uiteindelijk niet natuurlijk maar daar komen ze dan bij de geboorte maar achter).

één maand geleden

Oww ja herkenbaar. Ik had het tegen mijn moeder heel vroeg gezegd en ook echt met de mededeling dat ze het uiteraard tegen niemand mocht zeggen. Heeft ze het tegen een vriendin gezegd, waarvan haat dochter op de opvang ons eerste kindje werkt (ja lees dat nog maar een keertje hahaha). Dus toen ik op de opvang kwam werd ik gefeliciteerd en nog niet eens door haar maar door een collega!! Ik was heel boos en toen ik mijn moeder daarop aansprak zei ze, tja ik moest het toch met iemand delen! 😑😶‍🌫️

één maand geleden

Oei van dat snel doorvertellen is zo herkenbaar 🥴 Mijn SM legt alles op een weegschaal met mijn ouders, is heel snel jaloers. Na de geboorte moest onze zoon eigenlijk een paar dagen in het ziekenhuis blijven, maar onverwachts mocht hij naar huis. M'n man had z'n moeder ingelicht en SM heeft meteen mijn moeder gebeld. Alsof wij dat niet zouden doen, mijn moeder zat met onze andere kids in ons huis 😵‍💫 Wij vertellen dus belangrijke dingen eerst aan mijn ouders (die wel hun mond houden) en daarna pas SM. Eigen schuld 🤭

één maand geleden

Reactie op Esther1984

Oww ja herkenbaar. Ik had het tegen mijn moeder heel vroeg gezegd en ook ec ...
Hier kregen we ook meteen felicitaties na de geboorte van anderen. Toen we hun hier op aanspraken en zeiden dat we er vanuit gingen dat ze wel wisten dat ze hun mond moesten houden. Ja tuurlijk, maar heb het wel ook tegen mijn zus gezegd want ze vroeg ernaar. Fukking leugen, en al zou dit wel zo zijn, dan nog hou je het even voor je. Mijn beste vriendinnen vroegen er iedere dag naar en ook zij moesten wachten. Dan moet tante Truus die we 1x per jaar zien ook wachten.