17 Reacties

één jaar geleden

Ik zou je gevoel volgen en daar open over zijn. Extra stress nu voor jou in deze periode kan je niet gebruiken. Het is jouw gezin, jouw kindje en jouw kraamweek. Als het niet goed voelt, niet doen en kijken naar andere mogelijkheden mocht de kleine deze week al komen. Of vragen of ze even wil testen, omdat het idee om corona te hebben in je kraamtijd je bang maakt. Wij vragen ook aan mensen om extra goed op te passen en kraambezoek in de eerste twee weken beperken we tot onze ouders en broers/zussen. Succes en wees niet bang om aan te geven wat jij nodig hebt. Als er een moment is waarop je dat kan en mag doen (mag altijd natuurlijk!!) dan is het nu wel. 😘

één jaar geleden

Wat is je grootste angst? Als het ziek worden is, dan is een griep of verkoudheid ook geen pretje. Dit is niet te testen. Ik zou de afweging maken op de angst en niet op alleen Corona. Genoeg andere ziektes die je aan het einde niet wil lijkt mij. Maar als ik alles voor zou moeten zijn dan is het een geïsoleerd bestaan. Je mag er toch vanuit gaan dat mensen bij niet fit zijn niet komen. En anders kan je dit altijd nog benoemen naar kraambezoek dat jullie willen genieten van jullie kraamtijd en als het lukt virussen buiten de deur houden. Wij kregen Corona aan het einde van onze kraamweek. Nauwelijks klachten, maar wel erg jammer dat we in quarantaine moesten. Aan de andere kant een fijne rustige start. Kraamzorg moest extra maatregelen treffen toen maar ik weet niet of dat nu nog zo is.

één jaar geleden

Dat 🤬corona is nog steeds onder ons. Wij komen net uit 2 weken quarantaine, om de paar dagen was er wel eentje van ons gezin de sjaak. Dat moet je écht niet willen als je elk moment kan bevallen. Doe wat je hart je ingeeft. Jouw gezin, jouw huis, jouw regels. Wij hebben de eerste paar keer ons bezoek gewoon een zelftest laten doen. Je hebt er niks aan als je dit in de kraamweek overkomt. Succes! 🍀🍀

één jaar geleden

Corona bestaat voor ons nu niet. We testen niet meer en zijn om de haverklap ouderwets verkouden. De week voordat de teststraten dicht gingen, waren wij nog even positief gestest 🤭. Was ook niet de eerste keer. Geen probleem, weekje quarantaine en weer door. Wel ben ik minder geneigd om de toekomstige baby de eerste weken aan iedereen te geven. Eerst maar eens aansterken die eerste weken. Dit bewustzijn is wel gekomen sinds corona, maar heeft niet specifiek met corona te maken. RS virus is veel gevaarlijker voor die kleintjes!

één jaar geleden

Hmm nee met Corona hou ik nu niet meer echt rekening. Maar als je op het punt staat van bevallen dan snap ik het wel. Als oma onder duizenden mensen is geweest zou ik haar gewoon vragen een test te doen voor de zekerheid. Als het negatief is, niks aan de hand toch?

één jaar geleden

Hmm nee met Corona hou ik nu niet meer echt rekening. Maar als je op het pu ...
Mij lijkt een test ook voldoende en als ze verder geen klachten heeft lijkt mij ook niets aan de hand. Ik was ook ziek tijdens mijn kraamweek, is wel vervelend maar aagh je komt er ook wel weer overheen, en ik zie eigenlijk niet veel verschil meer tussen corona en verkoudheid/griepje, virus is echt afgezwakt en volgens mij kan het ook geen kwaad voor je kleintje.

één jaar geleden

Ik snap wel dat het niet lekker voelt ivm angst om covid te krijgen voor de bevalling/kraamweek. Maar niet zozeer het ziek zijn, meer de beperkingen die je dan hebt. Qua testen laat ik kraamvisite enz. niet meer testen hoor. Dan blijf je denk ik aan de gang, want Corona zal altijd aanwezig blijven. Misschien je moeder na dag 5 of zo (als dat nog lukt) vragen om even een zelftest te doen?

één jaar geleden

Hmm nee met Corona hou ik nu niet meer echt rekening. Maar als je op het pu ...
Ja mij gaat het er meer om dat je pas na een aantal dagen positief test maar wel al mensen kunt besmetten. Dus stel je voor ik zou vanavond of morgen bevallen dan is dat niet in een test te zien

één jaar geleden

Nee, voor mij bestaat corona niet meer. Wij hebben inmiddels allemaal corona gehad en mijn dochter van 2 had onlangs griep en is daar echt vele malen zieker van geweest. Ik ben in de eerste lockdown bevallen van mijn dochter en toen vond ik het echt allemaal heel spannend. Inmiddels gaat het leven voor mij gewoon door. Als je je zorgen maakt kan je je moeder een zelftest laten doen.

één jaar geleden

Reactie op Shmije

Ja mij gaat het er meer om dat je pas na een aantal dagen positief test maa ...
Ja dat klopt. Maar eerlijk gezegd loopt oma niet meer risico doordat ze onder 1000 mensen is geweest in vergelijkbaar met een andere opa of oma die een kopje koffie heeft gedronken bij de buurvrouw. 😏 in de supermarkt kan je het ook oplopen. Je ziet van de buitenkant niet wie er Corona heeft en neem aan dat ze niet met al die 1000 mensen heeft lopen knuffelen en dat het in de buitenlucht was? In theorie loop je dus altijd risico, ook binnen in een kleine groep. Ik zou haar vragen te testen en bij klachten het direct aan te geven.

één jaar geleden

Wij gaan met corona om als griep nu. Hoogzwanger (37wk+) zou ik het wel fijn vinden als zieke of verkouden mensen uit de buurt blijven. Ik zou denk ik gewoon vragen of ze nier verkouden of grieperig zijn. Voor kraambezoek geldt dit toch al.

één jaar geleden

Ik ben net twee weken flink beroerd geweest van Corona (28 wkn zwanger) en het was toch echt wel heftiger dan een griepje of verkoudheid. Ik moet er niet aan denken in mijn kraamweek iets op te lopen. Ik zou oma vragen een test te doen, of uitwijken naar een andere oppas.

één jaar geleden

Met corona houden wij nu niet echt rekening meer. Mocht iemand echt ziek zijn verwacht ik dat diegene even een testje en misschien dat ik dat rondom de bevalling voor de zekerheid dan ook even zou vragen. Maar als die dan negatief is lijkt me er niets aan de hand.

één jaar geleden

Ik ben zelf mijn voorheen super gezonde mama 2 maanden terug verloren aan corona. Nu precies even ver als jij. Ik wil de eerste twee weken alleen mijn broertje, vader en schoonouders over de vloer. Vraag ook aan ze om te testen voordat ze komen. Na twee weken heb ik al wat meer vertrouwen in de weerstand van mij en mijn kleine en laten we langzaam meer bezoek toe. Met natuurlijk de vraag niet te komen met griep/verkoudheid klachten. Weet niet of ik het aandurf iedereen te vragen zich te laten testen, nog even met m'n vriend over hebben!

één jaar geleden

Het probleem is met COVID is dat de incubatietijd best wel lang is, tot wel 3 weken. Althans dat heb ik in mijn gezin en ouders mogen ervaren. Ik ga daar geen rekening meer mee houden. Buikgriep is besmettelijker denk ik maar zo!

één jaar geleden

Reactie op Alleenmaarliefde2022

Het probleem is met COVID is dat de incubatietijd best wel lang is, tot wel ...
Daarnaast mag ik er wel vanuit gaan dat als iemand zich niet “fit” voelt niet eens probeert om op kraambezoek te komen.

één jaar geleden

Ik houd mij aan de maatregelen zover die er nog zijn. Maar ik heb makkelijk praten. Wij zijn volledig gevaccineerd en wij hebben net gehad. Ik zou het open en eerlijk met de oma bespreken.