43 Reacties

één jaar geleden

Wat naar om te lezen :( Ik heb helaas geen ervaring maar is het een idee om een vaste avond in de week (of maand?) een soort 'datenight' te hebben? Iemand die op de kinderen past en jullie die aandacht aan elkaar kunnen besteden? Lekker uit eten of een bioscoopje of gewoon lekker samen op de bank zonder kinderen.

één jaar geleden

Communicatie is belangrijk en tijd voor elkaar maken. Kijk je bent niet alleen maar ouders maar ook partners. Kijken of jullie misschien een weekend weg kunnen met z'n tweeën ? Kinderen een avond naar opa en oma en dan uit eten gaan.

één jaar geleden

Heb je dit ook al met hem besproken, deelt hij jouw gevoel? Ik denk dat een goed gesprek, waarin je jullie verwachtingen van elkaar kunt uitspreken en samen naar oplossingen kunt zoeken (zoals een date night of juist elkaar meer ondersteunen met sommige taken) vaak het meeste oplost. Ik zou hem zeker vertellen dat je de angst hebt dat het anders misschien mis gaat en vooral dat je dit juist wilt voorkomen. Goede relaties hebben ook af en toe werk nodig. Succes! ♡

één jaar geleden

Helaas hebben wij hier ook last van gehad. Wij hebben hierdoor ook echt veel ruzies gehad. Wat ons heel erg heeft geholpen is, mijn zoontje vaker laten oppassen door oma en opa of zelfs laten logeren (waar ik eigenlijk echt tegen was, maar dit moest ook opgelost worden). Heel veel praten. Samen onze oude foto’s van vroeger bekijken, onze bruiloft de video bekijken. Het heeft echt wel een tijd geduurd hoor maar het heeft bij ons geholpen.

één jaar geleden

Hier na de eerste en konden het daarom nu een beetje voorkomen bij de tweede 😅 Hier hielp vooral bedenken wat ik zelf kan doen om het leuker te maken. Probeer vooral mijn eigen negatieve gedachten te doorbreken en veel duidelijker naar mijn partner uit te spreken waar ik behoefte aan heb in plaats van dat ik denk: waarom doe je dit en dit niet uit jezelf. Heb ook de app Love While Parenting gedownload en doorlopen. Gaat eigenlijk vooral over kinderen, maar hielp me toch ook milder naar mijn vriend te kijken. Als je er samen niet uit komt zou ik relatietherapie overwegen: een dip in je relatie is normaal, zeker na 2 kinderen en de verantwoordelijkheid, vermoeidheid en nieuwe rollen die daarbij komen kijken. Sterkte! ♡

één jaar geleden

In de babyfase van onze eerste hadden we dit ook heel erg. We liepen ook heel erg tegen opvoedverschillen aan. Dit is ook wel een reden waarom ik een tweede spannend zou vinden, om weer die eerste maanden te hebben. Ik ben zelf bij 9 weken uit gaan logeren bij familie. En met 14 weken zijn we met zijn tweeën een weekend weg gegaan. Dit hielp wel. Vooral wel momenten samen creëren en uitspreken aan elkaar dat je van elkaar houd. Maar vooral tijd hielp, dat ons zoontje groter werd, ik meer vrijheid kreeg (met borstvoeding afbouwen). De babyfase is voor je relatie wel echt heel zwaar, wij waren toen ook echt niet leuk meer naar elkaar.

één jaar geleden

Hier helpt het om te bespreken hoe we ons voelen, dat klaart de lucht al een hele hoop. Maar ook gewoon uitspreken hoe zwaar we dit vinden (zoon is 14 weken) en dan lekker samen lachen dat we allebei weleens denken; help, ik vertrek! 🤣 Eveb relativeren samen, uitspreken dat je elkaar nog steeds op nr 1 hebt staan, maar dit nu even tijdelijk zo is. En begrip naar elkaar toe opbrengen. Het wordt nu al makkelijker merken we. Paar dagen geleden kregen we nog de slappe lach samen: “dit doen we niet nog een tweede keer hè” haha. Onze zoon willen we x10, maar die babytijd; wij bedanken! ;-)

één jaar geleden

Tijd voor jezelf maken en tijd voor jullie als koppel. Misschien eens samen vrij nemen als de kindjes bij de oppas/opvang zijn of een keer extra oppas zodat je even samen iets leuks kunt doen, al is het maar een filmpje kijken of samen in bed liggen zonder dat je bang bent dat de baby wakker wordt. Het is niet makkelijk maar we noodzakelijk :)

één jaar geleden

De babytijd vonden wij ook enorm pittig. Ik ben gewoon niet zo’n babymoeder. Hij sliep al ontzettend snel door, maar alsnog bleven we chronisch moe! Op een gegeven moment stuurde ouders ons regelmatig uit eten of een nachtje weg en dit pakte wel goed uit! Nu gaan we deze week samen paar dagen naar Ibiza en gaat de kleine lekker naar opa en oma. Vind t wel spannend, maar heel fijn! Samen nog dingen ondernemen ipv continu alles laten draaien om je kleintje(s). Precies de rede waarom we twijfelen voor een 2e. Miss over 5 jaar ofzo.

één jaar geleden

O ja heel Herkenbaar hoor. Ik heb me ook vaak afgevraagd of ik hem überhaupt nog wel leuk vond. Met tijden dacht ik het heerlijk te vinden zelfs om gewoon alleen met de kinderen te wonen. Het gaat nu onze jongste een jaar is wel steeds wat beter. Ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat het bij ons pas weer echt komt als de jongste ook uit logeren kan enz. Dat gaat nu helaas niet doordat ze nog steeds slecht slaapt, en we hier geen goede oppas voor hebben.

één jaar geleden

Ik en mijn vriend zijn nog stabiel sinds we ons zoontje hebben gekregen maar we zijn hier wel bewust mee bezig geweest. Voordat ons zoontje er was hadden we datenights thuis. We haalden lekkere wijn/bier, voorgerecht (marktslager bijv), hoofdgerecht en maakten een toetje. Kaarsjes erbij, muziekje. En de avond kan je romantisch eindigen om het netjes te zeggen. Het is heel simpel, het enige wat je nodig is een gezellige mood. Een vriendin van mij heeft een zeer romantische relatie en wat zij doen is dat ze elkaar verassen met dingen. Ze gaan zover dat ze elkaar ook formeel een e-mail sturen dat er een reservering is gedaan bij het restaurant (wat gewoon hun huis is). En dan maakt 1 iemand een 5 gangen diner, of iemand heeft een bier of wijn proeverij georganiseerd, filmavond etc. Het is makkelijk en kan allemaal thuis. Daarnaast lekker de deur uit! Zoek een oppas, doe dingen die jullie voorheen ook deden.

één jaar geleden

Reactie op LemonTree

Hier helpt het om te bespreken hoe we ons voelen, dat klaart de lucht al ee ...
Wij zijn juist dol op deze babyfase😅 Ik ben sowieso al gek op baby's (toen ik nog op het kinderdagverblijf werkte had ik ook al voorkeur voor de allerkleinsten 🥰😅). En het gaat ook tussen mij en mijn vriend erg goed (veel beter dan wij verwacht hadden!🙈). Ik ben zelf de moeilijkste in de relatie dus sinds mijn zoontje er is probeer ik iets meer en vaker te relativeren. Als ons zoontje straks echt een opvoeding/regels/grenzen nodig gaat hebben, hoop ik dat we er dan nog steeds zo goed mee om gaan..🙈 Praten blijft key...

één jaar geleden

Ik heb geen ervaring met dit. Maar wij gaan 1x per maand nu eruit zonder baby. Laatste weekend van de maand de zaterdag of zondag wat de oppas ook past. Een hele dag gaat hij dan naar zijn overgroot opa en oma. Nu 2x gedaan om 10 uur weg gebracht. Daarna gaan we terug het bed in. Knuffelen, slapen, praten we maken een lijstje wat we willen bespreken, in de avond uit eten en afgelopen keer nog even aan het strand wandelen en dan uiterlijk 21.00 halen we hem weer op. Het idee is straks in het najaar hem 1x per 2 maanden een weekend weg te brengen naar zijn tante die ook voogd is om te logeren. Gewoon om dan tijd voor onszelf samen te hebben. Eventueel samen een weekend weg dan als dat lukt met mijn ziek zijn. Gewoon om onze relatie goed te houden. Onze schoonzus doet dit ook zo en die raad dat echt iedereen aan.

één jaar geleden

Ik vind het klinken alsof jullie het alleen leuk hadden omdat jullie veel weggingen. Helaas zie je dat vaker wanneer alle leuke uitjes wegvallen en je op elkaar lip zit de relatie ineens minder leuk is. Probeer dingen te blijven ondernemem als daardoor je relatie leuker was.

één jaar geleden

Communiceren.. En tijd voor elkaar incalculeren. Vastleggen in de agenda desnoods. Samen filmpje kijken met wat lekkers. Wij leggen de kids op bed en gaan dan wel een op zaterdag uitgebreid eten thuis. Aan tafel zonder tv en kletsen. Als je baby nog jong is vind ik nog lastig met oppas vandaar deze ideeën.

één jaar geleden

Daarom “mag/moet” je ook in de tropenjaren uit elkaar gaan. Je moet door deze fase heen. Je leven wordt straks anders als de kinderen iets ouder zijn. Ook de dynamiek in je relatie veranderd daardoor. En ondertussen inderdaad moet je er beide voor werken: communiceren, je best doen voor elkaar, iets leuks plannen en af en toe even wat weg slikken!

één jaar geleden

ik vind mn leven sowieso heel erg anders mn vriend zie ik nu meer dan ooit en zo huiselijk zijn we nooit geweest.. we wonen sinds de baby ook pas samen haha maar zaterdag was ik even solo op pad dat was echt fantastisch.. verademing.. ik mis juist heel erg mn solo tijd merk ik Maar ik denk dat je echt moet gaan daten ja om t leuk te houden.. kindjes uit logeren en daten maar.. gekke dingen

één jaar geleden

Dank jullie wel voor de reacties, ik hoor veel terug komen datenights, momenteel hebben we niet veel oppas binnen ons netwerk maar misschien dan toch maar opzoek naar een nu nog onbekende oppas.. wel als ons kleinste wat ouder is want die is nu pas twee maandjes en laat ik liever nog niet achter bij een vreemde🙈 hoop dat we er doorheen komen.

één jaar geleden

Reactie op Paige

Dank jullie wel voor de reacties, ik hoor veel terug komen datenights, mome ...
Misschien kan je ook datenight hebben met de kleine erbij. Hoelaat gaan ze naar bed? In de avond met kaarsjes aan iets plannen, een film uitkiezen en misschien er iets leuker uitzien dan normaal? Zo hoeven ze niet weg en is het toch anders.

één jaar geleden

Reactie op Paige

Dank jullie wel voor de reacties, ik hoor veel terug komen datenights, mome ...
Date night kan ook heel goed thuis hoor, als de kindjes op bed liggen. Gaat er vooral om dat je bewust tijd voor elkaar maakt, om iets samen te doen. Liefs ♡