68 Reacties

één jaar geleden

Mijn man werkt 5 dagen, ik 4 dagen. Maar de avondspits is heilig bij ons: tussen 17u en 19u zijn we allebei thuis en hebben we de volledige aandacht voor de kinderen totdat ze naar bed gaan. In de avonduren doen we wel eens wat voor ons zelf en zijn we gezellig samen. In het weekend zijn we ook meestal met elkaar, uitzonderingen daar gelaten.

één jaar geleden

Mijn man werkt 4dagen in de week van 6uur tot 14.30uur en 1 dag in de week van 6uur tot 10uur. Ik werk 4 dagen in de week en dat is wisselend rooster. Meeste dagen werk ik van 19.00-23.00uur. Soms werk ik op de dag dat mijn man om 10uur vrij is van 14.00-18.00uur. Dus we hebben sowieso 1 avond doordeweeks samen en beide weekend dagen overdag. En dan nog 2 avonden extra die wisselen of doordeweeks of in het weekend samen. Hopelijk snap je er nog wat van van deze warboel.😅 Sowieso 2 dagen overdag en 3 avonden samen en dus verschillend in wanneer.

één jaar geleden

Hi, Tot 17 weken zwanger was ons ritme. Ik werk maandagavond, woensdag avond, donderdagavond, vrijdag overdag en zaterdag overdag. Mijn mijn werkt gewoon overdag van maandag tot en met donderdag. Dus compleet zijn we dan alleen op dinsdag avond en zondag. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik alleen op vrijdag naar kantoor hoefde (en als ik de avond dienst deed op vrijdag was ik de ochtend vrij en werkte ik alsnog vanuit huis)

één jaar geleden

Ik start in april weer met werken. Dus ons ritme dan: Wij werken allebei 4 dagen, kantoortijden. Dus alle werkdagen tot half 8 s ochtends en s avond vanaf 6 uur zijn we compleet en zaterdag en zondag de hele dag. Al gaat mijn man vaak zondagochtend hardlopen en is de laatste tijd mijn oudste dochter dan wandelen met oma (ik thuis met bekkenpijn en nu een kleine baby). Maar verder zijn we samen. Sporten verder vooral als de kinderen op bed liggen.

één jaar geleden

Reactie op shalalala

Hi, Tot 17 weken zwanger was ons ritme. Ik werk maandagavond, woensdag av ...
Na mijn verlof wordt het anders. Werk ik nog maar 1 avond, woensdag ochtend, vrijdag en zaterdag overdag. Zijn we dus wat meer avonden compleet en de zondag. Wij hebben voor deze manier gekozen zodat de kinderen niet naar de opvang hoeven maar straks moeten we toch wat gaan verzinnen voor de woensdag ochtend helaas. Ik had liever 2 avonden gewerkt en nog steeds maar 1 dag kantoor maar helaas mijn werk verwacht me op woensdag ochtend en vrijdag de hele dag op kantoor.

één jaar geleden

Iedere avond. We eten met z’n allen rond 17.30. Vanaf dan zijn we compleet

één jaar geleden

Elke avond en ochtend compleet. Nu ook elke dinsdag (papadag vriend) en het hele weekend. Vanaf straks de weekenden en avonden en ochtenden als ik weer ga werken.

één jaar geleden

Hier elke ochtend avond en weekend compleet

één jaar geleden

Op dagen van opvang (mijn vaste werkdagen) smorgens een half uur en savonds een kwartier. Verder 1 weekend per maand. En door de week misschien 1 dag. Verder nog.losse uurtjes. Mijn vriend heeft geen vaste baan, werkt wel maar onregelmatig in de zorg

één jaar geleden

Wij zijn alle avonden en met het uit bed halen compleet (enkel af en toe een uitzondering) en het weekend. Daarnaast hebben wij beiden een dag die wij 1 op 1 met hem doorbrengen.

één jaar geleden

Vanaf 17.30 uur zijn wij doorgaans compleet op ma tm vrij (man werkt 5 dagen, ik 3). We hebben vaak wel de mogelijkheid de dag pas te starten met werk vanaf 08.30 uur. Weekenden zijn hier best heilig en dan zijn we doorgaans compleet. Maar door sociale dingen is 1 van ons of beiden dan ook wel regelmatig een dagdeel weg. We proberen dat wel zoveel mogelijk savonds te plannen (zoals datenight of iets met vrienden doen zonder je partner), zodat het niet ten koste gaat van het gezin (zoontje slaapt dan). Daarnaast gaan we zo’n 3 keer per jaar op vakantie met het gezin, vanwege drukke “doordeweekse” weken de rest van het jaar.

één jaar geleden

Mijn man werkt 5 dagen (waarvan 2 thuiswerkdagen) en ik ben full time met ons zoontje. In de weekenden zijn we meestal wel samen en 's avonds ook. Mijn man gaat wel 1 a 2 keer per week sporten, maar we eten dan wel gewoon samen

één jaar geleden

Mijn man is eigenlijk 6 dagen per week om 18u thuis voor het eten, ziet onze dochter dan een uurtje tot ze naar bed gaat om 19u. Soms de zaterdag tussendoor nog paar uurtjes vrij. En dus alleen op zondag de hele dag thuis. Mijn eigen werktijden vallen onder die van hem, heel soms een keer een avonddienst.

MOD

één jaar geleden

Wij werken beiden veel thuis. Zoontje gaat 2 dagen per week opvang, alle andere dagen zijn wij (meestal) compleet. Dinsdags werken we beiden thuis+zorg zoontje, woe is mijn dag en vrij man zijn dag 😊 Onze 2e zoontje zal ons gezin heel snel compleet maken. Na mijn verlof ga ik een aantal maanden 3 dagen werken. Ik vind het heerlijk dat we zoveel samen thuis zijn

één jaar geleden

We werken beide, waarvan hij full time en ik drie dagen. We zijn over het algemeen elke avond en het weekend met het hele gezin. Hij gaat binnenkort wel weer beginnen met z’n eigen klussen in het weekend en misschien ook doordeweeks. We zien elkaar in ieder geval genoeg!

één jaar geleden

In principe eten we iedere avond samen (al komt papa wel pas 5 tot 10 minuten voor het eten thuis) en dan brengen we daarna samen de kinderen naar bed. En in het weekend zijn we ook grotendeels samen.

één jaar geleden

Savonds zijn we bijna altijd samen, tenzij ik een avonddienst heb maar dat is nu al heel lang niet meer aangezien ik zwanger ben. Mijn man sport wel 2x per week savonds van half 8 tot 10. Maar we eten dus wel samen. In het weekend zijn we ook compleet, alleen traint mijn man ook op zaterdagochtend van half 8 tot 11.

één jaar geleden

Iedere avond tijdens het eten en elk weekend..

één jaar geleden

Wij zijn vanaf 17.30 uur ongeveer met z’n alle thuis (ma t/m vrij). Wij eten wat samen en dan na het eten nog even spelen. 19 uur met z’n alle naar boven voor zijn bedritueel. Manlief gaat dan rond 20 uur sporten tot een uur of 22 uur. Weekenden zijn we bijna altijd samen. Heel af en toe is er 1 van ons een dag/avond weg in het weekend maar proberen zoveel mogelijk in het weekend samen te zijn

één jaar geleden

Door de week: dagelijks in de ochtend tot 07:30 en opnieuw vanaf ten laatste 18:00. Zoon gaat slapen tegen 20:00, doen het avondeten, bad- en bedritueel bijna altijd samen. Als iemand van ons gaat sporten, doet die dat meestal pas als de kleine slaapt. In het weekend ook 'altijd'. Al doen we dan ook wel elk iets van sport voor onszelf of eens een uitje met vrienden. Waardoor er ook elk weekend wel een mama- en papa-moment is, maar ook zeker genoeg gezinsmomenten. Avondeten doen we 95% van de tijd samen. Ik vind dit heel fijn en ook best belangrijk om veel samen te zijn. Aan de andere kant: ik ben opgegroeid in een gezin waar mijn beide ouders weekends werkten (moeder 1 weekend op 2 en vader 3 weekends op 5) en vader onregelmatige diensten had ook door de week. Ik bleef in het weekend dus ook regelmatig bij mijn oma slapen. Wij hadden dus als gezin allemaal samen helemaal niet zo heel veel momenten. Maar de momenten die er dan waren (mijn ouders waren in vakanties dan ook regelmatig wel vrij in de week en ik moest ook nooit naar de naschoolse opvang) werden wel altijd bewust met tijd voor mekaar ingevuld. Waardoor die momenten heel kostbaar en fijn werden en we hebben nog steeds met ons 3tjes bij mekaar een hele goeie band. Ik heb het dus als kind niet gemist, maar mijn moeder zegt wel dat ze dat erg gemist heeft nu ze ziet hoe vaak wij samen kunnen zijn.