29 Reacties

9 dagen geleden

Ik had een Samsung wasmachine die 11 jaar lang mee ging. Top ding. Vorig jaar kapot gegaan en weer een Samsung gekocht. Een familielid daarentegen had weer een mindere ervaring met hetzelfde model, die ging na 3 jaar al stuk. Dat terwijl ik vaker en meer was. Soms is het naar mijn idee ook een beetje geluk hebben. Ik zal alleen wel sneller voor een A-merk gaan dan een B-merk

9 dagen geleden

Voor de stank zou ik geen nieuwe wasmachine kopen. Dit kun je vaak oplossen door het filter schoon te maken en wasluis bij de rubbers weg te halen en het waspoederbakje af te wassen en eruit te halen en de binnenkant schoon te maken. Op internet/instagram zijn hierover verschillende filmpjes te vinden hoe dit te doen. Onze wasmachine begaf het een paar maanden geleden, ik had hem 17,5 jaar intensief gebruikt. Heb 5 kids dus er werd veel mee gewassen. Ik had een Miele en ben daar weer voor gegaan.

9 dagen geleden

Je kan bij Kruidvat ook een fles wasmachinereiniger kopen. Dit hielp bij mij heel goed. De was rook nog wel fris, alleen de trommel niet zo. Naast het schoonmaken van de rubbers en dit goedje geen last meer van gehad. Zorg ook dat je de was goed centrifugeert. Ik zou het nog niet opgeven als alleen het wasgoed niet meer zo fris ruikt.

9 dagen geleden

Reactie op Joly

Voor de stank zou ik geen nieuwe wasmachine kopen. Dit kun je vaak oplossen ...
Helaas allemaal al geprobeerd. Alles is schoongemaakt, alles is er uitgehaald wat maar kan etc. Dus op een gegeven moment weet je het ook niet meer zo goed ☹️.

9 dagen geleden

Reactie op Pleegie

Je kan bij Kruidvat ook een fles wasmachinereiniger kopen. Dit hielp bij mi ...
Die heb ik nog niet geprobeerd! Dat ga ik halen van het weekend. Dankjewel voor de tip!

9 dagen geleden

Probeer eerst met regelmaat speciale reiniger inderdaad! Mijn vader is monteur, dus ik schakel hem in als er iets is. Wat ik van hem geleerd heb is waspoeder gebruiken (en niet teveel, hoopt op net als vloeibaar = uiteindelijk stank), regelmatig machinereiniger en zeer regelmatig het filter checken op haar, objecten etc. Mijn Bosch gaat nu bijna 8 jaar mee en stinkt nog niet. Ook deed ik nog regelmatig poetsen van de rubbers en het bakje waar het wasmiddel in moet. Ik denk dat die wasmachine het nog wel een aantal jaar doet. Ik zou jouw machine dus nog echt niet afschrijven. Mijn vriend heeft een samsung ecobubble. Werkt ook nog, maar hij had 'm nog nooit schoongemaakt. Ik vond dat de was maar muf rook, dus ben het vaker gaan schoonmaken. Eerst de rubbers, daarna machinereiniger met reinigingsprogamma. Zeer regelmatig herhaald en nu is het veel beter. Ik zou dat dus eerst proberen! Wat betreft de reiniger. Af en toe krijg ik die van Bosch/Siemens toegeschoven. Doorgaans gebruik ik die van de action (flesje waar je 2 reinigingsbeurten uit haalt). Ik merk niet echt verschil.

9 dagen geleden

Wij hebben een Samsung en die gast nu al 9 jaar mee. Hij krijgt elke 3 maand speciaal reiniging programma en dat is het wel. Heb tijdje terug voor het eerst in 9 jaar het filter schoongemaakt (oeps!). Enige js dat het rubber nu lekt dus dat moet vriendlief even vervangen. Wij wassen ongeveer 3x per week dus ook niet mega veel

9 dagen geleden

Wij hebben onze Samsung eco bubble gekocht in januari 2015. Ruim 9 jaar oud nu dus. Doet het nog perfect. Toen gekocht voor 350 euro Het is ook echt geluk hebben. Mijn ouders en schoonzus hebben dezelfde zijn ook super tevreden. Mijn vriendin kocht een Miele en die ging net na garantie stuk, kon zo naar de schroothoop. Maar kostte wel ruim 1500 euro. Heb je alle filters, vakjes er allemaal al uit gehad en schoongemaakt? Rubbers schoon? Doe je de deur na het wassen dicht? Ik maak altijd de rubbers droog en laat de deur open. Als de wasmachine klaar is, haal je dan de was eruit? Of zit dit nog een halve dag in de machine?

9 dagen geleden

Wij hebben een Haier Hatrium, super fijn. Dit is z'n 7e jaar. Als je de mogelijkheid hebt, zou ik je oude wasmachine behouden in de schuur voor de was van de dieren.. Mijn ervaring is dat als je je wasmachine fris wilt houden er geen was in moet doen van dieren (ik deed vroeger altijd paardenspul erin.. Ging ook altijd stinken)

9 dagen geleden

Ligt dit probleem aan de wasmachine? Ik zou eerder denken aan de leidingen/ water toevoer en afvoer? Ergens een verstopping/ vuil ophoping. Mijne is nu 7 jaar. Weet even niet van buiten welk merk. Ben er wel heel tevreden over! Zal vanavond eens kijken als ik thuis ben 😊

9 dagen geleden

Ik heb een Samsung Add wash sinds pakweg een jaar. Zon extra klepje die je tussentijds kan openmaken en de vergeten sok erbij kan doen, ideaal!

9 dagen geleden

Reactie op Movicolon

Ik heb een Samsung Add wash sinds pakweg een jaar. Zon extra klepje die je ...
Oh dat klepje zou zo handig zijn voor mij 😅

9 dagen geleden

Reactie op Movicolon

Ik heb een Samsung Add wash sinds pakweg een jaar. Zon extra klepje die je ...
Wij hebben geen add-wash maar een "gewone" samsung wasmachine, die kunnen we op ieder gewenst moment op pauze zetten en dan ontgrendeld de deur, zodat we ook gewoon was toe kunnen voegen. Top! Ik heb m nu bijna een jaar en ben erg tevreden, enige nadeel is dat ie twee soorten programma's heeft, veel te kort (15 minuten, maakt niks schoon) en errug lang (2,5 uur)

9 dagen geleden

Reactie op Movicolon

Ik heb een Samsung Add wash sinds pakweg een jaar. Zon extra klepje die je ...
Wij hebben ook een Samsung met een klepje, heel fijn ding! Gaat al een paar jaar mee 😊

9 dagen geleden

Wij hadden hiervoor een aeg, na zo'n 6 jaar ging er iets stuk, trommellager geloof ik. De hele machine bleek verlijmd dus reparatie was niet mogelijk. Nieuwe moeten kopen omdat één dingetje stuk was... Nu een gekocht via de reparateur, die verkoopt alleen machines die hij ook weer repareren kan.

9 dagen geleden

Reactie op Movicolon

Ik heb een Samsung Add wash sinds pakweg een jaar. Zon extra klepje die je ...
😲 ik wist überhaupt niet dat dat bestond. Onze wasmachine doet het nog prima (is ook pas 3 jaar oud) maar als we hem ooit vervangen wil ik ook een klepje 😂😄 Je kunt die van ons wel pauzeren en openen om er nog iets bij te gooien maar dat ik me meestal een te grote drempel (doe ik alleen als het heel erg dringend is dat iets gewassen wordt).

9 dagen geleden

Hier een Miele. Even een uitgave maar wil niet anders meer. Gaan echt superlang mee. Mn moeder heeft juist een nieuwe gekocht nadat de vorige er na 12(!) jaar mee ophield

9 dagen geleden

Onlangs ben ik ook bezig geweest met het reinigen vd wasmachine. Een Miele dus die doe je niet zomaar weg. Kook wassen, schoonmaken waar je bij kan, het maakte niks uit. Door goed te kijken zag ik allemaal vetluis op de trommel zitten, ik denk dat de hele trommel aan de buitenkant vol zit. Dit zal komen door de vele korte wasje sinds de baby en veel wassen met vloeibaar wasmiddel. Wat ik typ, kookwasjes van 90 graden hielpen niet. Toen de reiniger van de Aldi gebruikt: hielp niet. Toen de reiniger van HG na contact met HG: hielp niet en uiteindelijk de reiniger van Miele bij MediaMarkt gehaald. De Miele reiniger gaf eindelijk verbetering. Had ik dat maar direct gedaan want al die reinigers zijn niet goedkoop. Ik raad dus de Miele reiniger aan. 14,50 maar bij werkt dus alleen deze. Nu 2 maanden verder begin ik t weer ietswat te ruiken denk ik soms en heb ik t tweede potje al in huis. Inmiddels alle vloeibare wasmiddel de deur uit en ik doe geen korte wasjes meer. Hiermee hoopt ik t buiten de deur te houden en nog even gebruik te kunnen maken van mn wasmachine. Maar ik weet zeker die hele trommel is vies.

9 dagen geleden

Ohja en azijn, vaatwastablet en soda ook gebruikt

9 dagen geleden

Wij hebben zo’n 8 jaar een tweedehands zanussi gehad. Nooit verwacht dat die zo lang zou meegaan. Een aanrader of geluk dus. Toen waren de lagers helemaal af. Ik merk overigens dat mijn was frisser blijft ruiken als ik regelmatig een 90 graden was doe. Doe dan gewoon de handdoeken en washandjes er in.