22 Reacties

3 jaar geleden

Met 30 tot 40 minuten op 180 graden heb ik poten op ruim 80 graden kerntemperatuur 🤷‍♀️ dikke prima. Langer wil je ze er ook niet in, dan wordt het vlees toch gortdroog? Ik heb gedurende m'n hele zwangerschap alle vlees en vis getemperatuurd met een digitale vleesthermometer voordat ik het at, en kip, kippenpootjes etc. eten wij regelmatig..

3 jaar geleden

Klinkt eerder alsof je oven niet goed verwarmd. Misschien een oven thermometer kopen zodat je echt kan zien wat de binnentemperatuur van je oven is.

3 jaar geleden

Reactie op Mmvd

Met 30 tot 40 minuten op 180 graden heb ik poten op ruim 80 graden kerntemp ...
Bij mij zijn ze dan echt glazig roze

3 jaar geleden

Ik hoorde dit van meer mensen in de omgeving. Misschien is het omgevingstemperatuur ;)

3 jaar geleden

Reactie op fietsertje

Bij mij zijn ze dan echt glazig roze
Dan lijkt het me dat je oven kapot is. Met 30 min zijn ze hier gewoon gaar. Na 1,5 uur zijn ze hier zwartgeblakerd en verschrompeld

3 jaar geleden

Laatst nog gedaan, 40 minuten op 180 graden en ze waren echt hartstikke klaar.

3 jaar geleden

Hebben jullie toevallig een oude oven? Was hier ook het probleem en nu een nieuw (tweedehands) model gehaald en alles is 4x zo snel gaar!

3 jaar geleden

Kippenpootjes of kippenbouten? In dat laatste geval kan het als het veel is zeker langer moeten, maar 1,5 uur lijkt me ook niet goed😅

3 jaar geleden

1.5 uur? Hoe laag staat het temperatuur dan 😭

3 jaar geleden

Reactie op fietsertje

Ik hoorde dit van meer mensen in de omgeving. Misschien is het omgevingstem ...
Dat lijkt me sterk 😅. Het kan wel zijn doordat het buiten warmer is, je koeling veel harder koelt, waardoor het in je koeling dus ook kouder is dan normaal. En de kippenpoten dus langer nodig hebben om op temperatuur te komen. Maar nogmaals,waarschijnlijk is je oven gewoon niet goed meer.

3 jaar geleden

Ik doe drumsticks 1,5 uur in de oven op 180 graden, met alimuniumfolie erover. De kip is meestal heelijk zacht als ik het eruit haal. (Kip is wel gevroren in de oven gedaan) Zonder folie gaat als het water verdampen en wordt het keidroog

3 jaar geleden

Ik doe ze zonder de oven voor te verwarmen er op hetelucht 150 graden in. Na een half uur omdraaien en dan nog een half uur. Op bakpapier op een bakplaat. We smullen ervan….

3 jaar geleden

Je kunt ze even 15min voorkoken. Dan zal het niet lang meer nodig hebben.

3 jaar geleden

Etna fornuis…

3 jaar geleden

Dan denk ik dat je oven niet goed meer is. Hier gewoon 30 min op 180 en hij is perfect gaar

3 jaar geleden

Reactie op Mmvd

Met 30 tot 40 minuten op 180 graden heb ik poten op ruim 80 graden kerntemp ...
Temperatuur zegt toch niets over de mate van gaarheid? Zou niet alleen daar op af gaan

3 jaar geleden

Temperatuur zegt toch niets over de mate van gaarheid? Zou niet alleen daar ...
Zeker wel. Kerntemperatuur geeft aan of het vlees gaat is. Elk soort vlees heeft weer zo zijn eigen kerntemperatuur die het moet bereiken om gaar te zijn. En het is ook een goede manier om in de gaten te houden dat het niet te ver gaat en dus gortdroog wordt. Hier gaan ze meestal 45 min in oven op 180 graden in een ovenschaal met wat (kruiden)olie en bedruip ze regelmatig zodat ze lekker sappig blijven. Laatste 10 min nog even gril aan voor krokant korstje en smullen maar.

3 jaar geleden

Ik ben het eens met de rest. of er is iets mis met de oven, of te lage temperatuur van de oven. Want ja 🍗 het hoort wel gaar te zijn na30-45 min. De enige rede dat ik het langer laat is als het niet goed voorverwarmd is of als de oven raar doet

3 jaar geleden

Temperatuur zegt toch niets over de mate van gaarheid? Zou niet alleen daar ...
Kerntemperatuur zegt juist alles over de mate van gaarheid. Alleen is er voor elk soort vlees/vis een andere kerntemperatuur nodig

3 jaar geleden

Reactie op fietsertje

Etna fornuis…
Maar het "merk" van je oven zegt niets over de werking he. Maar alle apparatuur heeft een houdbaarheidsdatum, dus ook een oven of wasmachine. En of dat nou een bosch of Etna is, of ie 5 of 10 jaar oud is,dat zegt niks. Nu is het dus kijken of je met meer gerechten hier last van hebt, of een thermometer kopen. Zodat je kan kijken of het de oven is.