13 Reacties

4 jaar geleden

Voor de kleine kan het geen kwaad, maar ik zpu alsnog de dokter bellen. Ook met corona gekte. Ik heb mezelf 2 jaar geleden een gekneusde rib gehoest. Daar heb ik nog weken pijn aan gehad. Misschien kan de dokter je wat voorschrijven.

VRIEND

4 jaar geleden

Ik vind wekenlang continu hoesten niet normaal en zou een afspraak met de huisarts maken. Tenzij het hoesten een duidelijke oorzaak heeft, zoals roken, dan proberen om te stoppen.

4 jaar geleden

Ik had er ook last van in het begin(16 weken ofzo), 2 weken lang veel en erg gehoest en verkouden geweest. Ben nu 37 weken, nergens last van en de baby beweegt heel goed😅. Maar je kan altijd even naar de huisarts bellen als je nog meer geruststelling nodig hebt!👍

4 jaar geleden

Reactie op Boubou

Ik vind wekenlang continu hoesten niet normaal en zou een afspraak met de h ...
Nee ik rook niet en ik heb zover ik weet ook geen allergieën... ik heb nu een hoestdrankje, maar die helpt voor mijn gevoel ook niet echt... ik ga als het maandag nog zo is idd maar even de dokter bellen. Nu baal ik wel dat ik er zolang mee heb gewacht, gezien de gekte die nu heerst en de kans dat ze me niet laten komen daardoor😑

4 jaar geleden

Reactie op Ingeltje1985

Voor de kleine kan het geen kwaad, maar ik zpu alsnog de dokter bellen. Ook ...
Ja ik heb aan 1 kant al zwakke ribben, omdat die ooits gekneusd zijn geweest, dus die doen nu ook weer lekker pijn...

VRIEND

4 jaar geleden

Nee ik rook niet en ik heb zover ik weet ook geen allergieën... ik heb nu e ...
Ja, goed idee om maandag te bellen. Van Hoestdrank is inderdaad nooit de werkzaamheid bewezen. Pas ook op met hoestdrank waar eventueel opiaten in zitten (kreeg ik ooit in het buitenland voorgeschreven en daar werd ik nog belabberder van dan het hoesten zelf). Inderdaad supervervelend met het hele coronagedoe, maar leg goed uit dat het al weken duurt en dat je er nu pijn aan je borstkas van hebt. Ik vind dat ze het moeten checken. Beter een keer te veel dan te weinig daarnaar laten kijken. En dat zou ik ook vinden als je niet zwanger was.

4 jaar geleden

Ik heb dit ook gehad. Heel erg. 2 keer naar de huisarts geweest,maar ik mocht niets nemen. Ook geen hoestdrank.. als je zwanger bent mag je helemaal niets van medicatie nemen. En geloof me. Ik heb er zo erg van gehad dat mijn buik op den duur heel pijnlijk werd. Tot mijn mama afkwam met een natuurlijke antibiotica.. ma 2 dagen werd het beter en na 5 dagen was het over.. normaal ben ik nooit zolang ziek,maar dit was voor mij niet normaal. Het receptje van mijn mama is : snijd een grote ajuin in kleine stukjes. Doe deze in een potje,strooi een suiker over. Laat nachtje in de frigo staan. De volgende morgen zeef je over een kommetje. En dat sap drink je om de zoveel tijd eens van,zoals je met hoestsiroop doet. Je hebt normaal sap voor 1 of 2 dagen. Werkt imens goed! Probeer dat maar even. Heel veel succes en hopelijk snel over! 🍀

4 jaar geleden

Reactie op Bubble32

Ik heb dit ook gehad. Heel erg. 2 keer naar de huisarts geweest,maar ik moc ...
Bedankt voor je tip! Ik ga er zeker naar kijken. Ik heb de hoestdrank bij de apotheek gehaald en nagevraagd wat ik mocht gebruiken, maarja als het niet helpt...

4 jaar geleden

Ik heb eind januari bronchitis gehad. Kreeg ook iets van mijn ha maar werkte voor geen meter. Hoesten is heel naar voor jou maar je kindje heeft er geen last van. Ik had licht bloedverlies door het hoesten en het hielp mij om mijn buik vast te houden.

4 jaar geleden

Zelfde gehad met enorm veel slijm! Op Aanraden van spoedarts en verloskunde thijmsiroop genomen en was binnen 3 dagen van mijn hoesten af! Heb er helaas nog wel een klein hoestje aan over gehouden, maar daar doe ik het voor, al is het niet de juiste tijd vanwege corona 😂😂! Maar gelukkig zitten mijn man en ik alleen maar thuis!

VRIEND

4 jaar geleden

Reactie op Bubble32

Ik heb dit ook gehad. Heel erg. 2 keer naar de huisarts geweest,maar ik moc ...
Ik zag een aantal maanden geleden inderdaad een documentaire over de geneeskracht van uien op Arte. En rauwe uien doden inderdaad veel bacteriën. Er was zelf een onderzoekster die keek of bepaalde stofjes uit uien ook bij de bestrijding van kanker hielpen.

4 jaar geleden

Reactie op Maeve266

Ik heb eind januari bronchitis gehad. Kreeg ook iets van mijn ha maar werkt ...
O ik zou wel echt paniekerig worden als ik door het hoesten bloedverlies zou krijgen... (maar dat ben ik nogal snel) Ik moet ook echt in een bepaalde houding gaan zitten zodat het minder vervelend voelt aan mijn buik.

4 jaar geleden

Ik ben nu, na ruim 2 maanden eindelijk van m’n hoestbuien af.Mijn dochter vroeg zelfs vaak of dat ik niet zou stikken.Uiteindelijk ook een gekneusde rib opgelopen door het hoesten.Ik ben dus wel 3x bij de huisarts geweest en heb codeine gehad, een puffer en uiteindelijk ook nog een antibioticakuur.Veel hoestdranken worden ook afgeraden.Hopelijk ben je er snel vanaf!Mijn kleintje is gelukkig nog wel heel druk in m’n buik, kon geen kwaad zei de huisarts, alleen dan dat het voor de moeder zelf erg vervelend is!