39 Reacties

2 maanden geleden

Continue blijven behandelen. Elke maand een pipet, of de gebruiksaanwijzing volgen van het middel dat je gebruikt. Vlooien leggen veel eitjes, die overal onder/in/tussen kunnen vallen. Deze kunnen maanden in een soort rust fase blijven, waarin ze immuun zijn voor anti vlo middelen. Pas wanneer die eitjes uitkomen kun je ze effectief behandelen.. En een plaag kan heeeeeeel lang duren hierdoor, en precies gaan zoals je omschrijft. Kans is zeer groot dat je hierdoor dus nogsteeds dezelfde plaag aan het bestrijden bent..

2 maanden geleden

Band van seresto. Werkt hier perfect, veel sucess lijkt me super vervelend!!

2 maanden geleden

Vriendin van mij had dit probleem met haar katten. Vlooien bleven maar terug komen, maanden lang. Zij is de seresto vlooien en tekenband gaan gebruiken en is nu eindelijk (!) vlooienvrij sinds ze die om hebben gedaan bij de katten.

2 maanden geleden

Je geeft aan, geen vlooien in huis zelf te hebben. Maar vergis je niet! 95% zit in je huis en 'maar' 5% op je dier. En vlo legt eitjes, niet waarneembaar. De larven die uitkomen, zitten in donkere kieren van je huis (plinten etc). Zodra ze een vlo worden, springen ze terug op je hond. Ik zou echt je huis behandelen met spray! En na twee weken nogmaals. Zelf laat ik mijn kat elk half jaar een spuit geven bij de dierenarts tegen vlooien. Zodra de vlo dan bloed drinkt, raakt deze vlo onvruchtbaar. Dan stop je het proces in ieder geval vanuit 'de kern'. Daarnaast elke dag kammen, kammen en nog eens kammen. Het blijven vieze, hardnekkige krengen😓

2 maanden geleden

Bij de dierenarts kun je een tablet halen voor je hond die tegen vlooien wormen en teken tegelijk werkt. De hond vind ze vaak lekker en eet ze zo op. Ik zweer erbij. Heb nu helaas geen hond meer. Maar de golden die ik had kreeg ze altijd en was altijd vlo vrij. Mijn katten nu ook behandeld met zo’n zelfde soort pil maar dan voor katten uiteraard en ook de werkt fantastisch. Ik zag dat ze een paar vlooitjes hadden toen ik terug kwam van vakantie. Heb ze er een gegeven en twee uur later zag je de vlooien al uit hun vacht vallen. Alleen tegen vlooien behandelen is vaak niet genoeg. Vlooien en wormen gaan vaak samen en houden elkaar in stand waardoor je er moeilijk vanaf komt. Als je ze beiden aanpakt is de kans groter dat je er vanaf komt. Ik hoop dat je er snel vanaf bent. Succes.

2 maanden geleden

Vaak zitten de vlooien in je huis op plekken die je niet ziet. Huis goed schoonmaken is nu een must en blijven herhalen. Doe een stukje seresto band in je stofzuiger zak zodat de vlooien dood gaan in de zak. Stoomreiniger kopen had hier goed geholpen. Elke dag voor week lang alle plekken en plinten afnemen. Pas wel op dat die spuitbussen echt gif zijn. Geen idee of je kids in huis hebt. Hier hebben we het puur met de stoomreiniger kunnen bedwingen. Ook kunnen vloeien resistent raken tegen het vlooien middel. Advantix werkte hier bv wel. Frontline niet.

2 maanden geleden

Weet niet of deze tip gegeven is maar ik gaf mijn hond preventief schapenvet met knoflook kan je kopen bij een dierenwinkel, ranzijn of een andere. Nooit geen vlo gehad. De meeste vlooien spullen zijn de vlooien resistent voor. Ook de seresto band gehad maar daar kreeg mijn hond de diarree van (1 van de bijwerkingen) Hoop dat je wat aan mijn tip heb. En dat ze snel vlo vrij zijn.

2 maanden geleden

Zeker 3 maanden achter elkaar behandelen. Hier staat wat meer uitleg: https://dierenkliniekdeark.nl/diensten-vlooien/

2 maanden geleden

Reactie op Jafano

Je geeft aan, geen vlooien in huis zelf te hebben. Maar vergis je niet! 95% ...
Je hebt helemaal gelijk! Ik bedoelde meer dat het niet zichtbaar in huis is, zoals sommige topics (die over katten gaan) wel vermelden. Ons huis is inderdaad sinds mei al 3 a 4x gesprayd en bij onze ouders ook. We laten de honden ook echt alleen nog maar in de woonkamer en hebben alle stoffen spullen al naar boven gedaan. Wellicht een optie om de honden voorlopig alleen bij ons thuis te laten, maar vind dat zo zielig als wij werken zijn. Normaal als wij werken gaan ze dus naar een van onze ouders. Wat betreft de dierenarts. Destijds al eens besproken bij de jaarlijkse controle en zij gaven aan dat het middel bij de dierenwinkel prima zou zijn? Maar goed ik ga dan morgen nogmaals bellen en gewoon direct vragen om een spuit of een van hun pillen. Het zijn inderdaad krengen… en we gaan over drie weken op vakantie. De honden gaan eigenlijk naar een oppasadres, maar niet als ze vlooien hebben. Krijg hier echt stress van, bah.

2 maanden geleden

Reactie op ~kinderwens2~

Weet niet of deze tip gegeven is maar ik gaf mijn hond preventief schapenve ...
Ja wij hebben deze ook in huis en geven het met regelmaat, maar lijkt dus niet te werken🥲

2 maanden geleden

Die pil van de dierenarts werkt nu het beste. Vlooien spul van de dierenwinkel werkt momenteel totaal niet. De serestoband hoor ik verschillende dingen over. Elke dag heel goed stofzuigen, ook de kieren en de plinten enzo, niet dagelijks dweilen. Ik verplaatste ook de bedden en elke 3 dagen het beddengoed verschoten op 90 graden, de dieren kussens/dekentjes etc ook.

2 maanden geleden

Welke middelen gebruik je? Ik zou namelijk een goed vlooienmiddel kopen bij de dierenarts. Die zijn vaak wel iets van 30 euro per pipet maar die werken echt goed.

2 maanden geleden

Wij zijn 2 dagen ons huis uit gegaan en hebben ons huis laten behandelen. Wat een ramp was dat, 2 Berner Sennen honden met vlooien. Wissel eens van anti vlo merk, want vlooien zijn bv resistent voor een Frontline. Vectra 3d is het enige middel dat hier werkt. Sterkte, het is echt niet fijn!

2 maanden geleden

Reactie op Ambermarijke

Je hebt helemaal gelijk! Ik bedoelde meer dat het niet zichtbaar in huis is ...
Ik lees dat je nu op vakantie gaat....de meneer die ons huis heeft behandeld, heeft geadviseerd (we gingen kort daarna op vakantie om ervoor te zorgen dat er om de paar dagen wel even iemand door ons huis zou lopen. Je wilt namelijk dat de vlooien blijven springen en dan in dan spul terecht komen . Anders kom je na weken je huis binnen en in een enorme plaag terecht, werd ons destijds verteld. Vlooien springen op trilling.

2 maanden geleden

Ja ik ben hier ook bijna een jaar mee bezig geweest. In huis geen vlo te zien zo op het oog maar ze zijn er wel en al helemaal veel eitjes. Ik pakte het als volgt aan: Hond 2x volledig met dreft wassen gaan de levende vlooien dood van. Daarna de hond behandelen. Alles in huis wat in de was kon in de was zo heet mogelijk. Heb ook nog bepaalde spullen(schapenvacht etc) in de vriezer gedaan. Elke dag stofzuigen en dweilen. Elke dag mijn hond volledig gecontroleerd en uiteindelijk ben ik er vanaf gekomen maar het was een hele klus. Vergeet ook zeker de binnenkant van je stofzuiger niet te behandelen. Succes !!

2 maanden geleden

Heee ! Paraveterinair hier. Vlooien zijn mega irritant. Maar inderdaad; honden behandelen met een goed middel. Gekocht in een kliniek. Bravecto bijvoorbeeld werkt 3 maanden, zo kun je ook niet (al is het maar een dag) een dosis vergeten en worden ze iig 3 maanden behandeld. (Ik zeg dit niet om een discussie te starten over bravecto dus als iemand dat wil; niet doen). 3 maanden strikt behandelen is het minimum. Vertraging 3d werkt evt ook door in de omgeving. Daarnaast gebruik maken van ongevingsspray en ook die volgens de richtlijnen gebruiken. Seresto werkt alleen goed mits deze goed aangebracht is, eigenaren denken vaak dat deze goed zit maar dat is in 90% niet zo, dus dat zou ik achterwege laten. Daarnaast is schapenvet of een kralenketting oid echt grote onzin. (Ook hier geen discussie over starten aub). Ik zou een pipet niet adviseren als je ook gaat wassen. Verder inderdaad kleden en stoffen wassen en alles wat je momenteel niet nodig hebt ook niet terugleggen (fleecekleedjes met 30 graden of 20 knuffelen bijvoorbeeld, dit zijn broeinesten). Stofzuigen en dweilen is ook goed. Zoals eerder al gezegd; er zit maar 5-10% op de hond, de rest in de omgeving. Ik snap dat je denkt dat kammen helpt maar dit zet weinig zoden aan de dijk Het aller belangrijkste is consequent behandelen en geduld,je moet de cyclus doorbreken maar dit duurt even. Uiteindelijk kom je er van af! Echt ❤️

2 maanden geleden

Reactie op Lieke1101

Heee ! Paraveterinair hier. Vlooien zijn mega irritant. Maar inderdaad; ho ...
Vertraging 3d = vectra 3d.

2 maanden geleden

Stofzuigen! En kleden/manden in de was. Maar elke dag stofzuigen (vooral in de naden van planken en de bank bijvoorbeeld) zou goed moeten helpen. Ook een rotklus, maar dan blijven ze iig een tijd weg omdat je ook de eitjes en larven opzuigt en die gaan anders weer op het dier zitten dat jij zo grondig hebt gekamd en behandeld 😵‍💫

2 maanden geleden

Reactie op Ambermarijke

Je hebt helemaal gelijk! Ik bedoelde meer dat het niet zichtbaar in huis is ...
Kleine tip voor naar het opvang adres brengen, de dag van te voren kan je ze 1 malig wassen met dreft. Hierdoor gaan alle levende vlooien van je hond af en dood. En je hebt ook van advantix Vlo kill+ tabletjes, deze werken 24 uur lang tegen alle levende vlooien op je hond, springt er een nieuwe op gaat die ook gelijk dood. En deze kan je veilig geven naast de normale maandelijkse pillen of pipetten die je al geeft tegen vlooien. Als je smorgens weggaat, de honden de avond ervoor zo'n pilletje geven. Dan weet je iig zeker dat ze niks meenemen naar het logeer adres. En als de honden uit huis zijn, voor vertrek nogmaals het hele huis sprayen met omgevingsspray. Dan heb je kans dat je met thuiskomst er wel vanaf bent. Hier vorig jaar ook gedaan, honden, kind en man alvast in de auto, rondje rijden. Zelf nog 2 spuitbussen leeggespoten in alle hoekjes en gaatjes in huis. En deur achter me dichtgetrokken. En ook ingestapt, weekje op vakantie. En nergens meer last van. (Katten hadden we ook 1 nachtje buitengesloten, die hebben me ouders de volgende dag weer in huis gelaten.)

2 maanden geleden

Reactie op Caatje1988

Kleine tip voor naar het opvang adres brengen, de dag van te voren kan je z ...
Enige nadeel van wassen is, is dat het de werking van een pipetje halveert. Verder werkt Dreft perfect tegen vlooien. Wel even laten intrekken zodat de vlooien ook echt stikken door het sop.